מחשבות אובססיביות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות אובססיביות
    אנונימית
    20/09/2011

אני בת 37 נשואה ואם לשתי בנות (8 ו-5). לפני כחודשיים בערך באחד הלילות פשוט לא הצלחתי להירדם והחלו להופיע מחשבות מפחידות על הורים שפוגעים בילדים שלהם ושאלתי את עצמי האם גם אני מסוגלת לכך.

מיותר לציין שהמחשבה הזו הבעיתה אותי וגרמה לי לתחושת גועל מעצמי, שכן אין מצב שאני אפגע בבנותיי האהובות
    ברצוני לציין שאני אדם נורמטיבי, עובדת, מעולם לא סבלתי מבעיות נפשיות ומעולם לא הזקתי או פגעתי בזבוב...

מאז, במהלך החודשיים האחרונים אני חווה שני סוגים של פחד - האחד פחד לא להירדם בלילה ושהמחשבות הללו יחזרו (חשוב לציין שלאחר כשבוע מתחילת התופעה אני כבר מצליחה להירדם כל לילה) והשני - הפחד שלי מאובדן שליטה והזקה לבנותיי האהובות.

עם רדת הערב אני מתחילה להרגיש שהבטן שלי מתהפכת והדופק שלי מואץ. אותה הרגשה מופיעה אצלי גם כשאני נמצאת עם בנותיי לבד (עד שבעלי חוזר מהעבודה).

ניסיתי ללכת על כיוון של רפואה אלטרנטיבית (דיקור בשילוב עם פורמולה צמחית), זה עזר מעט אבל חזר שוב.

כמו כן נפגשתי אתמול עם פסיכולוגית קלינית, אולם לטענתה אינני זקוקה בשלב זה לתרופות.

כל מה שאני רוצה זה שהמחשבות והפחדים הללו יעלמו במהרה ואוכל לחזור לתפקד כאדם נורמלי, שכן ברור לי ולבעלי שאין סיכוי שאפגע בבנותיי!!!!
    יחד עם זאת ככל שאני מנסה להעלים את הפחדים והתחושות הללו זה רק מופיע יותר וברור לי שטיפול פסיכולוגי אינו נותן מענה מיידי אלא בטווח הרחוק.

מה לעשות? האם יש מקום לקביעת פגישה עם פסיכיאטר? האם יש טיפול תרופתי ממוקד בסיטואציה שאני חווה? האם ניתן לפנות לרופא משפחה?

אני ממש בלחץ!!! אודה על תגובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות אובססיביות

הוספת תגובה

• מחשבות אובססיביות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/09/2011

כל עוד זה מחשבה וחשש - זה בגדר הנורמה.
    באם ממשיך להציק - ניתן לשקול טיפול קצר ב CBT , טיפול התנהגותי קוגטיבי.
    תרופות זה שלב אחרון .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו