מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת אפקסור בויאפקסמרית05/09/2011
כבר כמעט שנה שאני לוקחת אפקסור XR.כשהתחלתי לקחת את התרופה,הרופא אמר לי בפירוש לקחת רק את המקורי.בקופ"ח נותנים רק ויאפקס לכן עד היום קניתי באופן פרטי.
עכשיו מצבי הכלכלי בכי רע ואני שוקלת לקנות בקופ"ח את הויאפקס אבל עם חששות מאוד כבדים,שכן לא מזמן התחלתי עבודה חדשה ואני ממש לא רוצה לעבור בלאגן שיגרום לי להפסיק.
האם באמת ישנו הבדל משמעותי בין השניים? האם ארגיש משהו שונה במידה ואקח ויאפקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שמות מסחריים שונים
שמוליק06/09/2011שלום. גם אני קיבלתי את הכדורים האלה.
עד כמה שהבנתי אפקסור וויאפקס הן שמות מסחריים שונים של אותה תרופה. כמו אקמול ודקסמול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליי נניח אקמול משפיע יותר טוב
עדן מזור06/09/2011הרבה יותר טוב מדקסמול הרגיל, קולד, יום ולילה וכו'- על כל סוגיו ותחליפיו.
ובתכל'ס- גם אקמול בקושי משפיע עליי אז אולי זה טמון שם.
יש הבדל בין המקורי לגנרי, זה לא רק מסחרית. ההבדל לא מוכח מאחר ואין מחקרים שבוצעו על הגנרית (תרופה גנרית - תרופה חלופית למקורית לאחר שהפטנט פג ע"י חברת תרופות אחרת, המחיר יותר זול גם)
המחקרים רק על המקורי ווידאו בתנאי מעבדה שיש את כל התנאים ואת הכימיה הזהה כמו המינון, הפיזור, החומרים הפעילים והבלתי פעילים וכו' ועקב כך ההשפעה הצפוייה גם מבחינת אפקט וגם במישור של תופעות לוואי ומשך הזמן וכו' - אמורות להיות זהות.
אולם יש אנשים שחשים שוייאפקס לא עוזר להם כלל, אפקסור עדיפה לדעתי.
יש אנשים שאסטו או ס-ציטאדפ עשו רע או לא השפיעו בניגוד לציפרלקס המקורית של לאנדבק.
כמה אפשרויות:
1. לעבור לוייאפקס ולנסות, יכול להיות שזה באמת אותו הדבר.
2. יכול להיות שפיזית ו או פסיכולוגית תרגישי הבדל ולכן תוכלי להחליף או לקחת מראש את האפקסור, כך שלא תרדי בעבודה ולא תתפטרי או תפוטרי וכך גם מצבך הכלכלי ישתפר ויאפשר לך לקנות את התרופה
3. לנסות בבתי מרקחת אחרים שמקבלים מרשמים של הקופה שלך, יש סיבסוד בחלק מהמקומות לאפקסור וככה את לא צריכה לקנות פרטית. זה ממש מיותר. עשי מאמץ ותגיעי לבית מרקחת שמממן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בד"כ קונה בסופרפארם
מרית06/09/2011שמכבד מרשמים של כללית.אבל בסטוק של כללית הם מחזיקים רק ויאפקס.
חוץ מזה שכללית בכלל לא מחזיקה את האפקסור אלא רק את הויאפקס.במחשב של הרופאה שלי הברירת מחדל היא ויאפקס! ולכן את המרשמים לאפקסור היא רושמת לי ידנית ואפילו לא מדפיסה אותם. אני עוברת לקופ"ח אחרת בקרוב,אבל הבנתי שגם שם יש רק ויאפקס.תודה בכל זאת על העצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת אפקסור בויאפקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/09/2011החומר הפעיל זהה
המעטפת שונה, מה שמוביל לפעמים בשינוי זמן הספיגה והשפעה וכן לפעמים לתופעות לוואי ושינוי ביעילות.
רוב הפעמים שמשנים ההבדלים זניחים וניתן להשיג השפעה זהה ( או לפחות כמעט זהה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)