מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלותגד13/09/2011
שלום
1. האם סכזופרניה שונה ממניה דיפרסיה , האם יש הבדלים בתפיסה כלומר בסכיזופרניה האדם מאבד את האישיות ובעוד במניה דיפרסיה האישיות נשארת . ?
2. האם סכיזופרניה זו נתק בין הגוף לנפש , ? אני אדם גדול 186 ס"מ למעלה מ 100 קילו , לפני יומיים ישבתי בחוץ וראיתי במראה השתקפות שלי . ואז אמרתי אני בחור גדול . אבל אני לא מרגיש גדול . אז אם תוכלו לענות לי על השאלה הזו . ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כזה דבר "מאבד את האישיות"
עדי13/09/2011מאניה דיפרסיה וסכיזופרניה זה שני דברים שונים.
סכיזופרניה זו מחלת נפש שאחראיות לפירוש שגוי או מוטה של המציאות. סכיזופרניה מאופיינת במחשבות שווא פרנואידיות, הזיות, דיבור חסר היגיון, חוסר יכולת לעקוב אחר חוט מחשבה וכו'.
מאניה דיפרסיה היא הפרעה נפשית הכוללת תנודות קיצוניות במצבי הרוח - ממאניה: מצב רוח מרומם, לדיפרסיה: דיכאון.
תעשה חיפוש בגוגל,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם במניה דיפרסיה יש מצב פסיכוטי
גד14/09/2011אז איך זה שהזכרונות שלי הם מלפני 8 שנים , כלומר בכל בזמן הזה אין לי זכרונות משהו שעשיתי שגרם לי אזשהיא תחושה . כל המוסדות שהייתי בהם כפר איזון , מכון סאמט לא השתלבתי בהם .
אולי זה אני היום היה לי יום הולדת והלכתי עם המשפחה למסעדה הודית , זה היחידי שעשיתי מזה שנים שממשיך את החיים שלי .
בנוסף אני רוצה לספר על טיפול שעשיתי לפני שנתיים , טיפול שעד היום אני לא מצליח להגדיר אותו , זה פשוט לצאת מהבית להתחיל לעבוד , אני עברתי כל מיני עבודות בשנתיים האלה וגרתי בדירה רחוקה מהבית . ולפני זה ישבתי בבית הייתי צועק על ההורים שהם אשמים במה שקרה , כמה שנים .
בדקתי באינטרנט המון פעמים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חדשה
גד14/09/2011אם סכיזופרניה זה חוסר יכולת לעקוב אחר חוט מחשבה . אז יכול להיות שהסיבה שאני לא מרגיש חי , זה בגלל שכל השנים האלה הייתי בין טיפולים תרופות ואשפוזים ?. יש לציין שאני עכשיו עובד וחי לבד אני לוקח תרופות באופן קבוע ,
האם יש " פתח " לדברים חדשים בחיים שלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/09/20111. השוני בעצם ברמה התפקודית והנזק הנלווה, בתהליך סכיזופרני יש ירידה בתיפקוד הכלליל לאורך הזמן.
2. נתק בין גוף לנפש לא מתרחש בסכיזופרניה, במצבים דיסוציאטיביים( בדר'כ קשר לחרדה) יש נתק בין המחשבה, רגש ומידע פרספואלי ( מה אני רואה , שומע, מריח וכו'..).
לידע כללי : אני מפתח אפליקציה לאייפון - חינם !!! הראשונה : סכיזופרניה, תכלול מידע, רקע כללי, מידע מפורט על 8 תרופות, גרפיקה של המח ועוד.
פרטים יופיעו באתר שלי. בהמשך יהיה אפליקציות חינם נוספות, מאניה דפרסיה, חרדה ודיכאון. למי שמעוניין לקבל מידע לגבי חדשות ועדכונים, ניתן לפנות דרך האתר שלי ולבקש זאת בטופס פנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)