תרופה ל-OCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה ל-OCD
    א
    15/09/2011

האם קיימת תרופה שיכולה לעזור שלא גורמת ל:
    1. בעיות שינה (עוררות גדולה או לחילופין עייפות גדולה - כמו אנטיפסיכוטיות)
    2. בעיות בתפקוד המיני (גם בסיכוי נמוך)
    3. עצירת שתן (גם בסיכוי קלוש) - היה לי מקרה כזה, כנראה בגלל אנטומין ודע היום אני בפחד מזה.

?

הבנתי שהתנאי השני כבר פוסל את כל הכדורים.
    בנזודיאזפינים גם לא פתרון כי לתווך ארוך הגוף מתרגל, וגם לא נראה לי שהם ממש מרגיעים אותי.

האם קנאביס רפואי יכול לעזור?

יש לי OCD חמור כבר 7 שנים (אני בן 25), אני לא לוקח כדורים יותר מחצי שנה כי תופעות הלוואי האפשריות שלהם (ראו המשך) הם בעצם הפחד של ה-OCD (אני מפחד שלא אצליח להירדם, מה שגורם לבעיות שינה, וכו') ואם אני אקח אני אכנס עוד יותר לחרדה.

בתחילת השנה עשיתי טעות ולקחתי פלוטין בזמנו ואז נכנסה לי מחשבה טורדנית נוספת רק בגלל הפחד מתופעת הלוואי (2).

בזמנו עבוד מחשבה טורדנית (כשהייתי בן 16) אחרת טיפול של כמה חודשים עם סרוקסט+ריספרדל עם CBT נכשל לחלוטין ורק גרם נזקים. המחשבה עברה לי כמה חודשים אחרי שהפסקתי את הטיפול באופן ספונטני.

מגיל 18 שנכנסה המחשבה לקחתי פלוטין שגם לא עזר לדעתי כלל, אבל בלחץ של המשפחה שטענה שזה עוזר המשכתי לקחת עם הפסקות והתחלות של חצי שנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה ל-OCD

הוספת תגובה

• תרופה ל-OCD - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/09/2011

אכן אתה פוסל את רוב התרופות.
    תפנה לטיפול CBT , התנהגותי קוגנטיבי, טיפול בשיחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו