מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףגבי15/08/2011
שלום עשיתי את החטא שלא יעשה
שיחקתי בתרופות אני 4 חודשים לוקח ריספרדל קונסטה 25
אחרי שעירבבתי את הרופאת משפחה , הפסיכאטרית שלי אני כבר 4 חודשים אני לא מגיע . היא לא הסכימה לי להוריד ל25 מ37.5 .
אני עושה את זה לעצמי יש את המחט הקטנה לכתף ( ראיתי איך עושים ) ואני עושה לעצמי
אני פשוט באופן נואש רוצה להפסיק עם התרופות ,
אני מבקש מה אפשר לעשות ????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת התרופות
שמוליק16/08/2011שלום גדעון.
קודם כל, אני מברך אותך על החלטתך האמיצה.
חשוב מאד להוריד את המינון בהדרגה, ולא להפסיק בבת אחת. מנסיוני (אם כי לקחתי כדורים ולא קיבלתי זריקות לאורך זמן), הפסקה פתאומית גורמת להרגשה פיסית לא טובה. קצת קשה לתאר זה; בגדול, מרגישים משהו מוזר בראש.
אני מציע שפשוט תודיע לפסיכיאטרית, שאתה לא מוכן לקחתיותר זריקות, ותבקש שהיא תחליף לך את הזריקות בכדורים. אם היא לא תסכים, אז פשוט תחליף רופא.
בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
גבי18/08/2011מה יותר מזיק לקחת תרופות או לא לקחת תרופות ? מה זה תועלת מול נזק ?
למה הפסיכאטרים מצדיקים את עצמם ? מי יכול לקח אחריות על הטיפול בי ? הפסיכאטרים איכפת להם מהמטופלים ? הם מרגישים שליחות ? ( אלוהית ) הם משנים את העולם ? מי יכול לענות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שמוליק21/08/2011גדעון שלום.
השאלה של נזק מול תועלת היא שאלה נכונה, אך היא התשובה משתנה מאדם לאדם. לכל תרופה יש תופעות לוואי שמתשנות מאדם לאדם. השאלה של נזק לעומת תועלת היא זו שצריכה להנחות אותך אם לקחת תרופה או לא. האם היא מביאה יותר תועלת, או שתופעות הלוואי שלה בלתי נסבלות ועדיף שלא לקחת אותה.
בכלל, נראה לי שלרב הפסיכיאטרים לא ממש איכפת מהמטופלים שלהם; עובדה שהם דוחפים לאנשים כדורים, וממש לא איכפת להם שהם סובלים מתופעות הלוואי. אולי מדובר בשיתוף פעולה עם חברות התרופות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכימה!
לשמוליק וכו21/08/2011קשקוש - יש הרבה פסיכיאטרים שאכפת להם מהמטופלים שלהם, וחלקם לוקחים תרופות בעצמם. די לדמוניזציה של פסיכיאטרים!
אני מטופלת שנים רבות בנוגדי דיכאון ומייצבים, ויש לי פסיכיאטר מקסים שמעולם לא לחץ עליי לקחת תרופות.
תפסיקו להמציא סיפורים על הפסיכיאטרים הרשעים שהרסו לכם את החיים. יש לכם בחירה חופשית - לקחת תרופות או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסכימה! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011אני לא אוהב את הסגנון הנ''ל , שמכלילים את הפסיכיאטרים
ומנסים לתת כותרות נגד הפסיכיאטריה.
המטרה היחידה של הפסיכיאטריה , זה להקל על הסבל והכאב
ולנסות את המאקסימום להחזיר לתיפקוד.
חלק הגדול מהאוכלוסיה סובל מבעיה נפשית , אך בתחום הנוירוטי.( יותר קל, לדוגמה : חרדה ודיכאון)
חלק קטן מאוד מהאוכלוסיה,המטופלים הקשים ביותר ( הפרעות פסיכוטיות), יהיו במסלול
כרוני של החמרה מנטלית קוגנטיבית, בידוד חברתי ואי יכולת לעבוד.
התרופות חשובות, אך לא רק, חשוב המרכיב הפסיכולוגי וכן סוציאלי ( חברתי, תעסוקתי, משפחתי ועוד ..).
ללא טיפול ומעקב מסודר, המסלל הכרוני יחמיר, יוביל לאשפוזים חוזרים ואף מוות.
זה נכון שחברות תרופות מנסות לדחוף ולעודד תרופות שלהם, שווק( גם בטלוויזיה ורדיו..) הרופאים מחוייבים למטופל ולא לחברות , מוגבלים על פי קריטריונים של משרד הבריאות וקופ''ח.
המטרה היחידה של הפורום( לפחות שלי) : שיהיה מידע זמין למשתתפים , שאנשים פחות יסבלו, יחזרו לתפקוד מהר ככל שניתן וישכחו את התרופות באם ניתן.
הסטיגמה שיצאה לפסיכיאטריה היא מוטעית, לפי ארגון הבריאות העולמי , דיכאון קשה יהיה אחד מהגורמים המשמעותים לנכות, עד 2020 .( הרבה יותר אובדנות בעולם)
מספיק להסתכל לצדדים ולשאול, האם יש מישהו לידי שממש ממש שמח ,? האם אני ממש מרוצה מחיי ? האם טוב לי ? למה כל כך הרבה מתגרשים ?
לדעתי יותר בושה וחבל, לסבול בשקט, להוביל לסבל עצמי , לגרום סבל לסובבים ולפספס את האפשרויות בחיים, לעומת פניה לעזרה.
אני לא אומר שזה קל, אני לא אומר שתמיד אנחנו מצליחים, אך בהחלט יש הצלחה גדולה לפסיכיאטרים בהפחתת הסבל והכאב הנפשי, לפעמים גם מצליחים להוביל להחלמה.
לכן , אני כותב זאת מנסיון, מטופלים רבים סירבו לטיפול, הפסיקו, חלק קטן אכן החלים, אך רוב המטופלים שהפסיקו טיפול ואובחנו ממחלה קשה, חזרו לאשפוז במצב הרבה יותר גרוע.(לאחר כל אשפוז פסיכוטי קשה , יש נפילה במצב ולא חוזרים למצב טרם האשפוז) . אחרי אשפוז יחיד מותר לשקול ניסיון להפסיק טיפול, אך זה חייב להיות במעקב מסודר ותחת ניטור פסיכיאטר.
מאחל בריאות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכותבת האנונימית
שמוליק21/08/2011את כנראה מעולם לא לקחת תרופות אנטי-פסיכוטיות שמרדימות חבל על הזמן...
הפסיכיאטרים הסבירו שהעייפות היא "סימפטום שלילי של המחלה"; לא היה להם את האומץ להגיד שזו תופעת לוואי של התרופות.
אחרי זה היה לי דיכאון בתוצאה מחוסר יכולת לתפקד. אמרו שזה "דיכאון פוסט פסיכוטי" ודחפו לי כדורים נוגדי-דיכאון, שכמובן שלא עזרו...
זו ממש לא דמוניזציה!!!
אם כבר יש פסיכיאטר צדיק בסדום, אז אולי תציעי לו שיערוך מחקר על גבי הניסוי המורסם שמראה שרב המטופלים שחוו פסיכוזה והפסיקו את הטיפול התרופתי חזרו למצב פסיכוטי זמן קצר אחר כך.
הגיע הזמן לבדוק מה ההבדל בין אלה שהפסיקו ולא חזרו למצב פסיכוטי לאלה שהפסיקו וחזרו. אלה שלוקחים תרופות אנטי-פסיכוטי - רובם סובלים מעייפות נוראית.
כדאי שפעם מישהו ינסה לבדוק את זה בצורה מסודרת. אם יפצחו את החידה ויכלו מצוא את הגורם שבעטיו אלה שהפסיקו התאשפזו שוב, יהיה ניתן להקל על הסבל הנוראי שנגרם מהתרופות.
הבעייה היא שמי שיעז לעשות מחקר כזה - כנראה שחברות התרופות יעשו לו רצח אופי, כי זה ייפגע בכיס שלהם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)