מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה רבה לך.
גלית08/09/2011האם אפשר להתכתב איתך במייל ? מאוד אשמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
גלית06/09/2011יש לי מס' שאלות והייתי רוצה לכתוב לך מייל במקום להיות באתר הזה כי לא תמיד אני כאן.
יש אפשרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשית,ביטוח לאומי..אנונימי05/09/2011
אני יודע שלהוציא חוות דעת פסיכיאטרית על מנת לזכות בקצבת נכות מהביטוח הלאומי.. עולה בין 1500 ל2000 ש"ח, אני אדם דל אמצעים... רציתי לדעת אם יש אפשרות לקבל חוות דעת... דרך פסיכיאטר של קופ"ח כללית למשל..? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במכבי לא
אורנה05/09/2011היי, מניסיון, קופ"ח מכבי לא מאפשרת לרופאיה לתת חוות דעת. אני לא יודעת מה עם קופות אחרות. אין לך היסטוריה של ביקורים אצל פסיכיאטר/אישפוזים או משהו דומה?
כי נראה לי שבלי היסטוריה של הבעיה יהיה קשה לקבל הכרה בנכות בביטוח לאומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורנה..
אנונימי06/09/2011בהיותי בן 13 אובחנתי אצל פסיכיאטרית בביה"ח וולפסון... במשך השנים היו לי גם קציני מבחן בגלל מיני עבירות.. שהמליצו לי בעצמם על טיפול פסיכיאטרי.. אותו מיאנתי מלקבל.. עכשיו אני ממש מרגיש רע... ונטל על אמי. אני נמצא בקופ"ח כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך שתי אופציות
אורנה06/09/2011הראשונה, להתקשר לשירות לקוחות של כללית ולהסביר את הבעיה. אם הם יגידו שפסיכיאטרים בכללית לא נותנים חוות דעת תבקש יפה שיעזרו לך למצוא פתרון אחר.
השנייה, לגשת פיזית לביטוח לאומי בימים שיש שם קבלת קהל, לשבת עם הפקיד/ה במחלקה של הגשת תביעת נכות ולהסביר את העניין. אתה לא הראשון שמגיש בקשה לנכות נפשית ואין לו כסף לשלם לפסיכיאטר. יכול להיות שיתנו לך לכתוב בעצמך את ההיסטוריה הפסיכיאטרית שלך ופשוט יזמינו אותך לוועדה בלי חוות דעת של פסיכיאטר.
בכל אופן אני ממליצה לנסות להשיג כל טופס שמעיד על בעיות נפשיות וחברתיות שהיו לך, כולל של קציני מבחן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר את עזרתך בבקשה.
גלית06/09/2011אורנה שלום,
אני סובלת מדיכאון עמיד+מאניה דיפרסיה ופיברומיאלגיה.
יש לי 4 חוות דעת מאוד מפורטות של פסיכיאטרים פרטיים וגם של ראומוטולוג.
האם את יודעת מה אוכל לקבל בביטוח לאומי?
אני לא עובדת כמעט שנה.
אודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנוהל פחות או יותר הוא כזה
עדן מזור06/09/2011הטופס שאתם צריכים הוא "תביעת נכות כללית לביטוח לאומי"
ניגשים לסניף, לא חייב שיהיה פתוח על מנת לקבל את הטופס, לדעתי ברוב הסניפים של ביטוח לאומי (גם במשניים) יש טפסים לכל מקרה בעמדה או בתא בלי קשר לזמני קבלת קהל.
יש חלק שבו התובע קצבת נכות כללית (שיכולה להיות פיזית ו\או נפשית) כותב את ההיסטוריה שלו בעצמו, חלק ממש קטן שבו הוא מתאר את התלונות או המחלות.
את הרוב עושים הרופא משפחה שמסתמך על המסמכים מהראומטלוג, נוירולוג, פסיכיאטרים וכו' ורושם אבחנות.
מי שעובד שכיר או עצמאי צריך להמציא תלושים ולהחתים את המעסיק שלו. מי שלא, מצרף לתביעה שאיננו עובד ואגב הם כבר יודעים, פשוט על מנת לחסוך את התהליך.
ניגשים, מוסרים את התביעה המפורטת כולל העתקים של המכתבים, החו"דים, האבחנות, הטפסים של קציני מבחן ורופאים או עו"ס או פסיכולוג קליני או עו"ס קליני או מטפלים ב- וב- וכו' וכו' ושולחים. כדאי לתת לעובדת של ביטוח לאומי שתחתים את הטפסים ב"נתקבל" ולא לשים בתיבה כי זה מועד לפורענות לדעתי.
חשוב לציין- לשמור את המקור ולהעתיק פעמיים כל טופס.
אצל התובע יהיו: מקור אחד והעתק אחד.
לתביעה ששולחים לביטוח לאומי יהיה: העתק אחד.
על כן שני העתקים לכל מקרה.
ניתן לסמן X ולחתום בטופס התביעה במקום שבו אתם מעוניינים שאחוז הנכות הרפואית ודרגת אי הכושר הרפואית שנעים מ0% ועד 100% - ייקבעו ע"י הרופא\ים הרלבנטי\ים ללא ועידה רפואית. מומלץ להגיע לוועידה רפואית כדי לקבל חו"ד על המצב בצורה עדכנית ואותנטית יותר ועל כן לא חותמים ולא מסמנים אם זהו רצונכם.
בנוסף לפסיכיאטר או לרופא\ים הבודק\ים בועידה הרפואית שאליה תוזמנו במידת הצורך לאחר חודשיים עד ארבעה-חמישה חודשים: ישנו עובד סוציאלי שהוא פקיד סעד של ביטוח לאומי שמוודא שאתם אכן מקבלים את כל הזכויות שלכם ואכן ממלאים הכל ושהרופאים פועלים כראוי והוא מעורב בתהליך הכרעת אחוז הנכות הרפואית (גם נפשית) ודרגת אי הכושר. הוא עשוי לזמן אתכם לפגישה נוספת מעבר לוועידה הרפואית, רובם לא מזומנים לפגישה נוספת.
כמעט תמיד הנכות הרפואית במיוחד על עניינים נפשיים היא זמנית לשנה או יותר, יש אפשרות להסתכלות רטרואקטיבית וכך גם תשלום רטרואקטיבי על חודשים שלא עבדתם בהם. מי שמעל 18 ולא שכיר או עצמאי (גם אם כן) ולא עובד וסיים שירות צבאי חייב בתשלום של 97 שקלים למוסד לביטוח לאומי על מס בריאות. סביר להניח שמי שמקבל קצבה והכרה בנכות רפואית באחוזים ובתנאים מסויימים יקבל גם פטור מתשלום של דמי ביטוח לאומי.
ישנם ארגונים, עורכי דין ועמותות גם חינמיות שעוזרות במימוש זכויות אל מול ביטוח לאומי.
מי שרוצה עוד עזרה מוזמן לפנות אליי כאן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
עדן מזור06/09/2011יש אתר לביטוח לאומי. לגגל בגוגל ולמצוא.
טלפון שפעיל עד 17:00 אחה"צ בימים א'-ה' הוא 5060*
(כוכבית חמישים שישים בלי רווחים)
בנוסף יצא בתחילת 2009 חוק מחודש לנכים של ביטוח לאומי שמעודד יציאה לעבודה והמשך קבלת קצבה: ח ו ק - ל ר ו ן
ממשיכים לקבל קצבת נכות גם אם עובדים כך שתמיד הסך הכולל מקצבה + עבודה יהיה גבוה יותר מהקצבה בלבד. יש סכומים מסויימים (בטווח) שאפשר לעבוד בהם ועדיין לקבל קצבה. צריך לבדוק לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל סמך ניסיוני
סיוון07/09/2011הוועדה בביטוח לאומי נותנת לך דרגת נכות רפואית ודרגת אי-כושר השתכרות. על סמך הנתונים הללו נקבעת דרגת נכות שמכתיבה כמה כסף תקבלי. תנאי מינימלי לקבל קיצבה - לפחות 40% אחוזי נכות רפואית.
למיטב ידיעתי, ואני לא בטוחה לגמרי, המקסימום הוא 2500 שקל בחודש.
אני ממליצה לך לבקש החזר רטרואקטיבי על השנה שלא עבדת בה, בהנחה וזה היה כתוצאה ממצב רפואי-נפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה תקבל גם במכבי
שמואל06/09/2011אל תדאג יתנו לך בקופת חולים זה לא בעיה,גם אני עברתי את זה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול?
גלית06/09/2011הי אשר,
האם היית בוועדה של הביטוח הלאומי?
יש לי מס שאלות .האם אפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן בבקשה
שמואל07/09/2011הייתי בוועדה של הביטוח לאומי..
אשמח לענות לך על השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אשר!
גלית08/09/2011האם אפשר להתכתב איתך במייל ? מאוד אשמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה תקבל מקופת חולים
שמואל07/09/2011גם אני קבלתי מקופת חולים חוות דעת לביטוח לאומי....אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)