מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחריות של פסיכיאטר ... דחוףףףףףףףףיניב04/07/2011
יש לי כמה שאלות .. דחוף לי שיענו לי על כולם מצב קריטי אינני יכולה לפרט כרגע אבל בקשתי לענות ספציפית על השאלה ...
1.מה קורה כשמישהו בן 19 [כאמור כברלא קטין ] ליפני גיוס... כאשר כחודשיים שרוי במצב פרנואידי מרגיש שרודפים אחריו ברחוב ...הולך לפסיכיאטר אזרחי מתוך מצוקה.. מצהיר בפני הפסיכיאטר שהוא הולך להיתאבד וגם מתאר לו כייצד . מה שבטוח באופן אבסולוטי הולך להיתאבד מייד לאחר הפגישה עם הפסיכיאטר וגם מבהיר לא זאת .. השאלה מה קורה כלומר מבחינת אחריות של הפסיכיאטר [ יש לו אחריות גדולה באותו רגע ] מה הוא עושה ??" האם הוא מזמין אמבולנס ? באותו רגע האים מאתר הורים ומשפחה באותו רגע האם משחרר את הבן אדם וקורה לו לפגישה בעוד כמה ימים בבקשה זה דחוף ?? מה קורה ומה הפסיכיאטר עושה במצב כזה באותו רגע ?? האם עושה דבר מסוים או שהוא יכל לעשות כל מיני דברים בבקשה פירוט ...
2.האם כשאדם נשלח לאישפוז כמה ימים ליפני שהיה אמור להיתגייס מישום שהוא איים בהתאבדות ונשאר שם[למרות שהודיע לפסיכיאטר בצבא עוד טרם ששיש לו בעיות אך לא יחסו לכך כל חשיבות בכך שלא נתנו לו פטור מהצבא] האם הצבא נותן פטור מיידי מאחר ואותו בן אדם תקופה שלמה שהה בבית חולים ? במה זה תלוי ? אבקש פירוט
3.האם כאשר אותו אדם נשלח לבית חולים האם מותר לו שם להיתאפר ? ולהביא חפצים אישיים כמו .. איפור ..חוברת ציור .וכו מה הגבלת המבקרים שלו ? מה הוא עושה ביומיום שם ? מה החובות שלו שם ?
4.אם אותו אדם נימצא שם אחרי שכבר יודיעו למשפחתו על מצבו האם במהלך כל שהותו בבית חולים השיחות עם המטפלים יהיו דיסקרטיות או שידווחו להורים
[כל השאלות מיוחסות לאדם שהוא כבר לא קטין שהוא בן 19 ] במה זה תלוי מה שידווח להורים אשמח לפירוט באיזה מיקרים ספציפים מדווחים להורים חומר סודי
אני יודעת שזה הרבה אבל מאוד דחוף לי מאוד קריטי מצב גרוע תודה רבה התושבות האלה עלולות להציל נפש חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות של פסיכיאטר ... דחוףףףףףףףף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור10/07/2011אחריות של פסיכיאטר אכן קיימת.
לגבי צבא, יהיה צורך בוועדה ובבירור המצב.
בבית חולים - במחלקות שונות וחוקים שונים, בהתאם לאופי המחלקה, מחלקה מוגנת סגורה, מן הסתם יהיו חוקים נוקשים יותר לשם שמירת ביטחון המאושפזים.
במקרים מסויימים יהיה צורך לערב את המשפחה כחלק מתוכנית הטיפול והשיקום, לדוגמה : אי אפשר לשחרר לרחוב או בלי השגחה בחשד למסוכנות אפשרית ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)