הפרעה בי פולארית - ביטוח לאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה בי פולארית - ביטוח לאומי
    אור
    12/07/2011

שלום, אני מאובחן כבר 7 שנים בהפרעה בי פולארית ונוטל כל יום 4 כדורי ליתיום, 1.5 ציפרלקס, וקלונקס במידת הצורך להתקפי חרדה. אני עובד כ 6 שעות ביום (זה מה שאני מסוגל) ולפעמים גם לוקח עבודות צדדיות כשיש, המשכורת שאני מקבל ממש לא מספיקה לי וברצוני להדגיש שבמהלך התפקוד בעבודה אני נתקל בהמון קשיים בעקבות המחלה, בעיקר בשינויים קיצוניים במצב הרוח המקשה עליי לתפקד בצורה עיקבית שנותנת תפוקת מכירות.
    עניין המחלה שלי מתועד ומטופל ע"י רופאת המשפחה שלי בקופת החולים.
    האם מגיעה לי תוספת שכר כלשהי מהמדינה ואם כן מה עליי לעשות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למיטב ידיעתי כן

נטע
    13/07/2011

ביטוח לאומי קובע אם מגיעה לאדם קיצבת נכות על סמך אחוז הנכות הרפואית בשילוב עם דרגת אי הכשירות להשתכר שנקבעת בוועדה רפואית.

על הפרעה בי פולארית תקבל אחוז מסויים של נכות רפואית. לי נתנו 100% על אף שמעולם לא אושפזתי וסה"כ מצבי מאוזן (לוקחת רסיטל ולמיקטל).

אי-כשירות זה משהו שמבוסס לדעתי על ההיסטוריה התעסוקתית שלך ועל חוות הדעת של פסיכיאטרים שטופלת אצלם. לי נתנו 40% כי הצהרתי שההיסטוריה התעסוקתית שלי רצופה פיטורים, ושלא החזקתי מעמד בעבודה מעל 4 חודשים. (לדעתי הם בכלל לא בדקו אם זה נכון אבל זו האמת).

סה"כ קצבה חודשית מגיעה לדעתי ל- 2000-2500 ש"ח.

וסתם עצה - בועדה הרפואית אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה, אני אישית קצת הגזמתי בתיאור מצבי, לדעתי הם לא ממש בודקים את זה.

אם אתה מביא חוות דעת או תיעוד של מצבך בעבר (נניח אשפוזים, ביקורים במרפאת בריאות נפש ציבורית או ביקורים במיון) זה בטח מוסיף לסיכוי שאכן תקבל קיצבה.

אתה יכול גם לבקש החזר רטרואקטיבי במידה והיתה לך תקופה של ביזבוזי כספים או שלא עבדת בכלל עקב מצב נפשי גרוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בי פולארית - ביטוח לאומי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/07/2011

יש לבדוק את נושא נכות נפשית - ביטח לאומי
    מעל 40% מגיע סל שיקום.
    ( כולל עזרה בדיור, לימודים, טיפול רפואי, טיולים ועוד..)
    יש לפנות לעו'ס , מרפאה, בת חולים.. לשם מילוי טפסים רלוונטים, יש לבדוק
    תשלום נכות נפשית רטרואקטיבית מאז האבחנה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו