מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צורך באבחנה מבדלתאריאל22/08/2011
שלום רב,
אני בן 32, עם בריאות תקינה. לאחרונה ביקרתי אצל פסיכיאטר בעקבות תלונות על מצב רוח ירוד, מתח, עצבנות ואי שקט שמתבטאת בתפקודים אקדמיים ובעבודה. הוצעו שתי אפשרויות טיפול: לוסטראל מקבוצת SSRI או רמוטיב. החלטתי ליטול רמוטיב, בעקבות אמירתו של הפסיכיאטר כי הוא עשוי לסייע גם בבעיות הריכוז.
בתשובה לשאלתי אם יש לי הפרעת קשב וריכוז ואיך מוטב לבדוק זאת, הפסיכיאטר טען כי גם אם ישתברר שכן, אין הרבה מה לעשות מלבד ריטלין שממילא לא אוכל לשלב עם הרמוטיב. וששיפור מצב הרוח והפחתת החרדה יובילו לשיפור היכולת ללמוד ולהתרכז.
מה דעתכם? האם אכן רמוטיב יסייע לקשב? מי יכול לבצע אבחנה מבדלת - האם הדכאון הקל/חרדה קלה הם שפוגעים בקשב ובריכוז, או שמדובר בהפרעה ראשונית?
האם כדאי לי ללכת לפסיכיאטר שמתמחה בקשב וריכוז או לנוריאולוג? או לקבל את דברי הפסיכיאטר? האם יש צורך באבחון BRS?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך באבחנה מבדלת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/08/2011תיאורתית רמוטיב יכול לתרום, לא טיפול מקובל.
הפרעת קשב - מתחילה מגיל צעיר , לפני גיל 7 , מאפיין את האדם לאורך החיים, בדיכאון וחרדה בדרך כלל תיאור קצר, תגובתי אשר כולל קריטריונים נוספים.
תמיד מומלץ דעה נוספת באם יש ספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)