מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לתשובתכם.ע.21/08/2011
שלום, אני בן 24,
מצטער מראש אם המכתב קצת ארוך...
אובחנתי כסובל מהפרעת אישיות (כנראה גבולית עם קווים נרציסטיים ותלותיים), חרדה חברתית, OCD-בעיקר מחשבות טורדניות,
ודיכאון ונמצא בטיפול פסיכיאטרי מגיל 17.5, שאז אובחנה רק הפרעת-חרדה.
ב-3 השנים האחרונות אני מטופל במרפאה לברה"ן בעירי (גר באזור המרכז) ע"י רופאה פסיכיאטרית
וכיום נוטל 40 מ"ג סרוקסאט (הומלץ לי ליטול 60 מ"ג). בנוסף נמצא בטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני מקופ"ח מאוחדת כ-3 שנים.
אני אמור להתחיל ללמוד בסוף אוקטובר
לימודים אקדמאיים לא פשוטים במקצוע נחשק, לצאת מהבית ולעבור למעונות ולחלוק דירה עם עוד מס' שותפים. בנוסף, בשבוע האחרון התחלתי עבודה חדשה זמנית עד ללימודים
במוקד שהוא קצת "תחרותי". הבעיה הבולטת שלי היא שאני רגיש מידי, חושב יותר מידי, בעיקר חשיבה שלילית, אני לא מעריך את עצמי ואין לי ביטחון עצמי אל מול אנשים אחרים,
אני נלחץ מהר ומתקשה לתפקד טוב במצבי-לחץ ומאשים את עצמי כל הזמן. יש לציין שבהיגיון אני יודע שהדברים בראשי "אינם נכונים" אך הרגש לפעמים גובר על זה...
השאלה שאני שואל אתכם-
האם אני נמצא בטיפול הנכון עבורי? לגבי התרופות בעצתה של הרופאה אני יכול להעלות ל-60 מ"ג כשארגיש צורך, ובעבר גם נטלתי במצבים קשים בנזודיאזפינים ואף אנטי-פסיכוטים.
לגבי טיפול-אני מרגיש ש-3 שנים בטיפול ישנה אמנם התקדמות אך היא איטית,ולפעמים מרגיש שאני דורך במקום.
שמעתי על טיפול ברפואה משלימה שנקרא NLP-שנוי התת מודע ...
עד כמה אם בכלל זה מומלץ ומה ניתן לשלב? ומבחינת פסיכותרפיה איזה טיפול עדיף? וכדורים?
אשמח מאוד לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובתכם. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/08/2011סרווקסט עד 60 מ''ג מקובל.
יש לשקול CBT . טיפול התנהגותי קוגנטיבי.
לפרטים אודות CBT , ראה באתר שלי, תפריט מטופלים.
בהצלחה בלימודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)