פורום גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אחיה אמיר
ד"ר אחיה אמיר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אחיה אמיר ללא פרסום בפורום

• ציליאק????????
    אמא בלחץץץ
    15/10/2012

שלום רב,
    האם הגיוני שתשובת בדיקות דם לציליאק תהיה הראשונה בטווח הנורמל של המעבדה והשניה בהפרש של שבועיים לאחר מכן תהיה חיובית גבוהה? וכל זה ללא שום שינוי בתזונה!
    האם הגיוני שהנוגדנים בהפרש של שבועייים יכפילו את עצמם או שלהערכתך מדובר על טכות במעבדה?
    חשוב לציין שמדובר על ילדה בת שלוש שמלבד כאבי בטן לסירוגין אין שום סימנים קלינים מחשידים, לא שלשולים לא ירידה במשקל והמגלובין ותפקודי כבד תקינים.
    משהו לא ברור לי והתור לגסטרו בעוד שלושה שבועות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציליאק????????

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציליאק???????? - תגובה

ד''ר בתיה וייס
    15/10/2012

איני יכולה להתווכח עם עובדות. תחזרו על הבדיקה פעם שלישית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוקת יונקת בת חודש
    שירי
    13/10/2012

התינוקת שלי בת חודש, יונקת בלבד. בשבועיים וחצי הראשונים היו לה מספר יציאות ביום, אך לאחר מכן זה הפך ליציאה פעם ב-5 ימים ואחרי זה יציאה פעם בשבוע.... זה ממשיך כך כבר כמעט 3 שבועות (יציאה פעם בשבוע בערך...). באופן כללי היא רגועה וחיונית אבל מדי פעם נראה שהיא מתאמצת "לעשות קקי" ואז כואב לה מאוד, נעשית כולה אדומה ומתפתלת מכאבים....

האם זה מצב תקין לתינוקת יונקת בת חודש? מה ניתן לעשות כדי להקל עליה?

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוקת יונקת בת חודש - תגובה

ד''ר בתיה וייס
    14/10/2012

הנקה יציאה עד פעם בשבוע נחשב תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות ושילשולים
    דנה
    10/10/2012

שלום,
    בני בן שנה וחודש, בריא באופן כללי, באחוזון 65 במשקל ו- 80 בגובה. מתפתח מצוין.
    בגיל 4-5 חודשים אובחן כסובל מרגישות לחלב (אי-סבילות) - מה שהתבטא בהקאות ושילשולים כשעה לאחר שאכל מוצר חלבי (סימילאק חלבי גרם לפליטות מאסיביות).
    כמובן שעברנו לאיזומיל. מאז הכל היה תקין, ומופעי ההקאות חלו בגלל וירוס בטן ותו לא.
    לפני כשבוע בני ככל הנראה שוב סבל מוירוס בטן (זה קורה לעיתים קרובות) והקיא המון פעמים במשך כמה שעות, ומאז התאושש.
    משום מה במהלך כל השבוע האחרון, על אף שהוא חיוני, משחק ופעיל, ישן טוב וחזר לתיאבון תקין, הוא משלשל אבל רק פעם אחת ביום (ממש מים) ולעיתים ממש קרובות מקיא בתום הארוחה. הערב ראינו שבקיא שלו מופיע גם אוכל מארוחת הצהריים (אוכל בגן, והקיא מכיל חתיכות מזון שככל הנראה מעידות שהוא לא לועס היטב...יש לו 8 שיניים, ללא טוחנות).
    ללא ספק הוא ירד במשקל, ואמנם יש לו 'מאגרים', אבל אני מודאגת שאולי זה מצביע על אלרגיה למזון (אין מופע אחר מלבד הקאות ושילשולים) או חיידק כלשהו ב- GI tract...
    אציין שלפני כ- 3 חודשים נבדק ויצא חיובי לסלמונלה, אך לפני כחודש הבדיקה חזרה שלילית.
    בנוסף, החל מלפני חודש, החל לאכול לחם עם גבינה לבנה/ מעדני "שטוזים"/"גמדים", והרבה מאוד פעמים שאכל את אלה, לא היתה שום תגובה המעידה על רגישות.
    בדיקת אלרגיה לחלב הוכיחה שהוא איננו אלרגי.
    אשמח לקבל כל הצעה להמשך בירור/ טיפול.
    לא נראה לי סביר שהוא מקיא מדי יום ומשלשל בתדירות מוזרה (שכן כשאדם סובל משילשולים, בד"כ נאלצים להיצמד לאסלה, ולא סובלים מיציאה מימית אחת ביום).
    תודה רבה ואני מתנצלת על האריכות, אך לא רציתי להשמיט פרטים חשובים.

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות ושילשולים

הוספת תגובה

• הקאות ושילשולים - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    13/10/2012

מצב לאחר זיהום יכול להיגרר גם שבועות. לפי התיאור שנתת הייתי משגיח בסבלנות ולא מבצע בדיקות או טיפולים ספציפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות עם דם אצל תינוק יונק-דחוף
    הילה
    10/10/2012

שלום רב,
    האם ייתכן שהבוקר יש כתמי דם קטנים בעקבות אולטראסאונד שד שעשיתי אתמול בצהריים?
    שאלה נוספת- אם פולט שתי דקות אחרי שקיבל זנטק, התרופה נקלטת?
    תוך כמה זמן ממן התרופה חייב לינוק? כלומר, אם יונק רק לאחר שעה, זה גם בסדר?

הוספת תגובה

• פליטות עם דם אצל תינוק יונק-דחוף - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    13/10/2012

הוא לא חייב לינוק מיד אחר מתן התרופה. גם שעה זה בסדר. באשר לדם בפליטה התופעה קרוב לודאי תחלוף. רצוי שהרופא המטפל יתרשם. במידה ובבדיקת העל קול נגרם לך שפשוף או פציעה זה כמובן יכול לגרום לתופעה שראית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת לגבי זנטק

הילה
    13/10/2012

אם פולט 2 דקות אחרי שקיבל את הזנטק, התרופה נקלטת? והאם חשוב לתת על קיבה ריקה? אם נותנת לו 3/4 שעה- שעה אחרי שסיים לינוק, זה בסדר? כל אחד אומר לי משהו אחר ואני כבר מבולבלת...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילשולים כחודש +
    אילנית
    08/10/2012

ביתי בת שנה ו- 10 חודשים משלשלת מזה כחודש בספירת הדם מצאו כי ההמוגלובין שלה 10..יש לאח צליאק ומכאן התחלתי להגביר את מודעותי לעיניין האי שקט עם הילדה..התחלתי לחקור באינטרנט לעומק לגבי המחלה וגיליתי כי כל הסימנים שיש לביתי הם של מחלת הצליאק.
    ניגשתי לרופאה וביקשתי בדיקות צואה ודם מקיפות ביותר..עדיין לא כולם הגיעו אך עפ"י מה שהגיע הרופאה החליטה לתת לה פלאג'יל בעקבות תוצאות בדיקת הצואה.במקביל כבר הזמנתי תור אצל גסטרואנתרולוגית אך עדיין התור לא הגיע.
    אתמול זו הפעם ה-1 שביתי קיבלה את התרופה ובערב העלתה חום ל- 38.6 מה שעד עכשיו לא היה כלל..החלפתי לה אוכל למטרנה צמחית וגם לסימילאק ללא לקטוז גם אותם שילשלה. בעצם כל מה שניכנס לפיה לאחר 5 דקות יוצא בשילשולים.הבטן נפוחה כמו בלון, היא באי שקט,היה לה איחור בהתפתחות היא החלה ללכת רק לפני שבועיים.
    אני שוקלת בכובד ראש לקחת אותה למיון ברוטשילד כי שם אני יודעת שטטופל טוב ביותר ושם אוכל לקבל תשובות לעיניין ומלאות כי אני לא שלמה עם התרופה שהיא קיבלה כי הרי לא כל התוצאות הגיעו..היא גם רזתה המון ממש כמו אפרוח קטן בכל זאת חודש + היא משלשלת.אני מבקשת עצה לגבי המשך הטיפול כי אני חושבת ללא הפסקה ורוצה מאוד לעשות לה בדיקת ביופסיה כי היא הבדיקה שבאמת תהיה אמיתית ונכונה למרות היותה לא נעימה כלל ואני יודעת.
    בבקשה מה עליי להמשיך לעשות? דחוףףףףףףףףףףף
    חשוב לי לציין כי עד שלא ביקשתי בדיקות רציניות אמרו כי הכל יעבור לה כנראה זה ויראלי.

לקביעת תור
    סגירה
    שילשולים כחודש +

הוספת תגובה

• שילשולים כחודש + - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    13/10/2012

את הנחיצות בביופסיה קובע הרופא המטפל בילדה רופא הילדים או יועץ וזה נתון למשאלת ההורה. לפי התיאטור היא עברה מחלה זיהומית. את יכולה לחכות לתשובת המעבדה או לפנות ליועץ באזור מגוריך. רצוי מאוד לשמוור על קשר טוב עם הרופאה המטפלת. שינויי הכלכלה בספק אם היו נחוצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה מקיאה כל הזמן
    יאיר
    03/10/2012

ילדה בת שנתיים, יש איוושה בלב, היא נמצאת במעקב, בריאה בדרך כלל, אוכלת הכל, שמחה, קופצת וצוהלת. העניין הוא שפעם בשבוע שבועיים היא פשוט מקיאה, רוב הזמן לדעתנו זה קורה לפעמים מתשומת לב, הוא שאנחנו לא נותנים לה מה שהיא רוצה, מתייחסים יותר באותו רגע לילדה הגדולה, או שלפעמים היא לא מעכלת טוב את האוכל אז היא פשוט משתעלת עד שהיא מקיאה וחוזרת לעצמה כאילו כלום.
    למה? מה יש לה? מה בודקים? איך בודקים?
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה מקיאה כל הזמן

הוספת תגובה

• הילדה מקיאה כל הזמן - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    13/10/2012

ממליץ בשלב לפי התיאור השגחה בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות תינוקת בת חודש
    קרן
    03/10/2012

שלום וברכה, תינוקת שלי התחילה לפלוט/להקיא פעם ביום. ממש סמוך להאכלה - בקבוק מטרנה. יוצא לה חלב מהאף והפה. נראה שדי בלחץ. לא יודעת האם זה הקאה בקשת. רופא ילדים אמר שלא נראה לו שיש היצרות של השוער, כי היא חיונית ועולה במשקל, לא מאוד, אבל קבוע. בכל זאת אני מודאגת. האם יש צורך לפנות למיון? האם פעם ביום זה בסדר וצריך לשים לב שלא יהיה יותר תדיר? אשמח לתשובה, תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    הקאות תינוקת בת חודש

הוספת תגובה

• הקאות תינוקת בת חודש - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    13/10/2012

רצוי קודם כל להתאים כמות המזון לגיל. ההשגחה היא בידי הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    אמיר
    02/10/2012

הבן שלי הוא כבר בן שנה מגיל 5 חודשים כשהתחיל לקבל מוצקים התחילו הבעיות הוא מאז סובל מעצירות קשה פניתי לרופא ילדים הציע להשתמש בלבולק 3 פעמים ביום ללא הפסקה עד שהוא יתחיל ללכת אז העצירות תפחת , בהתחלה המצב השתפר קצת אבל עכשיו אני לא מרגישה בשום שינוי אפילו עם השימוש בלבולק, בעת מתן צואה הוא צורח מזיע מאוד ולפעמים רועד , נבדק ע"י רופא גסטרואנטרולוגיה והתוצאה שאין לו שום בעיה. כשהמצב גרוע אני משתמשת בפתילות גליצרין לילדים וזה עזר. אבל עד מתי אני צריכה לחכות ועד כמה אפשר להמשיך במתן תרופות לתינוק בן שנה?? האם כדאי לפנות לבית חולים להשלמת בדיקות ?? אני לא יודעת מה לעשות !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    13/10/2012

בשלב זה הייתי פונה לרופא המטפל לקבלת פגלקס או נורמלקבס. תופעת העצירות בגיל זה שכיחה ולרוהב אינה מצביעה על מצב של מחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה
    יעל
    27/09/2012

שלום,
    בני בן חודשיים וחצי.מזה שבועיים יש לו דם טרי בצואה שמ ופיע מדי פעם.כמו"כ הצואה שלו הפכה להיות רירית ודי נוזלית.הוא יונק הנקה מלאה.עד להופעת הדם קיבל בקבוק מטרנה פעם בשלושה ימים.
    כשהופיע הדם הפסקתי את המטרנה ועשינו טסט אלרגיה לחלב שיצא שלילי.האלרגולוג המליץ לי להפסיק לאכול מוצרי חלב בינתיים אך אין שינוי..
    כמו"כ בני מקבל צפורל פעם ביום בשל הרחבת אגני כליה.היום רופא היללדים שלח אותנו למיון ושם שלחו צואה לתרבית ונתנו לנו אזניל למשך 5 ימים.
    האם יכול להיות שהצפורל גורם לדם בצואה?האם לא מסוכן לתת לו שני סוגי אנטיביוטיקה?
    אני ממש מודאגת,אשמח לעזרה..

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה

הוספת תגובה

• דם בצואה - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    13/10/2012

ברוב המקרים ללא טיפול או שינוי בכלכלה שלך או של התינוק התופעה חולפת. איני רואה סיבה לפעילות המרובה והדאגה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבים לילדה בת 6
    אורית
    27/09/2012

שלום רב,
    ביתנו בת 6 סבלה לפני כ-3 חודשים מ-3 מקרים (בתקופה קצרה) של עצירות וקושי במתן צואה (כאבים עזים כאשר רצתה להתפנות ובשל כך התאפקות).
    במו כן היו תלונות רבות של כאבי בטן.כאשר התחלנו טיפול מסודר בנורמלקס (4 מ"ל פעמיים ביום) יש לה יציאות מידי יום וכאבי הבטן נעלמו לחלוטין.
    היות והיא התחילה כיתה א החלטנו (בעצה אחת עם הרופאה המטפלת)להמשיך במתן הנורמלקס כדי לעבור את התקופה "החדשה" בבי"ס ללא כאבי בטן.
    כמה זמן ניתן להשתמש בנורמלקס? האם מפתחים תלות לכך? האם לעבור לבנפייבר (שזה טבעי?) אם כן מה המינונים.
    תודה ,
    בברכת שנה טובה ובריאה.,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    סיבים לילדה בת 6

הוספת תגובה

• סיבים לילדה בת 6 - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    13/10/2012

אפשר לתת נורמלקס שבועות וגם חודשים. עם זאת רצוי בשלב מסוים להפחית מספר מעמי הנתינה ואף לנסות להפסיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלוקס
    בלה
    27/09/2012

שלום..
    תינוקת בת 3 חודשיים. לפני חודשיים גילו לה רפלוקס כי היה לה פליטות מהפה ומאף הייתה מקבלה כלכלה מטרנה סנסטיב עקב תת משקל שנולדה בשבוע 38 במשקל 1945 קילו. כשהבחנו אצלה רפלוקס לפני חודשיים הוסיפו לכלכלה קונפלור כפית וחצי ל90 CC ומאז לא היה לה פליטות. כיום היא שוקלת 4250 קילו. אבל לפני יומיים חזר לה הפליטות ויש לה פליטות מהאף. אני חייבת לציין כשהיא עושה יציאה אז היא מתאמצת להוציא בזמן ההאכלה ואז המטרנה יחד עם הקונפלור שהוא לא נוזלי וסמיך עולה ויוצא מהאף בזמן מאמץ.
    אני באמת לא יודעת מה לעשות כדי למנוע את הפליטות דרף האף כדי למנוע ממה חנק.
    אשמח אם תביאו לי עצות. או לשנות כלכלה?

לקביעת תור
    סגירה
    רפלוקס

הוספת תגובה

• רפלוקס - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    13/10/2012

הדבר היחידי שאת צריכה לעשות זה להפחית במעט כמות המזון. דייסה- מספיק כפית ל100 מל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צליאק?
    ליאת
    27/09/2012

שלום רב,
    ביתי בת 4.5 שנים, סובלת מעודף משקל קל. שמתי לב שלעיתים קרובות לאחר הארוחה נהיית לה מעין נפיחות בבטן ("כרס").
    ביתי נמצאת במעקב נפרולוגי בעקבות רפלוקס דו"צ בדרכי השתן ולפני מס' חודשים על סמך בדיקות דם הנפרולוגית ייעצה לנו לשקול בדיקת צליאק.
    בבדיקת דם הנקראת celiac screen התקבל ערך של 22.9 u/ml.
    האם הבדיקה תקינה או שעלינו להמשיך בבירור?

אודה על תשובתך,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    צליאק?

הוספת תגובה

• צליאק? - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    13/10/2012

בדיקה זו בגבול הנורמה. היא גם אינה ספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זנטק לתינוק בן 4.5 חוד'
    הילה
    25/09/2012

שלום רב, האם זה נכון שיש לעשות הפסקה במתן התרופה כל שלושה חודשים?
    במידה וכן, אני מניחה שאמורים לבצע זאת בהדרגה... אשמח לדעת כיצד לעשות זאת אם כיום מקבל 0.8 שלוש פעמים ביום. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זנטק לתינוק בן 4.5 חוד'

הוספת תגובה

• זנטק לתינוק בן 4.5 חוד' - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    26/09/2012

אין כל הוריה כזאת. נכון הוא שלאחר תקופה ארוכה של מתן הזנטק נחלשת פעולתו . כמו תרופות דומות הפעלות על הפחתת הפרשת החומצה בקיבה. אני ממליץ לנסות ולהפסיק בכלל את מתן התרופה מאחר והתינוק בדכ במידה ומדובר ברפלוקס אינו זקוק לה לאחר מתן של מס חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. שאלה נוספת

הילה
    26/09/2012

מומלץ להפסיק בבת אחת או בהדרגה? אם בהדרגה, אזי כיצד מומלץ לבצע זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים וטיפול חדש
    נ
    23/09/2012

שלום,
    הבן שלי בן 2.6 עם תולעים חוזרות. לפני כ-3 חודשים קיבל טיפול של ורמוקס.
    היום ביקרנו אצל הרופאה והיא נתנה לו טיפול חדש, תרופה בשם albendazole 400 mg x60.
    האם אפשר לקבל הסבר על התרופה? האם היא לא מסוכנת? ואיך אני יכולה לתת לילד כל כך קטן את התרופה ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תולעים וטיפול חדש

הוספת תגובה

• תולעים וטיפול חדש - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    23/09/2012

הרופאה שרושמת התרופה צריכה לתת ההסבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נ
    23/09/2012

אם הרופאה היתה נותנת לי הסבר, לא הייתי פונה לפורום זה. כפי שכולם יודעים, הרופאים קורסים תחת עומסים לפעמים ואין להם לא את הזמן והסבלנות לתת הסברים לאמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    שני
    22/09/2012

אחריי כמה זמן שהתינוק לא עושה קקי זה נחשב עצירות שצריך לתת נר ?
    ומה המינון של נר שנותנים לתינוק? ,
    יש עוד צורות לטפל בעצירות אצל תינוקות חוץ מעיסויים בפי הטבעת או בבטן ונרות?
    שמעתי שיש מיץ עגבניות ומיץ שזיפים - זה בטוח למרות שאוכל רק סימילאק?
    הבן שלי בן 3 חודשים עוד לא אוכל מוצקים , מה לעשות? כבר לא הייתה יציאה 4 ימים... זה לא קרה בעבר ,
    מתי לדאוג הוא באי שקט ונורא רוצה ולא יוצא....

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות - תגובה

פרופ` יורם בוינובר
    23/09/2012

בן 3 חד לא אוכל מוצקים. טעימות נותנים בגיל 4-5 חד. לשיפור היציאה ניתן לדלל הכלכלה במים- 10-15%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה