הייתה לי התקף פסיכוטי לפני 23 שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הייתה לי התקף פסיכוטי לפני 23 שנים
    חסוי
    22/08/2011

בגלל לחץ חזק , לחץ נפשי חזק, איימו על חיי, וכן הייתי מסוכסך

עם אנשים וגם נתון במשפטים. היה סטרס אדיר.

התחלתי להתקרב לדת..והתחלתי לחשוב שאני המשיח..התנהגתי באלימות לפעמים

ולכן אושפזתי בכפייה.

אחרי כ-3 שבועות בבית החולים הבנתי שעשיתי טעות, ואני לא המשיח.

אחרי כחודש וחצי שוחררתי מבית חולים.

נתנו לי מעקב במרפאה בבית החולים ואחר כך בבית חולים ממשלתי רגיל במרפאות

חוץ קרוב לשנתיים, ורק אחרי שנתיים הפסיקו לי את התרופות לגמרי כי הייתי

כנראה בריא.

כמו כן מאז התחלתי לעבוד באופן שוטף ואני עובד ונח עובד ונח עם החלפת מקומות עבודה

כי לא הייתי כנראה מרוכז.
    .

נתנו לי אבחנה של סכיזופרניה בביטוח הלאומי, ועכשיו בשנה האחרונה ביררתי אם

אני באמת סכיזופרן. כל פסיכיאטר כותב לי בבדיקה שלו שאין עדות למצב פסיכוטי וכי אני

צלול בדעתי. יש לי אבדן זכרון בגלל פגיעת ראש בתאונת דרכים וכן חוסר ריכוז כגלל זה.

שוכח דברים. פוסט טראומה, הפרעות פסיכונוירוטיות מוכרות במשרד הבטחון בגלל התאונה שהייתה בצבא.

"הסכיזופרניה" לא הייתה בצבא--והייתה כ-10 שנים אחרי התאונה.

עכשיו אחרי האשפוז הפסיכיאטרי של הסכיזופרניה נגשתי לעשות החמרה במשרד הבטחון והועדה הרפואית שם אמרו שיש לי סכיזופרניה שזה לא קשור לתאונה.
    פקידת שיקום במשרד הבטחון אמרה לי ללכת לביטוח לאומי ואכן הלכתי לשם וביטוח לאומי נתנו לי נכות של זכיזופרניה..ומה הקאץ' פה.. שמתברר כעת כי סבלתי מפוסט טראומה כל הזמן וכן תסמונת לאחר פגיעת ראש- ומשרד הבטחון אומר לי שיש לי סכיזופרניה ואין לי בעיות בגלל פגיעה מוחית ופוסט טראומה, ואילו רופאה פסיכיאטרית שנתנה לי חוות דעת קבעה שאין לי סכיזופרניה ויש לי רק סכיזואפקטיב...שגם את זה אני חושב שאין לי.

הרווח המושג פה הוא של משרד הבטחון בכך שהוא לא נותן לי את כל הפגיעה המוחית שלי מהתאונה והפוסט טראומה..ומגלגל את זה על הסכיזופרניה שלדעתי אינה קיימת.

עברתי בדיקת MRI מוח ורופא נוירולוג קבע כי יש לי פגיעה באונה הימנית של המוח בגלל שבבדיקה קלינית גילה כי חלק הגוף השמאלי שלי לא מגיב כמו הימני. כן קבע לי אותו נוירולוג
    30% נכות מהתאונה בצבא, כאשר אגף השיקום נתן לי רק 10% על הזעזוע מח שקרה לי בגלל אבדן הכרה בתאונה. כן קיבלתי חוות דעת על נכות נכות פוסט טראומה בשעור 30% מפסיכיאטרית פרטית.

אני רוצה להיבדק אצל רופא פסיכיאטר שיקבע כי אין לי סכיזופרניה- וכל הבעיות הנפשיות שלי הן רק מהתאונה. אולי גם ההתקף הפסיכוטי גם בא מהתאונה???
    האם אוכל לקבל דבר כזה- לפי הסיפור הארוך שהבאתי לכם????

תודה ולילה טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ביטול אבחנה

שמוליק
    22/08/2011

שלום.

צר לי, אבל על פי הידוע לי. מי שקיבל איבחון של סכיזופרניה - מבחינת הפסיכיאטרים - האיבחון הזה ילווה אותו לכל החיים.

אפשר בעקרון לעשות ה-כ-ו-ל. להוציא רשיון נהיגה, להוציא רשיון לנשק, ואפילו לעבוד בעבודה עם סיווג ביטחוני סודי ביותר. לבטל את באיבחון - אין דבר כזה.

אם אתה מאמין שאין לך יותר סכיזופרניה, אז פשוט לך על זה עד הסוף - ושים קצוץ על הפסיכיאטרים.

גם אני התאשפזתי בפעם הראשונה לא יודע איזה איבחון נתנו לי. בפעם השנייה נתנו לי מאניה-דיפרסיה, אח"כ החליטו שיש לי סכיזו-אפקטיב. מבחינתי - אין לי היום כלום. מה העולם חושב - זה לא מעניין אותי; אני שם פס על כולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטול אבחנה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    22/08/2011

אבחנה בפסיכיאטריה מתבססת על ציר של זמן, יש לזכור שלאחר אשפוז יחיד ואבחנה של סכיזופרניה, כ 10% ואף יותר יחלימו ולא יזדקקו לטיפול יותר.
    לגבי המקרה שלך, יש בעיתיות משפטית, ברגע שיש תיעוד ואבחנה אי אפשר לא להתייחס, יש צורך לנמק את אבחנה ואת המשך האירועים, לא פשוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישיון לנשק

גאראן
    23/08/2011

מי שהייה מאושפז אפילו יום אחד-לא יכול להוציא רישיון לנשק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו