מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים?מיואשת11/09/2011
אני בת להורים במשבר. לפני כשנה וחצי אמא שלי הבינה שאבא שלי בוגד בה מאז החיים של כל המשפחה התהפכו. חשוב לי לציין כי היחסים בין ההורים שלי אף פעם לא היו יחסים תקינים. מערכת היחסים ביניהם דמתה לעסק שצריך לנהל: בית שצריך לשלם את חשבונותיו וילדים שצריך לגדל. מאז הגילוי נעשו נסיונות רבים לגשר ביניהם. אבא שלי טוען כי הוא סוחב איתו "תיק" של 30 שנה על גבו. טען שאמא שלי כל החיים ניסתה להשתלט עליו, עשתה אותו "קטן" ולא חיוני כדבריו.אימי הייתה נוהגת לצעוק עליו תמיד, דבר שגרם לריחוק מצידו וחיפוש ריגושים מחוץ לנישואים. כשניסינו לדבר איתה בכדי שתבין את הסיבה למעשה ניתקלנו בדו קוטביות מצידה: מצד אחד היא אמרה שרוצה לשקם ותעשה הכל. ומצד שני היא לא מפסיקה להתפרץ עליו ולצרוח בבית. וכל פעם זה מחדש: היא מגיעה למסקנה שהיא צריכה להיות רגועה יותר ולעזוב אותו לנפשו ויום אחרי כאילו לא קרה דבר, הצעקות בבית ממשיכות. היא שרוייה במצב דיכאוני כבר שנה וחצי. לא מוכנה לעשות שום שינוי בחייה ומחכה שהדברים ישתנו מעצמם. אין לה חברות, אין תחומי עניין. שום דבר לא מעניין אותה פרט למצב שבו היא נמצאת. היא לא מפסיקה לבכות , לצרוח, להאשים את כל העולם במה שקרה מבלי לנסות לתקן את המצב. אני חושבת שאינה יודעת מה לעשות על מנת לשנות. היא לוקחת כדור מסויים נגד דיכאון על דעת עצמה אך לא נראה כי הוא משפיע. היא לא מפסיקה לדבר על המצב עם כל אחד שנקרא בדרכה. אנחנו מיואשים ולא יודעים מה לעשות. בהמלצתינו היא הלכה לפסיכולוגית אף טענה שזה שטויות , דיקור על מנת להרגיעה גם זה לא הועיל, דימיון מודרך- גם זה לא עבד. חשוב לציין כי אימי סובלת מרגשי נחיתות קשים מאוד, מנתחת מצבים ללא הרף בראשה אפילו כאלה שטרם קרו, חושבת שכולם מדברים עליה מאחורי גבה בכל מקום. מה עושים???? האם טיפול פסיכיאטרי יועיל??? המצב הוא מאוד מטריד וקשה עבור כל המשפחה. אודה לכם באם תוכלו לייעץ או לכוון אותי - מה אני יכולה לעשות על מנת לעזור לה או אפילו לשניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים? - תגובה
ד''ר חיים שם דוד12/09/2011נראה שהמצב של אימך אינו טוב . טיפול פסיכיאטרי נועד למצבים גכאלו כאשר הניסיון הטיפולי הראשוני לבעיה נפשית או רגשית לא עוד וישנה פגיעה ביכולת התיפקוד. את בהחלט מתארת פגיעה ביכולת התיפקוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)