דיכאון לאחר התקף פסיכוטי אחד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון לאחר התקף פסיכוטי אחד
    דורית
    20/07/2011

שלום רב
    יש לי דיכאון קשה שבא לאחר התקף פסיכוטי אחד או שניים
    נטלתי בהתחלת הדיכאון ציפרלקס ולא עזר
    עכשיו אני לוקחת וויאפקס(רק התחלתי)
    שמעתי ממישהי שנתנו לה הורמונים וזה עזר לה מאוד נגד דיכאון
    1.האם הורמונים יכולים לעזור נגד דיכאון? אם כן אלו הורמונים?
    2. מה דעתך על טיפול בגריה חשמלית או גריה מגנטית? האם זה עשוי לעזור ?והאם יפנו אותי לאחד מהטיפולים במצבי
    3. כיצד אוכל לקבל קנאביס רפואי נגד הדיכאון הקשה שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיכאון לאחר התקף פסיכוטי אחד - תגובה

ד''ר ירדן לוינסקי
    20/07/2011

1. טיפםול הורמונלי עובד רק כאשר יש בעיה הורמונלית. יתכן שהתכוונו לאלטרוקסין שעוזר במקרים מסויימים של דיכאון
    2. טיפול בגריה מגנטית עובד בדכאון קל, אין מחקרים ספציפים על דכאון פוסט-פסיכוטי.
    3. לא תקבלי קנביס רפואי. הוא לא מאושר לטיפול בדיכאון, ועצם העובדה שהיתה לך פסיכוזה היא קונטרה-אינדיקציה לטיפול בקנאביס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת-גריה

דורית
    21/07/2011

האם גם גריה חשמלית וגם גריה מגנטית שניהם טיפולים לדיכאון קל?
    אם לא- איזה טיפול אני יכולה לנסות ע"מ להפחית את הדיכאון הקשה שיש לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון פוסט-פסיכוטי

שמוליק
    21/07/2011

שלום דורית.

גם אני עברתי אישופזים כפויים ואחריהם היה לי דיכאון. הדיכאון שלי נבע מחוסר היכולת לתפקד. חוסר היכולת לתפקד נבע מתופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות (זיפרקסה שייכת למשפחה הזו). תופעת הלוואי הקשה ביותר הייתה עייפות נוראית.

ההסבר שהרופאים נתנו לעייפות היה "סימפטומים שליליים של המחלה".
    את הדיכאון שנגרם בגלל חוסר היכולת לתפקד הם הסבירו כ"דיכאון פוסט-פסיכוטי".

זמן קצר אחרי שהחלטתי להפסיק את הכדורים (כמובן בהדרגה), חזרתי לאיתני, והתיפקוד חזר, וגם הדיכאון הפסיק.

אם גם אצלך הדיכאון נגרם בגלל העייפות וחוסר היכולת לתפקד, אז פשוט תזרקי את הכדורים, כפי שאני עשיתי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הייתי ממהר לזרוק את הכדורים..

עמית
    24/07/2011

שמוליק לפני שאתה נותן עצות כאלה חשוב שתזכור שכל מקרה לגופו.
    אכן ישנם חולים שלא מסתגלים לטיפול התרופתי, אבל מרבית החולים אם לא יקחו את הטיפול התרופתי צפויים לחזור שוב ושוב לאשפוז.

בכל אופן לחות דיכאון אחרי אשפוז, בטח אם הוא ראשון או שני זה דבר טבעי וצריך לקבל את הדיכאון בהבנה אם כל הקושי שבדבר.

מכל הפתרונות הקיימים אני ממליץ על הקשה ביותר - פעילות גופנית מאומצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו