מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך להודעה על רספרידלשרון10/08/2011
אובחנתי כחולת מאניה דפרסיה לפני כמה חודשים לאחר מצב היפומני ומאניה שפרצה בעקבות ריטלין
אני מיוצבת כבר 4 חודשים עם ריספרידל ולמקיטל
קראתי שריספרידל חוסם סרטונין במוח ולכן אני שואלת שוב אם ריספרידל יכול לגרום לדכאון
אם אני אפסיק עכשיו את הריספרידל ואשאר רק עם הלמיקטל יכול להיות שארגיש טוב יותר?
יש סיכון שאחזור למצב היפומאני או שהלמיקטל מספיק בשביל לייצב אותי ואין יותר צורך ברספרדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל
שמוליק11/08/2011שלום לילך.
בעקרון, חולי מאניה-דיפרסיה מקבלים מייצב מצב רוח (במקרה שלך למיקטל). תרופה אנטי-פסיכוטית (ריספרדל) ניתנת כדי להקל על הסימפטומים של הפאזה המאנית.
הפסקת הריספרדל עלולה להביא למצב מאני, אך כבר כתבתי אין ספור פעמים באתר הזה את עמדתי בנוגע לתרופות האלה, וגם בתשובה לשאלתך הקודמת התייחסתי לכך, כך שאינני נרואה צורך לחזור על דבריי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל אשמח לקבל תשובה
שרון12/08/2011גם מפסיכאטר מומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה על רספרידל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011היי !
רספירדל לא גורם לדיכאון, הפוך, יכול לעזור במצב עמיד של דיכאון קשה.
רספירדל חוסם את קולטן סרוטונין 2A במוח.
בדר'כ , כאשר סרוטונין נקשר את קולטן זה , מוביל לירידה ריכוז דופאמין באזור הספיציפי.
למזלנו , יש פחות קולטנים ל סרוטונין 2A באזור מזולימבי ( גרעין אקומבנס ) -הגרעין שאחראי על הנאה, התמכרות ופסיכוזה ( REWARD SYS ) , כך שהתרופה יחסית מורידה דופאמין ויעילה במצב פסיכוטי או מאני.
לעומת זאת , באזורים כמו האונה הקדמית , אזור מוטורי יש מספיק קולטנים של סרוטנין 2A , וחסימה של רספירדל, דואגת יחסית שריכוז הדופאמין לא יירד, זה עוזר לימנוע או להפחית תופעות לוואי מסוג EPS ( מוטוריות, שריריים, נוירולוגיות שמאפיין תרופות דור ראשון וישנות) וכן לשמור על המשך תיפקוד אקזקיוטיבי באזור האונה הקדמי ( PREFRONTAL DORSOLATERAL ) וכו'...
למי שמתעניין ויש אייפון, אני עומד להוציא תוכנות לאייפון לפי נושאים, פסיכוזה, מצב רוח, חרדה וכו''. חינם !! לפרטים באתר שלי בעתיד , כמו כן ניתן לפנות אלי במייל ולבקש עידכון כאשר אפרסם זאת.( רשימת תפוצה אישית )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)