צורך באבחנה מבדלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צורך באבחנה מבדלת
    אריאל
    22/08/2011

שלום רב,
    אני בן 32, עם בריאות תקינה. לאחרונה ביקרתי אצל פסיכיאטר בעקבות תלונות על מצב רוח ירוד, מתח, עצבנות ואי שקט שמתבטאת בתפקודים אקדמיים ובעבודה. הוצעו שתי אפשרויות טיפול: לוסטראל מקבוצת SSRI או רמוטיב. החלטתי ליטול רמוטיב, בעקבות אמירתו של הפסיכיאטר כי הוא עשוי לסייע גם בבעיות הריכוז.
    בתשובה לשאלתי אם יש לי הפרעת קשב וריכוז ואיך מוטב לבדוק זאת, הפסיכיאטר טען כי גם אם ישתברר שכן, אין הרבה מה לעשות מלבד ריטלין שממילא לא אוכל לשלב עם הרמוטיב. וששיפור מצב הרוח והפחתת החרדה יובילו לשיפור היכולת ללמוד ולהתרכז.

מה דעתכם? האם אכן רמוטיב יסייע לקשב? מי יכול לבצע אבחנה מבדלת - האם הדכאון הקל/חרדה קלה הם שפוגעים בקשב ובריכוז, או שמדובר בהפרעה ראשונית?

האם כדאי לי ללכת לפסיכיאטר שמתמחה בקשב וריכוז או לנוריאולוג? או לקבל את דברי הפסיכיאטר? האם יש צורך באבחון BRS?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צורך באבחנה מבדלת

הוספת תגובה

• צורך באבחנה מבדלת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/08/2011

תיאורתית רמוטיב יכול לתרום, לא טיפול מקובל.
    הפרעת קשב - מתחילה מגיל צעיר , לפני גיל 7 , מאפיין את האדם לאורך החיים, בדיכאון וחרדה בדרך כלל תיאור קצר, תגובתי אשר כולל קריטריונים נוספים.
    תמיד מומלץ דעה נוספת באם יש ספק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו