עזרה דחופה לנער לפני גיוס קרבי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה לנער לפני גיוס קרבי
    אורנה
    02/07/2011

שלום, בני אמור להתגייס בעוד כחודש ליחידה קרבית. מרגע קבלת השיבוץ לפני כשבוע, התחילו חרדות ממוות. המחשבות אינן עוזבות אותו לרגע,משפיעות על תפקודו בעבודה, בחיי החברה ומידי פעם בוכה. ככל שהגיוס מתקרב החרדות מתגברות.היום הוא התחיל לקבל עזרה בשיטת דמיון מודרך. שאלתי - האם לדחוף אותו להאמין בשיטת הדמיון המודרך ושיתחיל את השרות, או לנסות כבר עכשיו לפעול על מנת להוציא אותו מקרבי. האם ע"י הפעלת פסיכיאטר, יש סיכוי שישחררו אותו מהצבא לחלוטין? עלי לציין שלפני כ-4 שנים, הבן טופל בפרוזק עקב חרדות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאורנה

שמוליק
    02/07/2011

שבוע טוב.

לצערי, אין לי מה לייעץ לך, אבל ברצוני להביא לידיעתך פרטים חשובים שאולי אינך יודעת שעשויים לעזור לך לקבל החלטה.

לי היה סיפור לא נעים עם הצבא. אני מצידי רציתי להתגייס, אבל הצבא לא רצה אןתי. שבוע לפני הגיוס הם הפכו את עורם והחליטו שהם אינם מעוניינים.

הכל היה טוב ויפה אם זה היה נעשה בצורה מכובדת, והיו משחררים אותי בשלך אי-התאמה, אבל הם דפקו לי סעחף פסיכיטרי שלא היה מוצדק כלל ועיקר.

בעקבות זה התאשפזתי בכפיה אחרי שבוע. והיו לי עוד שלושה אישפוזים.

עובדות אלו - לכשעצמן - לא דפקו לי את העתיד. היום אני עובד בחברת הייטק, ומתפקד כאילו כלום לא קרה.

מה שכן - במשך שנים היה לי דימוי עצמי שלילי בגלל מה שהיה עם הצבא.

בשורה התחתונה, אני רוצה להגיד שאם יראה לך שצריך לשתחרר את בנך על סעיף נפשי - אז אין שום צורך להירתע מפני זה שזה עלול לדפוק לו את העתיד. זה ממש לא נכון.

בהצלחה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לנער לפני גיוס קרבי - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    03/07/2011

דבר ראשון צריך לעזור לו על ידי פניה לאיש מקצוע שיעריך את מצבו וימליץ על הטיפול המתאים. השיקול של הגיוס הוא רק חלק מהמכלול ולא כולו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו