מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמוטיב לעומת סימבלטהמיכל17/09/2011
שלום,
לקחתי בעבר סימבלטה ומאחר שעליתי לא קצת במשקל עברתי לרמוטיב.
רציתי בבקשה לברר: אני לוקחת היום רמוטיב במינון מקסימלי, את חומצת האמינו אל- טירפוטאן במינון 1000 מ"ג ואת חומצות האמינו אל - מתינון ואל פניאלינין,
ובנוסף את התוסף sma-e במינון 400 מ"ג ואומגה 3 במינון גבוה.
העניין הוא שלמרות שאני כבר כמה חודשים לוקחת את הטיפול, אני מרגישה עדיין בדיכאון קל.
האם מבחינת הסרוטונין, סימבלטה הרבה יותר עובדת על הסרוטונין מכל הדברים שאני לוקחת, או שאם אעבור לסימבלטה ההבדל יהיה זניח ולא צפוי כל כך שינוי בסרוטונין?
אני מניחה שבעניין הדיכאון יש גם מרכיב סוציאלי ובעצם נסיבות החיים...
אז אני תוהה אם באמת רק העניין הכימי חסר לי, וכן כדאי לי לנסות ולחזור לסימבלטה.
והאם אתה צופה שהעתיד הקרוב תהיה בדיקה שניתן יהיה לעשות בקופת חולים על מנת לגלות בדיוק כמה סרוטונין חסר, ומה מצב המוליכים העיצביים ואם בכלל חסר משהו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב לעומת סימבלטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/09/2011רמוטיב מיועד למצבי דיכאון קלים - בינוני.
חשוב לברר מרכיב פסיכולוגי , סביבתי וגופני ( בלוטת התריס, הורמונים, ל'ד דופק, סוכר ועוד) , ניתן לשקול תוספת של חומצה פולית בפורמולציה משופרת :
L-METHYLFOLATE
אין בארץ רק בחו''ל ( יש EBAY , כמובן שאני לא ממליץ לקנות בחו''ל)
צריך לעשות סדר עם הכמויות של תוספי מזון, מה את צמה ? את צימחונית ?
בהצלחה
מצורף קישור להרצאה קצרה בנושא חומצה פולית ודיכאון עמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות בקשר לטיפול במאניה-דיפרסיה
שמוליק20/09/2011שלום ד"ר דוידאור.
ראיתי את הסרטון, ויש לי מספר שאלות:
כשהייתי באישפוז הסבירו לנו בקבוצת תרופות שהטיפול התרופתי שניתן למחלה דו-קוטבית (מאניה-דיפרסיה) הוא מייצב מצב רוח (למשתתפי הפורום שאינם מבינים, מדובר בדפלפט,טגרטול,ליתיום וכיו"ב...).
עוד אמרו לנו, שלא נותנים תרופות אנטי-דיכאוניות, מפני שהן עלולות לגרום למצב מאני, אבל אם מייצב מצב הרוח אנו יעיל מסםיק לפאזה המאנית, אז נותנים גם תרופה אנטי-פסיכוטית(למשל ריספרדל,פרפנאן, טרוקטיל וכיו"ב).
ואמנם, באישפוז השני שלי אובחנתי במאניה-דיפרסיה, ולא קיבלתי תרופה אנטי-פסיכוטית. (באישפוז השלישי האיבחון שונה לסכיזו-אפקטיב ואז קיבלתי, ואין כאן המקום להאריך)...
השאלה הראשונה היא כאשר מגיע פציאנט שמתלונן על דיכאון - כיצד ניתן לדעת אם מדובר במחלה דיכאונית או שמדובר בפאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה.
השאלה השניה היא האם מייצב מצב רוח יכול להועיל כנגד מחלה דיכאונית.
והשאלה השלישית והכואבת:
לתרופות האנטי-פסיכוטיטות ישנם תופעות לוואי קשות; התופעה הקשה ביותר, לדעתי, היא עייפות חזקה, שבעטיה אי אפשר לקום לפני הצהריים. כאשר מגיע פציאנט שמתלונן על דיכאון, ונגיד שמדובר בוודאות בפאזה דיכאונית של מאניה-דיפרסיה, למה לתת תרופה אנטי-פסיכוטית? האם לא צריך לתת מייצב מצב רוח? ונגיד שלא הבנתי נכון ושנותנים גם מייצב מצב רוח וגם תרופה אנטי-פסיכוטית (זה יותר הגיוני), האם זה לא מוקדם מדיי לקבוע שמייצב מצב הרוח אינו יעיל דיו לפאזה המאנית והוא צריך תרופה אנטי-פסיכוטית, כאשר הפאזה המאנית עדיין לא קרתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופס זה לא הסרטון הנכון...
שמוליק20/09/2011הסרטון ששאלתי עליו הוא זה:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)