הפסקת טיפול פסיכיאטרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול פסיכיאטרי
    טל
    18/07/2011

שלום.
    אימי לפני 4 חודשים לקטה בהתקף פסיכוטי בפעם הראשונה. לאחר שבועיים לאחר תמיכה אינטנסיבית של המשפחה היא יצאה לגמרי מההתקף וחזרה לפעילות רגילה לחלוטין כמו שהייתה רגילה בעבר.
    חשוב להדגיש כי בחודש הראשון של הטיפול היא בלעה פרפנאן ולאחר ביקור אצל הפסיכיאטר הוא שינה לה את הכדור לריספונד 3 מיליגרם והוסיף כדור שינה, חודש לאחר מכן הוא הוסיף לה מינון של 4 מיליגרם ריספונד+דקינט 2 מיליגרם.
    לאחר חודש החליט שצריך להוסיף לה עוד 2 מיליגרם ביום של דיקנט.
    המצב של אימי הידרדר לחלוטין מהרגע שהיא החליפה את כדור הפרפנאן.
    מצבה הנפשי ירוד, היא הוזה יותר, תלותית יותר, חסרת תאבון, חסרת חשק מיני, אפטית, לא מדברת ברצף, חרדתית יותר וכמעט מתקשה לתפקד לבד.
    בפגישה עם הפסיכיאטר הדגשנו בפניו את ההידרדרות של אימי אך הוא מציין שיש שיפור במצבה, בשיחה של 2 דקות איתה.
    אנחנו ממש אובדי עצות מול כל ההתנהלות הזו, ומרגישים שאנו "מאבדים" את אימנו.
    חשוב להדגיש שאימי לא אושפזה בכלל.
    במידה ואנו (ילדיה) רוצים להפסיק את הטיפול של הכדורים, האם הרופא הפסיכיאטר יכול לגרום לכך שאימי תתאשפז בכפייה מכיוון שזוהי החלטה חד צדדית?!
    הכדורים הללו פשוט הפכו את אימי להיות אישה אחרת לגמרי.
    אימי חזרה לתפקד מצויין. מדוע הוא המליץ על המשך טיפול בכדורים?
    הרי אנחנו המשפחה רואים את התפקוד היומיומי שלה, אנחנו עם יד על הדופק.
    כאשר העלתי בפניו את הרעיון של הפסקת הכדורים, הוא פשוט הביע זלזול בהחלטה.
    קראנו המון המון מידע בעניין של הכדורים ואחנו בעד להפסיק אותם לאור העובדה שיחסית היא בולעת אותם זמן קצר ובעיקר שראינו אותה חוזרת לתפקד כרגיל.
    נודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• הפסקת תרופות

טל
    18/07/2011

שמוליק תודה לך על התגובה.
    רציתי לדעת בן כמה אתה. אימי בת 61 ואחת ויתכן גם שהגיל עוד יותר מחמיר את המצב.
    אני כל כך מאמינה שאימי עוד סוג של שפן נסיונות עבור תעשיית התרופות והפסיכיאטריה.
    כל כך מתסכל אותי העניין שאימי חזרה לעצמה, אפילו אפשר לאמר "בגדול" ואז היא דעכה שוב וזה נראה בברור מהשפעת הכדורים.
    רציתי לשאול
    היא בולעת אותם זמן קצר יחסית. וכבר התחלנו להפחית את המינון.
    האם הרגשת שגם חזר לך התאבון תוך כדי הורדת המינון או רק אחרי שנגמלת לגמרי.
    האם השתמשת בתוספים אלטרנטיביים.
    אודה לתשובתך
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת תרופות

שמוליק
    18/07/2011

שלום טל.

באופן מפתיע, אני דווקא עליתי במשקל בגלל הכדורים והיה לי כרס, וכשהפסקתי אותם רזיתי.

אני לקחתי את התרופות במשך שלוש שנים, כך שאם אמך לוקחת אותם זמן קצר, אז כנראה שלא נגרם לה נזק בלתי הפיך.

לא השתמשתי באי אילו תכשירים אלטרנטיביים.

עם זאת, לקח כמה חודשים עד שחזרתי לעצמי.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול פסיכיאטרי - תגובה

ד''ר חיים שם דוד
    18/07/2011

שלום,
    הפסיכיאטר לא יכול לכפות אישפוז כפוי בגלל הפסקת טיפול תרופתי בלבד.
    יחד עם זאת, תקלחו בחשבון שמצבה יכולה להחמיר.
    התסמינים שאתה מתאר יכולים לע\הות לא רק בשל התרופות אלא בשל המצב הנפשי של האם.

העצה הכי ובה שיש לי לתת היא לקחת אותה לחוות דעת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו