אבחנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנה
    ענת
    05/08/2011

שלום

בגיל 17 עברתי ארוע שלווה בפחדים מאנשים חשבתי כל הזמן שמסתכלים רק עליי, ארוע זה לווה גם בקושי בשינה, חוסר רצון לחיות אך אף פעם לא ע"י פגיעה בי או באנשים אחרים )המנעות מאוכל דיכאון אך בעיקר פחד ממבטים של אנשים. זה היה מלווה תמיד במחשבות על מחלת הסרטן. בתקופת הצבא שוב חוויתי את אותו אירוע. (שמתי לב שכל האירועים התרחשו בתקופת החורף.)
    כמה שנים לאחר מכן חוויתי שוב ארוע דומה ואז הלכתי לפסיכיאטר שהמליץ על טיפול במסגרת בי"ח יום. וכך היה במשך חצי שנה הייתי מאושפזת בבוקר באה לטיפול בתרפיות בדרמה ותרפיות אחרות. הייתי על כדורי פרפנאן ומודאל.(כנראה סכיזופרניה) בתקופה זו חל שיפור ואחרי חצי שנה השתחררתי מהב"ח. הייתי באה לביקורת כל כמה חודשים ואף הפסקתי את הטיפול התרופתי כשהמצב השתפר.
    יש לציין שלא קיבלתי שום מסמך המעיד על אבחנה זו. מאז בערך כ-17 שנה לא היה אירוע נוסף.

1. רציתי לדעת האם לאורך תקופה זו אני יכולה לשנות את האבחנה כי לכל מקום עבודה שאני פונה מסתכלים על עברי ואינני יכולה להתקבל לשום עבודה המצריכה ויתור על סודיות רפואית.
    2. האם יכולה להיות הפוגה כל כך ארוכה (17 שנה) בסכיזופרינה?

3. האם זה גנטי או סביבתי?

4. אני מתכננת היריון ורוצה לדעת האם יש בדיקות גנטיות למחלה זו?

5. איך אני יכולה לברר היכן מופיע הרישום על אבחנה זו ?

6. למי עלי לפנות על מנת למחוק את האבחנה הזו?

אודה לתשובתך המהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה

הוספת תגובה

• אבחנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/08/2011

יש קושי לקבוע לגבי האבחנה, חסר מידע וחסר התרשמות הרופאים.
    באופן כללי, לאחר אבחנה של סכיזופרניה, אשפוז ראשון , במהלך ה 10 שנים לאחר מכן יהיה החלמה של מעל 15% .
    לגבי רישום רפואי, ניתן להתייעץ עם רשומות רפואיות בבית חולים בו אושפזת, ניתן לבקש מעו''ד להוציא חומר רפואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו