מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפקסורליאת02/10/2011
שלום רב.
נוטלת אפקסור מזה 4 שנים (OCD) בשנה וחצי האחרונות "משחקת" הרבה עם הכדור, המינון הוא 150 מ"ג ביום. אבל - נוטלת אחת ל - 4-5 ימים מזה כשנה וחצי כאמור. במקביל החלו להופיע בחילות ויציאות לא תקינות (לאו דווקא שלשול אבל אי נוחות במערכת העיכול) שמופיעות גם כשנה וחצי. בהתחלה לא קישרתי בכלל ושמתי לב שלמרות שאני לא אחת שסובלת בכלל משילשולים יש לי לעיתים קרובות הפרעות במערכת העיכול (אין לי גם תיאבון רציף , אחת לכמה ימים אני יכולה לחוש רעב ואז לאכול טוב. יש לי 2 ילדים קטנטנים, עובדת המון אז ככה זה יוצא...אני מאוד רזה ולא אוכלת סדיר שנים רבות.
קשה לי לשים את האצבע האם זה קשור לכדור, נבדקתי ע"י גאסטרואנטרולוג לפני שנה ו - 3 חודשים והכל תקין (כמובן שאובחנתי עם IBS), אני מניחה שיש לי גם רגישות ללקטוז, למרות שאני כמעט ולא אוכלת דברי חלב וכבר אין משהו ברור שבגללו מופיעות ההפרעות בעיכול. יש מדי פעם כאבי ראש (אינני סובלת בכלל ממיגרנות, בחורה בריאה בד"כ ואחרי לידתו של בני לפני שנתיין וחצי התחלתי עם כל מיני תסמינים...).
מה שכן, כשאני מתעמקת אני מבינה שבמקביל לתחילת ה"משחק" עם המינון הופיעו ההפרעות בעיכול, כאבי ראש מדי פעם, 3 ארועי ורטיגו בשנתיים האחרונות (שהיו קיימים גם בעבר ואובחנו כ - BPPV)...בקיצור - החלטתי פשוט לברר האם ייתכן שיש קשר.
אני מאוד נזהרת שלא לאכול בחוץ, ולפעמים אני פשוט לא מבינה מה זה היציאות הלא נוחות שיש לי ופתאום קולטת שלא לקחתי כדור כבר 5 או אולי 6 ימים ברצף...
מה ידוע לכם על "משחק" שכזה בכדור? האם עלול לגרום לתסמינים הנ"ל? ממה שמצאתי באינטרנט שלשול אינו תסמין גמילה שכיח, בחילות יש לי המון. ככה אני חיה כבר שנה וחצי וזה מעצבן ממש.
ושאלה חשובה נוספת: אם אני לוקחת אחת לכמה ימים, האם הגוף, כביכול, "חווה" גמילה כל פעם מחדש??...יש מצב שזה כך??
אשמח להבין מה קורה לי.
חן חן.
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/10/2011יש צורך להפסיק "לשחק" עם הכדור, לקחת באופן סדיר, מינון קבוע וזמנים קבועים, כחצי שעה לאחר ה אוכל.
מומלץ לפנות לדיאטנית, להסדיר את נושא הדיאטה והמזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)