מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
(1).jpg)
- סירוב לאכול.בלה05/12/2012
שלום..תינוקת בת 5 חודשים. התחלתי איתה טעימות אם פירות וירקות. והיא בד"כ אוכלת כל 3 שעות תמ"ל כ-100 מ"ל. אם עירבוב של 2 כפיות קונפלור. ועכשיו היא מסרבת לאכול תמ"ל . ומסרבת לאכול גם טעימות. היא כל הזמן משחקת אם הפיה של הבקבוק. יש לה יציאות סדירות ותקינות כל יום. היא בד"כ מרגישה טוב .ללא חום . צוחקת משחקת. אבל אני לא מבינה למה היא מסרבת לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב לאכול. - תגובה
ד''ר בתיה וייס09/12/2012מציעה להפסיק טעימות ולחזור לתמל ולנסות שוב בהמשך, לא להאכיל בכוח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרת התשובה בבדיקה?גיא05/12/2012
אני גיא נער בן 16 וחצי,סובל כ6 שנים מכאבי בטן ודם סמוי בצואה,בעל ana וiga חיוביים,ללא רגישות ללקטוז או צליאק,ערכתי בדיקת קלפרוטקטין שיצאה גבוהה מהנורמה - 97.30 האם זה אומר שאני חולה במחלת קרוהן,ואם לא אז מה זה אומר
.בתודה גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומרת התשובה בבדיקה? - תגובה
ד''ר בתיה וייס09/12/2012התלונות שלך יחד עם קלפרוטקטין גבוה יכולים להצביע על דלקת מעי. פנה ליעוץ גסטרו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולקוס אצל ילדיםאתי05/12/2012
שלום רב,
יש לי ילד בן 11 ובבדיקה רפואית עלה חשש לאולקוס. שאלותי הן:
1. האם בדיקת נשיפה היא מדויקת לצורך אבחון אולקוס?
2. האם הימצאות החיידק הספציפי מעידה בוודאות על אולקוס?
3. אילו מאכלים אסור לאכול?
4. אילו מאכלים מותר להמשיך לאכול ללא חשש?
5. מהו הטיפול התרופתי אשר בדרך כלל נותנים לילדים?
6. האם ניתן להחלים לחלוטין?
תודה רבה
אמא מודאגת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולקוס אצל ילדים - תגובה
ד''ר בתיה וייס09/12/2012אולקוס היא אבחנה אנדוסקופית . בדיקת הנשיפה מגלה המצאות חידק ההליקובקטר אך אינה מעידה על אולקוס. החידק נמצא גם באנשים ללא כל תסמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק???אמא05/12/2012
שלום רב... אני אמא לילד בן 4 שנים ו 8 חודשים.. תמיד הוא סבל מעצירות ולפעמים מכאבי בטן.. עשיתי לו בדיקות ואמר לנו הרופא שאולי יש לו צליאק.. אבל הבן שלי תמיד אכל מאכלים שיש בהן גלוטן ולא קרה לו שום דבר.. הגובה והמשקל שלו מתאימים לו מאוד.. וההתפתחות שלו מתאימה.. אין לו נפיחות.. לא סובל משלשול.. וה b12 הוא 388.. וHP הוא 13.4 ... וגם אין צליאק במשפחה.. אני מאוד מודאגת לו.. בבקשה תגידו לי יש לו צליאק?? האם הבדיקות הללו מספיקות??? אני מחכה לתשובה.. תודה..
יש קובץ מצורף
Ig-E TOTAL 68.0 IU/ml
CELIAC SCREEN 300.0 U/ml
TRANSGLUTAMINASE_IgA 0.20 AU/ml
ENDOMYSIAL Ab Negative
DEAM.GLIADIN.PEPT חיובי חלש 25.40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק??? - תגובה
ד''ר בתיה וייס09/12/2012הבדיקות אינן מעידות בהכרח על צליאק, שכן הבדיקות הספצפיות שליליות.מומלץ לחזור עליהן עוד מס' חדשים והמידה ויש עלייה בתוצאות לשקול ביופסיית מעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות ללקטוזהילה04/12/2012
שלום רב,
בני בן 3.5 וסובל עדיין מגזים ועוויתויות בבטן במשך כל היום.
רופאת המשפחה הציעה לעבור לפורמולה ללא לקטוז.
האם מלבד חוסר מולד באנזים הלקטאז, תיתכן אי סבילות ללקטוז אצל תינוקות?
יש לציין שאינו סובל משלשולים.
אני יודעת שהלקטוז חשוב לגוף, ואיני רוצה לעבור סתם לפורמולה ללא לקטוז.
האם מעבר זמני יכול לפתור את בעיית כאבי הבטן?
תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה היא ל-3.5 חודשים
הילה04/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי סבילות ללקטוז - תגובה
אורית שלם05/12/2012אם הרופא אבחן אי סבילות ללקטוז והציע לעבור לפורמולה ללא לקטוז, הייתי שומעת בקולו... בכל מקרה, במידה ואינך רוצה למנוע לקטוז מהתינוק בשלב זה, את יכולה לנסות לתת משהו לעיכול עדין, כמו סימילאק קומפורט שמכילה מעט לקטוז וחלבון מפורק וככה היא קלה יותר לעיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית שלם היא מפרסמת סמויה
אחת שיודעת06/12/2012של סימילאק קומפורט. זה שקוף, קומברסיישן....
אם הרופא המליץ על נטול לקטוז, תני נטול לקטוז, שום "קשקוש" אחר.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי סבילות ללקטוז - תגובה
ד''ר בתיה וייס09/12/2012קשיי עיכול בתינוקות לא תמיד חולפים בגיל 3 חד'. בהחלט ניתן לעבור לפורמולה ללא לקטוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקופרזיס- בפעם השנייהנועה28/11/2012
שלום
בני בן שבע ,
התופעה החלה לפני שנה-
הטיפול 5 מג נורמלקס +שגרת יציאות בכל ערב הביאה לפתרון מיידי .
חודשיים לאחר הפסקת נטילת התכשיר שבה התופעה-
טיפול של 8 מג +שגרת יציאות בוקר+ערב פתרה את הבעיה בשנית.
מאז לא הפסקנו את נטילת התכשיר (שלושה חודשים) באותם מינומים- לפני כשבוע דליפת הצואה חזרה.(חמישה ימים ברציפות)
יש לציין כי הילד מתפקד במהירות והיעילות מנקה כך שלא ניתן לשים לב , מקפיד על שגרת יציאה בוקר וערב נוטל רבוע נורמלקס ועדיין..
אדגיש- כי מרקם היציאות השתנה בשבע האחרון (יציאות דקות בצורת רצועות דביקות ומלוכלכות)
אודה לעזרה דחופה!! אנחנו אובדי אצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקופרזיס- בפעם השנייה - תגובה
פרופ` יורם בוינובר30/11/2012הטיפול צריך להיות משולב- פגלקס, כלכלה רבת שארית, הקנית הרגלי אסלה ויעוץ פסיכולוגי- פסיכיאטרי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לצליאק בן 6.5לימור28/11/2012
אציין קודם שמיום שנולד ישנה כרס לילד, אבל בדיקות תקינות היו תמיד (שתן, צואה, דם) אין תופעות אחרות מלבד הכרס.
באוגוסט האחרון עשינו בדיקות דם:
IGG 938
IGA 76
IGM 85
IGE TOTAL 2350
CELIAC SCREEN 46.6
TRANSGLUTAMINASE - IGA 0.2
ENDOMYSIAL AB - NEGATIVE
DEAM.GLIADIN.PEPT 7.7
החודש - נובמבר עשינו בדיקות חוזרות
IGG 953
IGA 83
IGM 91
CELIAC SCREEN 85.9
TRANSGLUTAMINASE - IGA 0.2
ENDOMYSIAL AB - NEGATIVE
DEAM.GLIADIN.PEPT 6.5
ברצוני לקבל חוות דעת (כמובן שגם בטיפול הרופא המטפל - ולא מחליף)
מה אומר תוצאות הבדיקות? האם יש צליאק?
האם צריך לעשות ביופסיה - או שיש בדיקות שמחליפות אותה?
באתר צליאק ישראל ראיתי שיש בדיקות גנטיות בדיקת דם / בדיקת רוק
האם נותן תשובה וודאית או שבבכל זאת חייב ביופסיה
אשמח לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לצליאק בן 6.5 - תגובה
פרופ` יורם בוינובר30/11/2012העובדה שהנןשא של הכרס היה מלידה כמובן מטיל ספק בנושא של הצליאק שמשום מה אתם מתעקשים לחזור ולבדוק. בילדים כרס אינה מחלה והיא בדכ פחות בולטת בבגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לבן שלי צליאק???אמא23/11/2012
שלום רב... אני אם לילד בן 4 שנים ו 8 חודשים.. תמיד הוא סובל מעצירות ולפעמים מכאב בטן.. עשיתי לו בדיקות ואמר לנו הרופא שיש אולי יש לו צליאק.. אבל הבן שלי תמיד אוכל מאכלים שיש בהן גלוטן ולא קורה לו שום דבר.. הגובה והמשקל שלו מתאימים לו מאוד.. וההתפתחות שלו מתאימה.. אין לו נפיחות.. לא סובל משלשול.. וה בי-12 הוא 388.. וHP הוא 13.4 ... אני מאוד דאוגה לבני.. בבקשה תגידו לי יש לו צליאק?? האם הבדיקות הללו מספיקות??? אני מחקה לתשובה.. תודה..
Ig-E TOTAL 68.0 IU/ml
CELIAC SCREEN 300.0 U/ml
TRANSGLUTAMINASE_IgA 0.20 AU/ml
ENDOMYSIAL Ab Negative
DEAM.GLIADIN.PEPT חיובי חלש 25.40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
אמא25/11/2012רציתי להוסיף שכל הבדיקות בטווח אלא בדיקה אחת והיא celiac screen
האם הבדיקה הזאת חשובה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובההההה בבקשה !!!!!!
אמא26/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים בגיל 9 חודשים??גלי18/11/2012
שלום,
הבן שלי בן 9.5 חודשים ומאז ומעולם סובל מגזים, יש ימים שיותר ויש ימים שפחות.
האם הגיוני שהגזים לא נעלמים?
מהן הסיבות לכך ומה ניתן לעשות כדי להקל או למנוע אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים בגיל 9 חודשים?? - תגובה
ד''ר בתיה וייס19/11/2012לעתים יכול להיות ביטוי לאלרגיה כלשהי למזון, אי סבילות לסוכרים מסויימים. כדאי להתעייעץ עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול ממושךתמרה16/11/2012
בני בן השלוש וחצי סובל מזה כארבעה חודשים מכאבי בטן, שלשול ויציאות רכות. בבדיקת דם רמת העמילאז 137 ורמת crp היא 1.3 מה המשמעות ואיך צריך להמשיך לבדוק או לטפל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
תמרה16/11/2012יש לציין שטופל במטרוגיל עם הטבה לשלושה ימים ואז חזר השלשול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלשול ממושך - תגובה
ד''ר בתיה וייס19/11/2012שני הערכים גבוהים מעט מהנורמה. CRP הוא מדד לדלקת ואינו ספציפי. בקשי לקחת רמת ליפאז וכמובן שאם לא תקין צריך להמשיך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ושיהוקים אצל בת 3.5מוטרדת15/11/2012
בתי בת 3.5. בעבר נטלה אלטרוקסין לתת תריסיות וכעת נמצאת בהפסקה ומעקב.
כבר מספר חודשים שהיא מתלוננת על כאבי בטן וכאבי רגליים. היו מספר מחלות חום נמוך שסביבן היו יותר תלונות על כאבים אלו. הרופא טוען שמדובר במיאלגיה וכאבי שרירים ולא היה מוטרד.
בנוסף היא גם התחילה לשהק בזמן האחרון ברמה יומית ומדי פעם קמה צרודה מאד.
אנחנו לא מבינים מה קורה והרופא ילדים נראה רגוע ואנחנו מוטרדים...ספירת הדם תקינה.
היינו רוצים לדעת מה האפשרויות שיכולות להתאים לתיאור הזה ועד כמה להיות בלחץ ואיך להתקדם.
יש לציין שלפני 7 חודשים נולד לה אח קטן והתלונות החלו מעט אחרי. חשבנו שאולי הדבר קשור למתח אבל אנחנו לא רוצים להיות שאננים.
אנחנו אובדי עצות ורוצים לישון טוב בלילה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ושיהוקים אצל בת 3.5 - תגובה
ד''ר בתיה וייס19/11/2012כדאי לבצע בדיקת דם לצליאק. במידה ומשהקת (לא גרפצים אלא שיהוקים) הרבה לבצע צילום חזה ואולטרסאונד בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יכולה להיות הסיבה לשיהוקים?
מוטרדת19/11/2012מדוע יש צורך בצילום ואולטראסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בתינוקת בת שנהטלי15/11/2012
שלום רב,
יש לי בת שנה שסובלת מעצירות וקושי רב ביציאת הצואה - זה מלווה בבכי, צרחות מאמץ רב.
הכול התחיל כשסיימתי את ההנקה בגיל חצי שנה. התחלתי מטרנה וראיתי שזה גורם לה לעצירות ואחרי חודשיים שלוש התחילה גם לבכות, ולסבול מכוויות באיזור הישבן (אולי כתוצאה מהמאמץ?). התחלתי להוסיף פגלקס וזה עזר לשבוע שבועיים ועוד פעם חזרו הכאבים והבכי בזמן יציאה. עברתי לסימיאלק לעיכול קל וזה גם עזר אך שוב רק לזמן קצר.
היום היא בקושי שותה בקבוקים - 1-2 ביום וכמות קטנה - 180 מ"ל.
רוב האוכל שלה זה מוצקים - ארוחת בוקר של פרוסה עם גבינות ומעדן.
ארוחת צהריים של חלבונים, פחמימות וירקות.
היא שותה המון (והחיתול הספוג מעיד על כך).
רציתי לדעת האם לפנות כבר לרופא גסטרו?
תודה ויום טוב,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות בתינוקת בת שנה - תגובה
ד''ר בתיה וייס19/11/2012עצירות מתמשכת נוטה להתגבר עקב "התאפקות" בשל יציאות כואבות. כדאי לקלב טיפול מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציליאקאמא בלחץץץ14/11/2012
שלום רב,
בתי בת 3 בעקבות כאבי בטן בלבד ללא תסמינים נוספים, ברזל תקין, אחוזון 75 משקל וגובה. עשו לה בדיקות דם לציליאק (אחרי שנשללו דברים נוספים)
פעם ראשונה יצא חיובי קטן ובפעם שניה עלה מאוד
ציליאק סקרין - 300 (גבול 40)
וTTG - יצא 67 (גבול 8)
היא ילדה שאלרגית להמוןןןןן מזונות, ברמה גבוהה.
עשו לה ביופסיה ותשובה יצאה שלילית!
כמובן שעל פניו זה משמח אבל יחד עם זאת מחשיד. איך יכול להיות נוגדנים חיוביים וביופסיה שלילית?
האם יכול להיות שהיא חולת ציליאק ופשוט לא מצליחים לאבחן אותה? הרי כאבי בטן יש לה והרבההה באופן יומיומי
התבקשנו להמשיך לאכול גלוטן כרגיל ואני מאוד מפחדת שאני פוגעת בה וכמובן מעלה את הזיכוי לחלותת בסכרת 1
אשמח לשמוע מה דעתך המקצועית בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציליאק - תגובה
ד''ר בתיה וייס19/11/2012נוגדנים חיוביים עם ביופסיה תקינה נקרא " צליאק פוטנציאלי". אין אינדיקציה להפסיק גלוטן במצב זה אלא לעוקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זנטקהילה13/11/2012
שלום רב, מדוע חלק מהרופאים ממליצים לתת פעמיים ביום ואילו חלק ממליצים שלוש?
שאלה נוספת- מה יותר "ידידותי" לבטן- דייסת ארוז או דייסת קורנפלור (במטרה להסמיך את התמל...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זנטק - תגובה
פרופ` יורם בוינובר13/11/2012אני ממליץ מתן שנטר 3 פעמים ביום. שתי הדייסות בעלות ערך שוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם לצליאקתמר13/11/2012
שלום רב
בבדיקת דם לצליאק של בתי בת השנתיים ושמונה חודשים נמצא:
igA - 78.3
celiac screen- 1
מה אומרות הבדיקות? בהנחה שלא צליאק אלו עוד בירורים ניתן לעשות בגלל בטן נפוחה מאוד!
תודה מראש, תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם לצליאק - תגובה
פרופ` יורם בוינובר13/11/2012הרופא המטפל הוא שצריך לקבוע האם צורת הבטן מצריכה בדיקות. במרבית המקרים זה מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)