מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר מציפרלקס לתרופה אחרתהללויה20/09/2011
שלום רופאים יקרים,
לאחר חמישה שבועות של נסיון להתרגל לציפרלקס (כשבשבוע האחרון הועלה ל-20 מ"ג), שכלל תופעות לוואי מרובות ורק הקלה חלקית בחרדות, דיברתי עם הרופא הפסיכיאטר טלפונית, והוא אמר שכנראה שהתרופה לא מתאימה לי ויש להחליפה. הוא גם אמר כי ריבוי התופעות נובע מן המינון הגבוה. הוא ייעץ לי לרדת ל-10 מ"ג עד שובו מחו"ל בעוד כשבוע. אכן הורדתי את המינון וכעת אני ממתינה לפגישה עימו, על מנת להחליף את התרופה לאחרת.
שאלותיי היא- 1. כיצד בד"כ נעשה המעבר לתרופה אחרת? האם פשוט מחליפים או יורדים ל-5 מ"ג במינון הציפרלקס ואז מתחילים לשתות תרופה אחרת?
2. מאחר והציפרלקס עשה לי תופעות לוואי שאין כדוגמתן - (בחילות, רצון להקיא והנורא מכל- עייפות, הרדמות וקושי להתעורר גם כשנטלתי אותה לפני השינה) האם גם לתרופה החדשה יהיה צורך להסתגל, או שעצם הסיבה שכבר לקחתי את הציפרלקס ימזער את ההסתגלות לתרופה החדשה?
תודה רבה
נסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מציפרלקס לתרופה אחרת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/09/2011שינוי טיפול נעשה באופן הדרגתי תוך מעקב רופא, התוכנית היא אינדיבידואלית, לפי רגישות וקליניקה.
לגבי תופעות לוואי, ייתכן ויש רגישות ויש צורך למינונים קטנים, יש מטופלים אשר הכבד שלהם מפרק את התרפה לאט ( SLOW METABOLISED ) למטופלים אלו רגישת יתר והם זקוקים למינונים הרבה יותר נמוכים מהממוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)