מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשוב מאוד לפני שאזיק לעצמיעדן מ.23/08/2011
שלום לד"ר. שאלתי דחופה אולם אחכה לתשובתך.
אני נוטל וולבוטרין 150 מג ביום וציפרלקס 20 ביום.
בשבועיים האחרונים אני נוטל ציפרלקס 15 מג במקום 20 (כלומר ירדתי במינון ב5 מג)
בגלל שאני רוצה להוריד תופעת לוואי של טשטוש בראייה, אם זה בכלל אכן מהציפרלקס.
(נודע לי שיש סיכוי של 1%)
במידה ואני מוריד ל10 ואז ל5 ואז אני מגלה שהטשטוש והליקוי בראייה לא נעלם\פחת ולא נובע מהציפרלקס אני ארצה להחזיר את הציפרלקס בחזרה בהדרגה ל10 ול15 ואז ל20.
חבר אמר לי שלקחת 15-20 מג לאחר ה"משחק" הזה בתרופה - זו לא אותה הרגשה מבחינה נפשית - מאשר לפני המשחק?
האם עדיף לי כבר להישאר על 20 ולעשות משקפי ראייה?
האם באמת לרדת ל15-10-5 ובמידת הצורך לחזור ל10-15-20 לא תהיה אותה הרגשה כמו שלפני?
תודה רבה רבה, זה דחוף
אני עומד בפני שינוי המינון מ15 ל10 ופוחד להידפק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב מאוד לפני שאזיק לעצמי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/08/2011אני ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל, ולפנות לרופא עיניים לפי הצורך . לא שווה לנסות ולעשות ספקולציות העלולות להוביל לנזק גופני ונפשי.
( יש לשלול בעיות הקשורות בעין כגון גלאוקומה ועוד ולא רק תופעות לוואי מתרופות פסיכיאטריות. טישטוש ראיה כתופעת לוואי בנוסף יהיה מלווה ביובש בפה, דופק מואץ, עצירות וקושי במתו שתן וכו'' - תגובה אנטי כולינרגית, אשר לא בדיוק מאפיינת את התרופות הנ''ל באופן ניכר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי תופעות אנטי כולינרגיות
עדן מ.24/08/2011אחרות מלבד טשטוש.ישנה רופאה שאמרה לי שכל בssri
עשויים לגרום לטשטוש ראייה עקב הרחבת אישונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי תופעות אנטי כולינרגיות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/08/2011הרחבת אישונים - זה חלק מתגובה אנטי כולינרגית, תגובה דומה לטיפול באטרופין.
קצת היסטוריה : בימי הביניים , אישונים מורחבים נחשבו כמרכיב נשי וסקסי, הנשים אז היו שורפות צמח מסוים, אשר היה גורם להרחבת האישונים.
הצמח נקרא: אטרופה בלדונה ( בלדונה = בחורה נאה), מצמח זה מכינים אטרופין.
לא מומלץ היום :-))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח גדול! יפה יפה. אז אטרופין
עדן מ.24/08/2011מקור השם מצמח האטרופה שמרחיב אישונים ובוודאי עושה דברים נוספים.
אז אתה ממליץ לנסות להוריד ציפרלקס כל שלושה שבועות ולראות האם טשטוש ראייה זה מציפרלקס אעפ"י שזה לא נפוץ?
תודה רבה ד"ר.
עדן מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח גדול! יפה יפה. אז אטרופין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/08/2011ממליץ להתייעץ עם רופא מטפל ואז להחליט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אנא
עדן מ.25/08/2011הפסיכיאטר המטפל מתנגד משמעותית בטענה שהגענו למצב מאוזן יחסית ולקח הרבה זמן ושזה מינון טוב ושפשוט מתרחשת ירידה בראייה.
אבל האם הטשטוש מהציפרלקס? אז משקפיים.? שלא לצורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אנא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/08/2011תפנה לרופא עיניים ותיתייעץ בנדון, בהצלחה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובותייך
עדן מ.28/08/2011המסורות. המקצועיות. והמהירות יחסית.
עדן מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)