זייבן כתרופה לבעיות ריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זייבן כתרופה לבעיות ריכוז
    אלעד
    06/09/2011

שלום,
    אני מטופל כמעט חצי שנה ב-2 תרופות נגד דיכאון - מירטזאפין (מירו במינון של 45 מ"ג) ולמיקטל (במינון של 50 מ"ג). הם עובדות עליי טוב ויש שיפור ניכר במצבי מלפני שלקחתי אותם.
    מאז ומתמיד היו לי בעיות ריכוז, אך בשנה האחרונה הם החמירו ואני סובל מבלאק אאוטים, שוכח מילים או איך כותבים אותם, בעיות ריכוז - בחיים אישים, לימודים ועבודה - וכמו כן קושי להבין טקסטים שאני חייב לקרוא בחיי היומיום והלימודים (כשהייתי צעיר עשיתי בדיקה שלפי תוצאותיה יש לי הבנה לוגית גבוה מאד ותפיסה והבנה מאד גבוהים כך שהבעיה היא לא בטקסטים).

בעיות הריכוז פוגעות לי מאד באיכות החיים בצורה משמעותית - המקצועים והאישים. אני לא מתכוון לוותר עד שאמצא פתרון לבעיה הזו שמדירה שינה מעיניי.

היום הייתי אצל פסיכיאטר שמתמחה בבעיות קשב וריכוז והוא המליץ לי לנסות תרופה בשם זייבן. בעבר כאשר העלתי את התרופה הזו מול הפסיכולוג (לא פסיכיאטר) הוא אמר לי שבשום פנים ואופן לא להתקרב לתרופה הזו מאחר שתרופה זו יכולה להביא למצב של פסיכוזה ומניה.
    רציתי לשמוע עוד על התרופה והאם יש לי סיבה לחשוש ממנה? מה זה מאניה? האם אני נמצא בסכנה אם אקח אותה? וכיצד היא עוזרת לבעיות ריכוז וקשב.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זייבן כתרופה לבעיות ריכוז - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/09/2011

וולבוטרין תרופה נוגדת דיכאון , העובדת במנגנון של העלאת נוראדרנלין ודופאמין.
    לפעמים יעילה בהפרעת קשב וריכוז.
    מי שרגיש, המאובחן או בסיכון למצב מאני, התרופה יכולה להוביל לפריצת המחלה( מצב מאני, מצב הפוך מדיכאון, מצב HIGH קיצוני)
    לא מומלץ לשלב את הוולבוטרין עם התרופות שאתה נוטל.
    יש לשקול תועלת מול סיכון, תוך התייחסות לעבר הרפואי שלך והאבחנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו