מצבי רוח והתרופה פלקווניל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצבי רוח והתרופה פלקווניל
    מרית
    15/09/2011

במקביל לכך שאני סובלת מדיכאון וחרדה,התגלתה אצלי מחלת לופוס בגרסה הקלה שלה שאומרת שהביטוי שלה הוא רק בפריחות וגרד בעור בעוד אין פגיעה באיברים פנימיים.
    בגלל זה הופסקה לי התרופה למיקטל.ניסיתי לאורך שנה שלמה המון מייצבי מצב רוח ואפילו אפקסור במינון פגזי,הרגשתי רע כל הזמן כמעט בלי הטבה.ברגע שהופסקו המייצבים (ליתיום,גאבפנטין,טופמקס) וירדתי בכמות האפקסור,הרגשתי יותר טוב ממש לכמה חודשים טובים.עם זאת,הפלקווניל ידוע כמשפיע על מצב הרוח,ואכן זו הבעיה שלי.אני מרגישה כל כמה זמן,נפילה קשה במצב הרוח והמאבק בזה קשה נורא,אני אף פעם לא יודעת כמה זמן זה יימשך,יכול להיות שבוע,חודש.השאלה היא,מה ניתן לעשות בעצם? הראומטולוגית לא מוכנה להחליף את הפלקווניל כי התוצאות שלו עלי טובות מאוד ותרופות אחרות הן קשות יותר לגוף.האם סימבלתה חזקה יותר מהאפקסור XR? פשוט מינון של מעל 225 מ"ג אפקסור אני לא מרגישה טוב.ואנטי פסיכוטיים אני חוששת לקחת בגלל תופעות לוואי.
    האם ידוע לכם על פסיכיאטר עם ניסיון בחולי לופוס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מצבי רוח והתרופה פלקווניל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    15/09/2011

הייתי ממליץ לשקול סרווקאל XR , תרופות אנטי פסיכוטית, אשר יעילה מאוד כמייצבת מצב רוח, בדיכאון עמיד ועוד. ניתן לצפות בהסבר שלי בתוכנית של פרופ' קרסו, באתר שלי, תפריט מדיה, טלוויזיה, כמו כן יש הקלטה בתוכנית רופא תורן ברשת א', שוב ההקלטה ניתנת להורדה / שמיעה חינם באתר שלי, תפריט מדיה, בחירה ברדיו.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר דוידאור

מרית
    15/09/2011

שמעתי רבות על התרופה הזאת.כמו גם שהיא משמינה מאוד ויכולה לגרום לסכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/09/2011

ראי סרטון הסבר בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדיכאון הנובע ממאניה-דיפרסיה

שמוליק
    22/09/2011

שלום ד"ר דוידאור.

ראיתי את הסרטון, והוא מעלה מספר שאלות:

כשהייתי מאושפז הסבירו לנו בקבוצת תרופות כי הטיפול בהפרעה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה), נעשה ע"י מייצב מצב רוח.

אמנם באישפוז השני שלי אובחנתי במאניה-דיפרסיה, וקיבלתי רק מייצב מצב רוח (דפלפט). (אח"כ שינו לי את האיבחון לסכיזו-אפקטיב, אבל זה ממש לא העניין...)

עוד הסבירו לנו, שתרופות אנטי-דיכאוניות עלולות לגרום למאניה, ולכן לא נותנים אותם לחולי מאניה-דיפרסיה.

מאידך, אם יש צורך, אז נותנים גם תרופה אנטי-פסיכוטית כנגד הפאזה המאנית.

השאלה הראשונה היא כיצד ניתן לדעת האם דיכאון נובע ממחלה דיכאונית או שזו פאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה.

השאלה השניה היא האם מייצב מצב רוח יכול להועיל כנגד מחלה דיכאונית.

ולשאלה השלישית והכואבת ביותר:

ידוע שלתרופות האנטי-פסיכוטיות ישנם תופעות לוואי קשות; אחת מהן היא עייפות חזקה, שפשוט אי אפשר לקום לפני הצהריים. אם מגיע פצינט שמתלונן על דיכאון, ונניח שזו בודאות פאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה, אז צריך לתת מייצב מצב רוח ולא תרופה אנטי-פסיכוטית.

ונניח שלא הבנתי נכון, והכוונה היא שנותנים גם מייצב מצב רוח וגם תרופה אנטי-פסיכוטית. האם זה לא מוקדם מדיי כדי לקבוע שאותו מטופל יצטרך תרופה אנטי-פסיכוטית לפאזה המאנית שעדיין לא קרתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו