שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    בעילום שם
    02/07/2011

שלום

רוב חיי חייתי במאין סוג של תחושת "נאחס על הלב" יתכן חרדה חברתית , דאגה וחששות ופחדים מעט כל יום לפני השינה לצפוי למחרת בלימודים ובעבודה ולפני פגישה.

לאחר שנטלתי מספר שנים ssri עם שיפור כלשהו במצבי הנפשי ובחיי החלטתי להפסיק בהדרגה.

אחרי שמפסיקים לאט לאט תרופות נוגדות חרדה ודיכאון מסוג ssri

האם המצב חוזר לקדמותו ? או שהאחרי שנים הגוף יודע לאזן את עצמו כפי שהיה שנים עם נטילת התרופה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    03/07/2011

זה תלוי אם גם התרחשו שינויים במצבך הכללי, האם עברת תהליך פסיכולוגי נפשי כלשהו ועוד. האפקט המגונן של התרופות חולף כעבור זמן ואז זה תלוי בדברים אחרים שאתה עושה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

בעילום שם
    04/07/2011

אתה כותב "האם עברת תהליך פסיכולוגי נפשי כלשהו ועוד"
    לא יכולתי שלא לעלות מחשבה מטרידה במיוחד!!
    במהלך הגמילה הלא סופית שלי מssri חוויתי תקופה נוראית, בא חשתי שוק רציני של עצבנות נוראית.
    וחשבתי התרופה הרי מיועדת לחרדתים ודיכאוניים , אבל במיוחד לסובלים מחרדה-
    יכול להיות שחלק מהרעיון של הטיפול בתרופות ssri (במקרה שלי רסיטל)הוא שהמטופלים ילמדו התנהגות עצבנית,כעס אינסטינקטים חייתים של עמידה על שלך.
    אני ממש לא רוצה להיות אדם אגרסיבי, טוב לי מי שאני בין הפסיביות לאסרטיביות.
    באיזשהו מקום נפלתי בפח ואני מתחרט שבלעתי את הכדורים האלו. . . .
    ואני חושש שמה הכדורים האלו שינו לי מבנים מחשבתיים במוח, מבלי שאני מרגיש ויכול לשלוט.
    מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

בעילום שם
    10/07/2011

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש לא..

גם רוצה לדעת
    13/07/2011

כתבת "יכול להיות שחלק מהרעיון של הטיפול בתרופות ssri (במקרה שלי רסיטל) הוא שהמטופלים ילמדו התנהגות עצבנית, כעס אינסטינקטים חייתים של עמידה על שלך"

מצטערת לומר לך, הרעיון הזה הוא קשקוש מוחלט...

תרופות לא מלמדות אותך התנהגויות אלא גורמות לשחרור חומרים מסויימים במוח, או מעכבות שחרור חומרים אחרים.

נראה לך שמישהו ייצר תרופה שתעשה אנשים עצבניים מתוך מחשבה שזה "יחנך" אותם??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לענות?

גם רוצה לדעת
    13/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה וציפיה לתשובה

בעילום שם
    13/07/2011

תתפלאי אבל הרבה "חלקות אדמה" שנחשבות לפרנויה ואנחנו סולדים מלחשוב עליהם ברצינות . . . הם פירצה בגדר.
    הרי אדם כועס\עצבני כזה שמאשים בכול דבר את הכל פרט לעצמו זה ההפך מאדם דיכאוני ומייאוש עם ריגשי נחיתות,שינאה עצמית ורגשי אשמה וחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו