חשה סוג של חסימה בדיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשה סוג של חסימה בדיבור
    דנה
    28/07/2011

שלום, אני חוששת שיש לי את התופעה הזו
    מזה זמן מה אני חשה סוג של חסימה בדיבור, אני מתקשה להתבטא, אמנם בכתב קל לי יותר להתבטא כי לא נדרש רצף של זמן, אני עובדת הרבה על הניסוח של הדברים שאני רוצה להעביר אולם בדיבור רציף אני הרבה פעמים נתקעת ושוכחת מה רציתי להגיד, אני מרגישה את האימפולסיביות שגורמת לי לשלוף תשובות שקריות לפעמים, ולעיתים אני "לא מוצאתאת המילים" קשה לי להעביררעיון מסויים ויוצא מצב שאני לא אומרת את מה שבאמת רציתי להגיד, המשחבות שלי מפוזרות בנוסף אני שמה לב לחוסר ארגון בחיים האישיים שלי הכל אצלי בלאגן, אני נוטה לשכוח דברם שיוצר עוד יותר בלאגן וכיוצא מיזה תפקוד החיים שלי נפגע, אני חייבת לציין שאני די חוששת ממה שעוברעלי ולא יודעת כ"כ מה לעשות עם זה
    אשמח לקבל עצה או חוות דעת אם אכן מדובר בחששות שיש להן בסיס

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשה סוג של חסימה בדיבור

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף

דנה
    28/07/2011

שלעיתים ההגיה של המילים משתנה לי במקום להגיד רצית יוצא לי רצות, ואז אני מתקנת את עצמי, אני "כאילו" לא חושבת על מה שאני אומרת אין לי תוכן רעיוני שנמצא מראש, אלא שאני מדברת ותוך כדי חושבת, קשה לי להסביר את זה במדויק אבל זה הכי קרוב שהצלחתי כדי להעביר את התחושות שלי. אני כאילו ממש מתאמצת לדבר וולבטא את עצמי. זה גרם לי לרצות להימנע מדיבור אני יודעת שמדובר בחרדה בעקבות זה שעלולה גם להחריף את הבעיה הזו אבל אני באמת מחפשת תשובות לבעיות האלה שנמצאות אצלי כבר הרבה זמן, אני מעוניינת לשמוע דעות גם אם הן לא אופטימיות. גם אם יש בסיס לבעיה חמורה אני ארצה לדעת, כמובן שלא ניתן לאבחן דרך האינטרנט אבל אני אשמח לכיוון, או השערה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    04/08/2011

היי , אלוגיה, דלות החשיבה ותוכן הדיבור, קשורה להפרעות נפשיות קשות המלוות בליקוי קוגנטיבי.
    לפי צורת הכתיבה שלך, לא נראה לי מתאים, יותר מתאים מתחום הנוירוטי - חרדתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו