מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב,טלי12/07/2011
שלום רב,
אני מפנה את שאלתי אליכם למרות שהיא בתחום גניקולוגי- אנדוקירנולוגי כי אולי אולי (אקווה) שיש קשר. אני בת 43 (ללא ילדים ולכן מאוד מודאגת מהעניין) . לפני שנה בביצוע פרופיל הורמונאלי הפרופיל היה תקין ביותר לרבות FSH שהיה 6.5 שזה מעיד על פעילות שחלתית תקינה. בספטמבר טסתי לביקור קצר באירופה, סביבו הייתי נתונה במתח נפשי גבוה מאוד. אז הווסת הקדימה לי פעמיים באופן קיצוני והרופא אמר שאין ביוץ אך המערכת התאוששה לכאורה, הביוץ חזר והמחזורים חזרו להיות פחות או יותר סדירים. כששאלתי את הרופא אם בגין אותה אפיזודה כדאי לבצע שוב פרופיל הורמונאלי הוא השיב כי לא הגיוני שתוך שלושה חודשים הפרמטרים הללו יזנקו. עד לפני חודשיים היה לי ביוץ סדיר לכאורה (מגמה של ביוץ אף נצפתה באולטאסאונד) כאשר בסוף מאי כשהייתי נתונה במתח נפשי אקוטי ומצטבר שוב טסתי לחו"ל לביקור קצרצר ואז הווסת הופיעה כעבור למעלה מחודש וחצי! (עוד אציין כי במקביל לעיכוב בווסת חלו שינויים פיזיולוגיים: אם עד אז סביב מחזור וביוץ סבלתי מעצירויות קשות, כאבי אגן, מפשעה ווהתנפחות של הבטן - כל אה נעלמו באופן בבת אחת). בבדיקה הורמנאלית שביצעתי הסתבר כי חלה עליה מאוד דראסטית ברמות ה FSH וה-LH שלי המצביעה על כך שאני בגיל המעבר ומספידה את סיכויי להרות. תהיתי בכל זאת - ואני יודעת שרוב הגניקולוגים ומומחי הפריון אינם נוטים לייחס למתח נפשי השפעה על פרמטרים אלה - אם נתקלתם בספרות המקצועית בהשפעה של מתח נפשי גבוה במיוחד על רמות ה FSH והLH. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב, - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור12/07/2011קיים מספר עובודות, התומכות בין הורמוני דחק וכן FSH LH
חפשי בגוגל: STRESS FSH LH.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו! תודה!
טלי12/07/2011וואו! תודה רבה דוקטור! מידע מרענן! אחרי שכל הרופאים כמעט (למעט רופא המשפחה שלי) דחו את האפשרות הזו - אולי אולי יש מקום לאופטימיות זהירה. רב תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)