ציפרלקס ותופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס ותופעות לוואי
    הללויה
    15/09/2011

שלום לרופאי הפורום,
    לפני חמישה שבועות קיבלתי ציפרלקס בשל התקפי חרדה ודיכאון שמעולם לא חוויתי. וזאת כתוצאה מפרידה מבן זוג שהביאה אותי לתחושת ריקנות כללית. אני בת 42. רווקה.
    הפסיכיאטר המליץ לי להתחיל ב-10 מ"ג ולעלות בהדרגה ל-15 ול-20. לאחר 4 שבועות (לפני שבוע ) עליתי ל-20. בתחילה שתיתי את הכדור בבוקר אחרי אוכל.
    הבעיה היא שאני חשה תופעות לוואי קשות ביותר- עייפות גדולה מאוד ממש ישנוניות, בחילות, רצון להקיא, צרבות, עצבנות, אי שקט, הזעות.
    בגלל העייפות ותופעות הלוואי, הומלץ לי להתחיל לשתות את הכדור בלילה לפני השינה ואכן כך עשיתי בשלושת הימים האחרונים. ביומיים הראשונים היה בסדר אך היום התופעות חזרו על עצמן ביתר שאת, וכל הבוקר הייתי מנומנמת מאוד, והיו לי כל אותן התופעות האחרות שהזכרתי, וממש התקשתי לעבוד.
    אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות, התור שלי לרופא הוא מאוד מאוחר. רע לי מאוד בשל התופעות וזה גורם לי סבל נוראי.
    יש לציין כי החרדה ותחושת הדיכאון פחתו במעט אך לא לגמרי. עדיין יש לי התקפי חרדה אם כי קלים יותר.
    האם לדעתכם אני צריכה להחליף את הכדור? שהרי 5 שבועות זה מספיק זמן לא? איני יכולה לשאת יותר את תופעות הלוואי, וגם לחרדה זה לא לגמרי עוזר.
    אודה על חוות דעתכם.
    תודה נסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ותופעות לוואי

הוספת תגובה

• גם לי

גוי
    15/09/2011

תאמיני לי גם לי זה קורה ולא יודע מה לעשות כל הרופאים האלה יודעים רק כסף אבל בשעת אמת לאף אחד אין תשובה חוץ מהתרופות האלה אם יתנו לך תשובה עניינית אשמח לשמוע ...בנתיים אסור לך להתאייש והתופעות האלה יעברו לך מה שנאמר לי שאלה הפרעות יחסית קלות מאוד לטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עומר
    18/09/2011

היי נסיה,
    אני לוקח לוסטרל 50 מ"ג (זה כמו 20 מ"ג ציפרלקס המינון שונה פשוט)
    תופעות הלוואי של משפחת כדורי הSSRI בדר"כ עוברות, תני לזה עוד שבוע-שבועיים, כי לפעמים לוקח חודש-חודש וחצי עד שהתופעות עוברות, למרות שזה פחות שכיח.
    תתקשרי לפסיכיאטר שלך ותבקשי להקדים את התור בדחיפות המירבית, חבל שסתם תסבלי! אולי את באמת צריכה להחליף את הכדור לכדור אחר מאותה המשפחה.
    אגב אני למשל התחלתי עם ציפרלקס ועברתי ללוסטרל אחרי זמן מה, הוא לא עשה אותי ישנוני ותופעות הלוואי שלו היו קלות וחלפו מהר מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר להחליף תרופה אצל רופא משפחה

טניה
    18/09/2011

היי, נשמע שאת ממש סובלת, נסי לפנות לרופא/ת משפחה שלך - הם יכולים לתת מרשמים לתרופות נגד דיכאון. אני מכירה אנשים שמעולם לא ביקרו פסיכיאטר אלא קיבלו מרשם לנוגד דיכאון מרופא/ת המשפחה שלהם.

בנוסף, אני ממליצה על רסיטל או על וולבוטרין - שתי התרופות האלה מעולם לא גרמו לי לתופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר להחליף תרופה אצל רופא משפחה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/09/2011

באם תופעות לוואי לא חולפות,
    יש לנסות להוריד מינון
    יש לשקול שינוי לתרופה אחרת
    יש לברר שתיה ,נוזלים, לברר דופק לחץ דם , לעיתים ירידה
    בלחץ הדם או דופק נמוך יכולים להחמיר את העייפות.
    לישקול טיפול פסיכולוגי בשיחות ואולי להפסיק תרופות בהדרגה - גם אופציה.

בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לוולבוטרין..

דינה
    04/10/2011

לקחתי אותה בערך חמישה שבועות והרגשתי עצבנות ורגישה בטירוף. כל דבר עצבן אותי וכל דבר שקראתי והיה בו אלמנט של רגש גרם לי תחושת צער חזקה מאוד, ברמה בלתי נסבלת. אני לא יודעת אם זו תופעה מוכרת. כמובן שאשמח לשמוע אם זה קרה למישהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו