מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצב רוח עולהירון26/09/2011
שלום רב
קצת ארוך אשתדל לקצר
אני בחור בן 28 עם אבחנה של סכיזואפקטיב משנת 2006 לאורך השנים היו לי שני אישפוזים בעקבות מצב שמתחיל כהיפומאניה שנמשכת פרק זמן לא ארוך,כמה שבועותברכ אולי יותר מחודש וכל הזמן בעליה.עד שמגיע מצב מאני והתקף פסיכוטי פראנואידי.פעמיים קרו לי מקרים של היפומאניה בגיל 22 פעם ראשונה בעקבות כדור ציפרלקס שלקחתי ובעקבות זאת פרצה לי המחלה כעבור שבועיים וקצת ופעם שניה בעקבות פרוזק (לפני כשנה ו3 אשפוז אחרון)ץמאז האשפוז הראשון אני נוטל טיפול אנטי דיכאוני ואנטי פסיכוטי,ניסיתי את כל התרופות האנטי דיכואניות ,כולם לא עזרו חוץ משתיים שגרמו למה שציינתי.
לאחר השאפוז האחרון לפני שנה וקצת( בעקבות פרוזק) ניתן לי טיפול 6 מג אינווגה,600 דפלפט וולבוטרין ב6 שנים האחרונות הייתי אצל הרבה מאוד פסיכאטרים חלקם מהם מנהלי מחלקה כדי למצוא את הטיפול הנכון.מעולם לא ניתן לי מייצב מצב רוח, אלא רק אנטי דיכואני ופסיכוטי, פעם אחת ניתן לי ליתיום אך לא עשה לי טוב אז הופסק. יש לי רגישות לתופעות לוואי קשות מהאנטי פסיכוטיות לרוב דיסטוניה ואם לא אז השמנה.ומעבר לזה ,תרופות אלו גורמות לי לתפקוד נמוך מאוד ,במשך כל השנים יוצא מהבית לעיתים רחוקות מאוד ובקושי מתפקד.הפסקתי כמה פעמים אותם לתקופות ארוכות לא פרץ התקף, אך המצב נשאר אותו דבר בחוסר תפקוד עד שניסיתי פרוזק (אשפוז אחרון). ב3 חודשים האחרונים הפסקתי עם חלק מהטיפול ואני נוטל רק דפלפט 600 ,בחודש האחרון יש לי עליה במצב רוח בהדרגה,אני מתפקד יוצא מהבית החרדות והחוסר תפקוד משתפרים .הפחד שלי שזה ימשיך לעלות ובסוף אני יגיע לאשפוז שוב. אני יכול לציין שהשינה שלי התקצרה, אני ישן 5 שעות ביום לפעמים 6-6 וחצי יש לציין יקיצה טיבעית ללא שעון.יש לי מרץ יותר, מבחינת דיבור ותפקוד אני יותר חד ומהיר. אם אני משווה בהיפומאניות הקודמות שלי הם הופיעו לי בצורה יותר חדה ומהירה והתקדם מהר יותר, והיה גם עיניין של תאבון מגובר (הכל טעים יותר)שאינו קיים ונשאר אותו דבר, זה יותר עדין ולא חד אם אני משווה. השאלה שלי אם הדפלפט יגן עליי מלהכנס למחזוריות של אשפוז,רמתו בבדיקה תקינה. השינה היא לא בעזרת בנזדפואינים כי אני רוצה לדעת האם מצבי מדרדר וזה מסווה בתחלה. ההרגשה הכללית טובה חוץ מהשינויים שציינתי שלא אופיינים בדרכ. אנטי פסיכוטי מחזיר אותי למצב של חוסר תפקוד מוחלט. מה עליי לעשות?
בתודה מראש ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור
שמוליק26/09/2011אני שמח לשמוע שמצבך טוב.
גם אני לקחתי תרופות אנטי-פסיכוטיות בעקבות אישפוזים -חלקם בכפיה - וסבלתי מתופעות הלוואי הקשות של התרופות האנטי-פסיכוטיות; בעיקר עייפות חזקה.
לדעתי, אתה פשוט צריך לא לפחד!!
נניח שאי-פעם בעתיד תתאשפז, אז מה??
בינתיים אתה חי חיים טובים ומתפקד, האם עדיף לקחת תרופות אנטי-פסיכוטיות ולא לתפקד??
חוץ מזה, נראה לי שאתה באמת לא צריך לפחד, ואדרבה, הפחד מאישפוז עלול להיות נבואה רעה שתגשים את עצמה...
אינני יודע לומר האם הדפלפט (מייצב מצב רוח) יהיה מספיק יעיל במקרה של חס ושלום התפרצות. כשהחלטתי על דעת עצמי להפסיק את התרופה האנטי-פסיכוטית, הפסיכיאטרית אמרה לי שמייצב מצב רוח אינו נותן הגנה מספקת כנגד סכיזו-אפקטיב (זה היה האיבחון האחרון שלי...).
בסופו של דבר, אני הפסקתי גם את מייצב מצב הרוח.
אני מאחל לך שנה טובה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה לא צריך לענות על שאלות כאלה!
לשמוליק26/09/2011יש שאלות שרופאים צריכים לענות עליהן, גם אם אתה אישית לא סומך על פסיכיאטרים ויש לך חוויות שליליות בעקבות שימוש בתרופות. יש לך ניסיון רק על סמך מה שקרה לך, זה לא מספיק כדי לייעץ לאנשים במצבים מורכבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)