מה עושים??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים??
    ליהי
    12/07/2011

שלום רב,
    אני פונה כאן למומחים מתוך מצב מצוקה שנקלענו אליו - כל המשפחה. אחותי, בת 26ף בחורה מקסימה כנראה לוקה בהפרעה נפשית.גם אחרי שבדקתי במקורות באינטרנט- קשה לי להצביע על סוג כלשהו. הבחורה חווה קשייי תעוקה מזה זמן רב, מאוד מופנמת ( היתה תמיד), הרבה פעמים מדברת אל עצמה. בתקופה האחרונה ההזנחה של החדר שלה (היא חייה עם ההורים עדיין) הגיעה לקיצוניות, למרות שהיא מאוד מקפידה על היגיינה אישית . ( באופן קיצוני למדי, מתקלחת כמה פעמים ביום ומשתמשת בתכשירים באופן מוגזם ).
    כפי שאני חווה אותה לאחרונה- אין לה תחושת זמ. יצאה עם הכלב החוצה וישבה שעה שלמה על הספסל. כששאלתי אותה למה לא חזרה- ענתה ...."לא יודעת...חשבתי...".
    מעבר לכך, סיפרה כל להקה מפורסמת מסויימת כתבה עליה שיר. מציינת בכל שיחה שהיתה הכי מקובלת בשכבה וכי "כל הבנים רצו אותה".
    מבטיחה לעצמה ש"ביום ראשון" תיגש לביטוח לאומי ( אינה עובדת כרגע) , ותמצא עבודה. שתלך ללמוד באוניברסיטה.
    אחותי גם מאוד לא ברורה בהתבטאות שלה ( השפה מאוד דלה, היא מתחילה לדבר ו"נסחפת" - מדבר ללא הפסקה ואין אפשרות להפסיק אותה. )
    מאוד תוקפנית ומקללת.
    כשניגשתי לדבר איתה מאוד בעדינות, וניסיתי לשכנע אותה לגשת ביחד איתה ואיבחון- היא טענה שאין לה שום בעיה ועליה רק לעזוב את הבית. ובשביל זה היא צריכה כסף.
    האם עליי לפנות למח' רווחה בעיר? לעובדת סוציאלית?
    זקוקה לעצה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים??

הוספת תגובה

• מה עושים?? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/07/2011

הרושם שיש צורך להתערבות אנשי מקצוע. יש לברר על מי היא סומכת ולנסות לגייס אותו.
    ניתן לערב רווחה, רופא משפחה ואו פסיכיאטר( מרפאה ציבורית או פרטי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו