דיכאון עקב חוסר בפעילות גופנית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון עקב חוסר בפעילות גופנית?
    מבולבל
    15/07/2011

רציתי לדעת האם ייתכן שמספר שנים אשר לא עשיתי פעילות ספורטיבית ,יכול להיות שדיכאון נבע כתוצאה מכך והוא יפסיק לאחר תחילת פעילות גופנית?
    הייתי לא מזמן אצל פסיכיאטר אשר המליץ לי על וולבטרין,אך התחלתי לפני כשבועיים להתאמן ופתאום הרגשתי הרבה יותר אנרגטי והרבה פחות מדוכא,וחשבתי שאולי באמת זו הייתה הבעיה וחבל סתם להיכנס למעגל של תרופות פסיכיאטריות אם באמת זה הפתרון...
    האם ייתכן שבא קץ לבעיותיי ללא תרופות פסיכיאטריות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיכאון עקב חוסר בפעילות גופנית? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/07/2011

שאלה כללית מידי, פיעלות ספורטיבית יכולה לתרום להחמרה או שיפור, אך לא ליגרום באופן ישיר, ייתכן קשר פסיכולוגי, גופני( חילוף חומרים..) .
    יש רמות שונות של דיכאון, דיסטימיה, דיכאון קל, בינוני, חמור מלווה פסיכוזה, קאטאטוני ועוד.
    יש לברר מה הגורם לדיכון אצלך, האם תגובתי למצב דחק בסביבה ? האם גורם פסיכולוגי ( אשמה,משמעות ועניין לחיים..) וכו''.
    לתזונה קשר מאוד חשוב לדיכאון, לפרטים נוספים ראה באתר שלי, בחודש הבא, באוגוסט ביום א' 7.8 , אני אדבר על הנושא ברשת א' - בתוכנית של רם תדמור, "רופא תורן".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו