מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכום שבוע ראשון על וולבוטריןתומר13/08/2011
אז ככה,בינתיים אין טיפת שיפור אפילו בדיכאון,
רק תופעות לוואי כגון: נשימה כבדה,דפיקות לב מהירות,פעימה כפולה,לחץ בחזה,שזה נראה כמו סימנים של התקפי חרדה.היו שתי לילות שבקושי הצלחתי להקדם,למרות שבכללי אני לא מרגיש חרד,אבל הסימפטומים הפיזיים כמו של התקפי חרדה.
בכל אופן גם בעבר עקב ADD נטלתי ריטלין וסבלתי מסימפטומים דומים רק שהריטלין המריץ אותי הרבה יותר ,הייתכן שיש לי רגישות לסטימולנטים וזה גורם לי לחרדה?ביום יום ללא התרופות אני לא מרגיש חרדתי או משהו כזה...
האם התופעות לוואי האלה אמורות להעלם עם הזמן או שזה אמור להשאר כל משך תקופת הטיפול?האם הייתי אמור לראות כבר שיפור כלשהו בתסמיני הדיכאון או שזה מוקדם מדי לקבוע האם התרופה עובדת או לא?
קראתי פשוט שהתרופה משפיעה מהר יותר מאנטי דיכאוניים אחרים,ככה שציפיתי שבשבוע הראשון כבר ארגיש הטבה מסויימת....
אשמח לקבל המלצות ותגובה לטיפול בתרופה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכום שבוע ראשון על וולבוטרין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור14/08/2011יש צורך באיזון הדרגתי , לאט במינון התרופה.
יש צורך לנטר לחץ דם ודופק באופן יומי, יש צורך להפחית למינימום שאפשר קפה.
יש מטופלים הרגישים לממריצים, יש צורך לשאוף למינון הנמוך ככל שניתן או לשינוי לתרופות חלופיות, כגון: אדרונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתומר
זואי14/08/2011היי תומר, התחלתי לקחת וולבוטרין לפני יומיים (יום שישי 12.8) אז אנחנו יכולים להשוות..
אני לא שמתי לב לשום תופעת לוואי בנתיים ואני גם לא מצפה לשיפור בהרגשה שלי אחרי שבוע. תן לזה שבועיים-שלושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לזואי....
תומר14/08/2011אז ככה,בשלושה ימים הראשונים לא שמתי לב לתופעות לוואי כ"כ,זה התחיל לי ביום הרביעי בערך,אולי גם באשמתי שישנתי מעט באותו לילה ושתיתי לא מעט קפה באותו יום כדי לתפקד בעבודה,בכל אופן דווקא ביום הראשון דווקא הרגשתי טוב יחסית(אולי אפקט הפלצבו),אבל בשורה התחתונה כרגע אני לא מרגיש שיפור בדיכאון למרות שהיום היה קצת שיפור מבחינת תופעות לוואי,פחות חרדות,כמעט ואין לחץ בחזה,אולי גם בגלל ששמרתי לשתות מעט קפה.בכל אופן אני אחכה לפחות שבועיים כדי לראות אם יהיה שינוי כלשהו,כי חבל להתייאש מהר מדי ולהפסיד תוצאות,אני רוצה לדעת שאם אני מפסיק זה באמת לא עוזר או שהתופעות לוואי באמת לא שוות את זה...אשמח אם תעדכני התקדמות שלך גם...מבחינת שינה עדיין קשה לי לישון,מתעורר בלילה מס' פעמים,בלילה האחרון אפילו התעוררתי ב-4 בבוקר ולא נרדמתי כמעט שעה עד שנרדמתי שוב,זה דבר שדי מעיק שאתה לא מצליח לישון כמו שצריך כשאתה עייף,אבל אני מקווה שהתופעת לוואי הזאת תעלם עם הזמן והגוף יתרגל לתרופה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)