ציפרלקס והזעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס והזעה
    עדן
    21/07/2011

שלום. אני נוטל כבר כ4 חודשים ציפרלקס במינון של 20 מ"ג מידי יום.
    לקחתי גם חודשיים וחצי סימבלטה במינון של 30 מ"ג והפסקתי לפני שבועיים בדיוק, מאחר והיו טשטוש בראייה והזעה משמעותיים שאני והפסיכיאטר סברנו שזה מהשילוב בין שתי התרופות (ציפרלקס וסימבלטה).
    הטשטוש עדיין נותר וגם ההזעה המוגברת. TSH יצא 6.29 (כך שאני לא אמור להרגיש סימפטומים קיצוניים של תת או יתר פעילות בלוטת המגן)
    גובה משקל דופק לחץ דם ואק"ג תקינים, גם כימיה של הדם והכל תקין.
    יש מספיק ברזל (אמנם חסר FERRITIN אבל בIRON הכל בסדר והרופא משפחה אמר שזה בסדר).

ההזעה המוגברת היא באיזור הפנים בעיקר, וגם בגב ובבטן בקווים של החזה.
    אין הזעה מוגברת כלל בידיים או ברגליים.

ממה הדבר נובע? האם מסטרס? האם מהציפרלקס? (הפסקתי סימבלטה להזכירך)
    אני נותן עוד איזה שבוע שבועיים לת.גמילה של הסימבלטה לעבור סופית (דולוקסטין גם ככה כבר לא בדם שלי)
    האם ייתכן שזה מהציפרלקס? ולא התגברתי?
    מה עושים במידה והטשטוש בראייה וההזעה המוגברת הם תוצאה של ציפרלקס ואכן לא התגברתי על הת.לוואי הללו? האם להוריד מינון? לשנות תרופה?
    איך ניתן לדעת שזה מזה? לפני השימוש בתרופה (כלומר לפני ארבעה חודשים) לא היה קיץ כזה וחום ולחות כאלו, מצד שני אני גם לא זוכר אם הזעתי והאם ככה. לא יודע כבר..

אבקש עזרה ותשובה.
    תודה רבה רבה
    עדן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס והזעה

הוספת תגובה

• הפסקתי סימבלטה ב4.7

עדן
    21/07/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס והזעה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    24/07/2011

הזעה יכולה להיות משנית לתרופות SSRI , ניתן לשקול להחליף לתרופה אחרת, כגון: MIRO , מנגנון פעולה אחר, יש להתייעץ עם רופא מטפל ולשלול גורמים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו