דופמין או סרוטנין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לעדן לגבי וולבוטרין

דינה
    04/10/2011

האם אתה מכיר מישהו שוולבוטרין גרם לו עצבנות - ברמה שכל דבר עיצבן אותו - ורגישות - ברמה שכל דבר גורם התרגשות חזקה מאוד ולא נעימה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופמין או סרוטנין
    רעות
    22/09/2011

הי
    איך אפשר לדעת אם אני צריכה כדורים שמעלים סרוטנין או אולי דופמין? תסמיני הם דיכאון חוסר מוטיבציה חוסר ריכוז ולעיתים אובססיה.
    רופא המליץ לי על ציפרלקס אך הבנתי שעושה בעיות בחשק מיני ואורגזמה וזה משהו שמעוד לא הייתי רוצה. לעומת זאת קראתי על וולבוטרין שעוזר לדיכאון ואנרגיה וריכוז ולא משפיע על חשק מיני כיוון שפועל על דופמין.
    אוף יש ככ הרבה תרופות ופרמטרים וגם הרופא המאבחן מגשש באפלה. אנא המליצו לי!

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופמין או סרוטנין

הוספת תגובה

• אנא תשובה?!?!?

רעות
    22/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה חלקית

עדן מזור
    22/09/2011

חוסר ריכוז ומוטיבציה מתקשר למוליכים דופמין ונוראדרנלין.
    עניין של אובססיה מתקשר לדעתי בעיקר לסרוטונין.
    ציפרלקס תרופה טובה נגד אובססיה, בעיקר OCD וצריך מינון גבוה יחסית בשביל לטפל.
    וולבוטרין תרופה טובה מאוד ומטפלת בדופ' ונוראדר' - בעיקר לעייפות, חוסר אנרגיה, חוסר ריכוז וחוסר מוטיבציה.
    שילוב של ציפרלקס וולבוטרין מאוד יעיל ומתאים. אם את מתחילה בציפרלקס אז 5 מ"ג כהתחלה זה המינימום ואם אין הטבה או שהינה חלקית - לשקול להעלות.
    וולבוטרין - טווח 150-300 מ"ג ליום רצוי בבוקר, 150 זה ההתחלתי. שאלי את הפסיכיאטר לגבי וולבוטרין ושילוב עם ציפרלקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני עברתי את אותן שאלות....

רונן
    23/09/2011

ניסיתי בהתחלה SSRI,התרופה פשוט עשתה אותי עייף,אפטי,כמו זומבי לגמרי,ישנתי 13 שעות ביום,הרגשתי שהמוח שלי רדום לחלוטין ולא יכול לחשוב או לתפקד,לאחר 3 שבועות הבנתי שזה נזק כימי למוח והחלטתי להפסיק,
    לאחר מכן אמרתי ננסה את הוולבוטרין כי גם אני חסר מוטיבציה,בעל הפרעות קשב בנוסף לדיכאון ,בשבועיים הראשונים בקושי יכולתי לישון,היו דפיקות לב ,הרגשתי מצד שני קצת הטבה אבל הייתי גם עייף מחוסר השינה שהצטבר לי ,ישנתי בקושי 3 שעות בלילה ,לאחר מכן התחלתי להרגיש שאין שום הטבה במצב רוח,מה גם שלא יכולתי לעשות ספורט כי כל מאמץ הקפיץ לי את הדופק לשמיים,ויותר מכך הרגשתי כל הזמן דרוך כזה ,מה גם שפתאום התחלתי להתקשות בלהזכר בדברים שתמיד נשלפים לי במהירות מהזיכרון,החלטתי לוותר גם על זה .
    בעבר ניסיתי את הרמוטיב שבאמת עזר לי מאוד אך לצערי גרם לנשירת שיער ,בהחלט שווה לך להתחיל לנסות בתרופה הזאת.....התרופות הכימיקליות מלאות תופעות לוואי ואף גורמות להתמכרות וקש הלהגמל מהן...

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמנם לכל תרופה יש תופעות לוואי

עדן מזור
    23/09/2011

פוטנציאליות רבות אבל לא כל אדם חווה את אותן התופעות באותה הרמה ובאותה הכמות. ז"א, לאחד וולבוטרין יגרום טשטוש ראייה קשה שיפחת עם הזמן ואולי אף יישאר ולשני וולבוטרין יגרום כאבי ראש קלים ביותר שייכחדו שבועיים או שלושה לאחר הטיפול. אני שמעתי על מקרים שבהם ת. לוואי חולפות לאחרי חודש וחצי או חודשיים. ואפשר גם להסתגל לתופעות ולעשות יעילות ויתרונות מול נזק והפסד.

לי וולבוטרין הייתה טובה, לא חוויתי ת.לוואי לא טובות. זה גם תלוי מינון ושוב - זה מאוד אינדיבידואלי.

עוד דבר: רוב התרופות הפסיכיאטריות אינן ממכרות, פשוט תסמיני הגמילה הם מהפסקה - ככל שההפסקה תהיה בדרך הדרגתית ואיטית יותר - לאט ובזהירות לפי הוראת הרופא המטפל (פסיכיאטר כמובן) כך היא תהיה יותר בטוחה. להפסיק 450 מ"ג וולבוטרין בזבאנג זה לא חכם בכלל. ישנם רופאים, שעל מנת להיות בטוחים יותר, מורידים בהדרגתיות של ממש - למשל להוריד 5 מ"ג ציפרלקס כל חודש-חודשיים ואפילו שלושה על מנת לשמור על איזון נפשי וכימי במוח.
    תרופות הידועות לממכרות הן התרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים כמו קלונקס למשל. הם יוצרים תלות (קשה אפילו עם העלייה במינון ומשך השימוש). יותר מכמה שבועות עם קלונקס והגוף והמוח מתמכרים, ויש גם תלות פסיכולוגית מסויימת.
    הגוף צריך מינון גבוה יותר על מנת להשיג את האפקט הדומה וכמו כן תסמיני גמילה יהיו קשים יותר ולכן הכל צריך להיות בפרופורציות ובאיזון וכמובן בפיקוח הרופא.

תרגישו טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

רעות
    25/09/2011

מה יהיה איתנו המדוכאים הא?! העולם המודרני לא הטיב עימנו....:) בכל מקרה תודה לכם על השיתוף והתשובות, התחלתי ציפרלקס ונראה כמה יעזור. ידוע לכם אם יש תופעות לוואי בהתחלה גם של הגברת החרדה והמועקה? זה מה שאני חווה בינתים. ונכון התרגלתי לאסיוול ועכשיו כל ערב בא לי "לעלות על כדור" וזה קצת פחות משפיע כמו בהתחלה אז אנסה להפסיק........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים פסיכיאטרים זה זבל כימי

גיא
    12/06/2016

כדורים פסיכיאטרים זה זבל כימי,הכדורים האלה זה סמים (בהגדרת משרד הבריאות). "טיפול" פסיכיאטרי זה לא טיפול זה מרדים את הבעיה זה מונע ממך להרגיש את מה שקורה סביבך. כדי לטפל בבעיות צריך ללכת לפסיכולוג שנותן לך כלים איך להתמודד עם הבעיות ואיך לפתור אותם. צריך תזונה נכונה צריך לעשות ספורט צריך למלא את הנפש בעשייה וביצירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו