מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינטראקציה בין תרופותליאת10/09/2011
שלום רב.אני בת 28 ויש לי שאלה קצת מסובכת.לפני קצת פחות משנה אובחנתי כadd ע"י פסיכיאטר.האבחון נערך תוך כדי טיפול בעניין אחר שבגללו הגעתי.אני סובלת מקשיי הרדמות בלילה מילדות ועייפות קשה ביום,טופלתי לא נכון בבונדורמין אליו "התמכרתי",תפקוד לקוי,מצב רוח ירוד ודאגה כי אני לא מצליחה לתפקד מה שמאוד כואב לי ולסביבה שלי כי אני גם מאובחנת כמחוננת אך לא מגשימה את הפוטנציאל.שלב ראשון קיבלתי תכנית גמילה הדרגתית מבונדורמין בעזרת מירו(הייתי אז במינון ארבעה בונדורמין ללילה) והוחלט שאיני סובלת מדיכאון וחרדה ראשוניים לכן אין מקום לטפל בתרופות נוספות.לאחר מכן עם האבחון התחלתי ריטלין,כעת במינון יומי של 70 מ"ג(52 ק"ג) עם השפעה שהולכת ופוחתת מיום ליום.בשלב הבא הוחלף מירו בטראזודיל 50 מ"ג כי מירו הפסיק להרדים אותי והייתה נסיגה.לאחר מכן אובחנתי גם כסובלת משעון ביולוגי דחוי והתחלתי מלטונין 5 מ"ג עם כל נושא החשיפה לאור,שעות קבועות וכ'ו.כעת אני נוטלת ריטלין ביום,מלטונין בשעות הערב,לפני השינה טראזודיל ועדיין חצי כדור בונדורמין.מאז המלטונין יש לי בחילות,קוצר נשימה,בכי וממש תסמיני דיכאון ולכן הומלץ לי על רמוטיב והפחתת מינון מלטונין(עד שאקבל את המינון החדש הפסקתי כי התופעות נוראיות).בעצם שאלתי היא האם כל התרופות האלו בכלל מסתדרות אחת עם השניה,האם יתכן שירידה בהשפעת ריטלין וחוסר אפקטיביות נובעת משאר התרופות ומעבר לכך האם קיימת אופציה תרופתית שיכולה לסייע לבעיות הנ"ל בלי לקחת כ"כ הרבה תרופות שונות?אני חוששת לבריאות,אני עדיין בריאה לחלוטין (בוצעו כל הבדיקות הרלוונטיות) אך חוששת שזה לא לאורך זמן... בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראקציה בין תרופות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/09/2011ליאת את מציגה דילמה טיפולית, מצד אחד טיפול מעורר מנגד טיפול מרדים.
יש להבצע מיפוי תרופי, מינון משך הטיפול ותופעות לוואי.
יש לברר את שעות הלקיחה ובניית תוכנית טיפול.
יש לאמץ הייגינה של השינה, פרטים באתר שלי, ועם עדין הפרעות שינה, יש לשקול מעבדת שינה.
מודפניל,PROVIGIL , טיפול בחולשה ועייפות בגלל בעיות שינה, עוזר לערנות ושיפור הריכוז במהלך היום ( מעודד ירידה במשקל בנוסף) ויכול להוות אופציה טיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובנוסף
שלום ותודה11/09/2011הדילמה הטיפולית היא בדיוק הבעיה שבגללה פניתי,אך בפניה לרופא המטפל בנידון איני מקבלת מענה או כמו שציינתי המלצה לתרופה נוספת(רמוטיב).קודם כל האם כדאי לנסות?מעבר לכך למי עליי לפנות כדי לבצע מיפוי תרופתי והתאמת שעות ולגבי מעבדת שינה אני מאובחנת כבעלת שעון ביולוגי דחוי על ידם לאחר אקטיגרף ולכן המלטונין.מודפיניל כבר קיבלתי בעבר ולא קיבלתי השפעה מספיק מעוררת ויעילה מבחינת מדדי הקשב והריכוז וגם התרופה יקרה מדי עבורי ואיני זכאית למימון כי היא רשומה בארץ לנרקולפסיה,כך נמסר לי.האופציה הנוספת שהוצעה לי היא שילוב הריטלין עם אדרונקס במידה ורמוטיב לא עוזר.אשמח לחוות דעת(אני יודעת שלא יותר מדי לעומק כי זה פורום...)אבל לפחות מהידע שלך על מנגנוני התרופות הנ"ל.בנוסף אם יש צורך,האם נתן לפנות אליך באופן אישי? בתודה והערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובנוסף - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור11/09/2011את מציגה מקרה מורכב, אשר מחייב בדיקה והתייחסות למינוני התרופות שקיבלת, תקופות, מחלות רקע, המצב הפסיכולוגי, גורמי דחק סביבתיים ועוד...
רק רופא שמכיר את כל הנתונים הנ''ל, יוכל לתת מענה רציני לנושא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)