לקיחת כדורים פסיכיאטריים שלא לצורך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקיחת כדורים פסיכיאטריים שלא לצורך
    חייבת עזרה!
    06/09/2011

שלום,יש לי בעיה שאני מתמודדת איתה כבר זמן רב:
    בערך בגיל 17,מסיבות טיפשיות לקחתי כ10 כדורים פסיכיאטריים של אמא שלי ,היא סובלת ממאניה דפרסיה,אך אני לא זוכרת את השמות של הכדורים אני רק יכולה להגיד שהיו כמה סוגים,בנוסף לזה עירבבתי את זה עם אלכוהול ושתיתי וגם הסנפתי 2 מהם..
    אני נורא מצטערת על מה שעשיתי ומאז המקרה הזה (כנראה) יש לי אפיזודות דכאוניות והיו לי כ2 מאניות..האם זה יכול להיות קשור למקרה? באותה תקופה גם עברתי הרבה משברים אז אני לא יודעת אם זה התפרץ לי בגלל זה או בגלל המעשה שעשיתי
    בעוד כחודש יש לי תור לפסיכיאטר (פעם ראשונה) ואני ממש מפחדת,האם לספר את מה שעשיתי? אני לא רוצה שתעלה אופציה לאשפז אותי או משהו כזה על מה שעשיתי מה שזה היה גם די מזמן (לפני כ4 שנים)
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנסה לעזור

סיוון
    07/09/2011

אין שום קשר בין נטילה חד פעמית של מייצבי מצב רוח ונוגדי דיכאון לבין האפיזודות והדיכאונות שעברת. אם תקראי קצת בגוגל על איך מייצבי מצב רוח (ליתיום, דפלפט, למיקטל) ונוגדי דיכאון (פרוזק, ציפרלקס וכו') עובדים תביני שזה פשוט לא יכול לקרות כתוצאה משימוש בתרופות, בטח לא באופן חד פעמי.

הסיבה הסבירה ביותר למה שקרה לך היא הנטייה הגנטית שלך לחלות, היות שאמא שלך חולה. את בעצמך אמרת שזה "התפרץ לך", כלומר, "זה" היה שם גם קודם.

תספרי לפסיכיאטר הכל, פשוט כדי שהוא יבין אותך. אין עילה לאשפוז אם נכון להיום את לא מסוכנת לעצמך או לסביבה.

אגב, פסיכיאטרים לא מאשפזים מרצונם אנשים שמגיעים אליהם, ואין להם שום סיבה לעשות את זה. נהוג לחשוש מפסיכיאטרים בהקשר הזה אבל מי שבדר"כ מעוניין באשפוז זו הסביבה הקרובה של המטופל, שדואגת לשלומו או רוצה להחזירו לתלם.

לפסיכיאטרים אין שום סיבה לאשפז סתם, זכותם של חולי נפש להסתובב בעולם אם הם לא מסוכנים לאף אחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מצטט

גבי
    12/09/2011

" זכותם של חולי נפש להסתובב בעולם אם הם לא מסוכנים לסביבה "
    מי אמר את זה את פשוט מטומטמת מישהו אמר לחולי נפש את זה ?
    מה יש הגבלות ?
    בגלל אנשים מטומטמים כמוך האנשים ה"חולי נפש " סובלים , סכנה לעצמם ולסביבה אלק
    מאשפזים בלי קשר לזה אין שום סכנה לעצמם או לסביבה זה רק תירוץ לגזול את החופש של הבן אדם . אה שכחתי חולה נפש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת כדורים פסיכיאטריים שלא לצורך - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    08/09/2011

באם האירוע היה חד פעמי, לא סביר שיהיה קשר.
    לדעתי, תרגישי חופשי ותשתפי את הפסיכיאטר, לא מאשפזים כל כך מהר וחשוב מאוד יחסי אמון הדדי בין רופא ומטופל. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיוון ולד"ר דוידאור

חייבת עזרה!
    08/09/2011

קודם כל תודה! אני לא מזיקה לסביבה אך בגיל 17 אני רבתי מכות עם "חברה טובה",אני לא בן אדם אלים או כזה שמנסה לפתור דברים במכות אבל במקרה הספציפי הזה היא באמת עיצבנה אותי והרגשתי שאני לא יכולה לשלוט בכעס שלי כלפיה,מאז זה לא קרה אבל זה קצת מדאיג אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי

סיון
    11/09/2011

אם הלכת מכות עם חברה בגיל 17 זה לא מעיד על מסוכנות. בטח אם עברו מאז ארבע שנים כמו שכתבת.

בקיצור, אם את לא חושבת על לרצוח אף אחד או להתאבד, ואת לא מתכננת לשרוף למישהו את הבית או כל רעיון קיצוני אחר, אין עילה לאשפוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו