מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני נטול סרוקואל 300 מ"ג,אובחנתי כאמיר03/10/2011
אני בחור בן 40 הנדסאי,ופתאום לא יודע מה הטריגר שהביא אותי למצב זה.
כל זה החל לפני כ 5 שני,סרבתי ללכת לטיפול כי בהתחלה אמרתי מה לי ולזה ,הרי אני חי חיים נורמטיביים ,לבסוף כשהמצב החל להיות לא טוב,הפסקתי לעבוד הסתגרתי ועוד דברים רבים פניתי לרופא (וטוב שכך)
אובחנתי כסכיזופרן, וחרדתי,ויש לי לא מעט ירידות במצב הרוח (דיכאון )
לסכיזופרניה ולדכאון אני נוטל, סרוקואל 400 מ"ג,
לחרדה קלונקס 4"מ"ג .
שאלתי הראשונה היא, האם הסרוקואל הוא גם כדור אנטי דכאוני?
ברצוני לציין כי תופעות הלוואי של הסרוקואל גומרות אותי,עליה במשקל,כולסטרול,עייפות כרונית,וכו',
אולם עלי לציין שהכדור בשילוב הקלונקס חולל פלאים במובן החיובי של המחלה אך, אני עדיין מרגיש דיכאוני.
בביקור אחרון אצל הרופא הנהדר שמטפל בי,ביקשתי חלופה לכדור עקב תופעות הלוואי שיש לי מהסרוקואל שעושה עבודה נהדרת,עכשיו הגיע הזמן להתקדם שלב נוסף קדימה כי עדיין זה לא זה,ולנסות לחזור לשגרת חיים נורמאליים.
הרופא המליץ שננסה את הכדור ABILIFY,שגם מיועד לסכיזופרניה.
שאלתי השנייה היא, האם גם כדור זה יש בו תכונות אנטי דכאוניות?
לפי מה שהבנתי אין לו את כל תופעות הלוואי שיש לסרוקואל.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר
אמיר04/10/2011האם ה ABILIFY יותר טוב מהסרוקואל?
למיטב הבנתי הוא כדור חדש יחסית,האם חולים בארץ מטופלים בו,ומה הפידבק שהם נותנים לכדור ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שמוליק05/10/2011שלום אמיר.
אינני רופא, אבל אשיב על פי מה שעברתי מנסיוני האישי:
עד כמה שידוע לי גם סרוקוול וגם אביליפי הן תרופות אנטי-פסיכוטיות, ולא אמורה להיות להן שום השפעה אנטי-דיכאונית, אבל חכה לתשובה מהרופא; אינני בטוח בזה...
לגבי תופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות - אני סבלתי מהן תקופה ארוכה מאד.
תופעת הלוואי שהכי הפריעה לי הייתה עייפות חזקה. הבנתי שגם אתה סובל מזה...
אין ספור פעמים עשו לי החלפה תרופתית ושום דבר לא עזר.
היה לי דיכאון שנבע מכך שלא יכולתי לתפקד בגלל העייפות. אמרו לי שזה דיכאון פוסט-פסיכוטי ונתנו לי כדורים נוגדי דיכאון שממש לא עזרו.
בסוף הפסקתי את התרופות, והכל חזר לקדמותו.
אמנם הרבה מטופלים הפסיקו את התרופות ומצבם התדרדר והם שוב התאשפזו, אבל זה נראה לי חשוב שתדע על האפשרות הזו. לדעתי, אם אתה במעקב, אז אם תהיה הדרדרות במצב, אז הרופא יוכל להבחין בכך ולהמליץ על לקיחת תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמיר09/10/2011כרגע אין מצב שאני מפסיק את הטיפול, ( אני עדיין לא מוכן נפשית היא עוזרת לי מאוד) אולם אני שוקל זאת זה כבר זמן מה,אולי בעוד כמה חודשים .
לעת עתה אנסה כפי המלצת הרופא את התרופה החדשה ונראה מה יהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נטול סרוקואל 300 מ"ג,אובחנתי כ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2011סרווקאל וגם אביליפי , תרופות היכולות לשפר מצב דיכאוני, אך לא תחליף לתרופה נוגדת דיכאון במקרה של דיכאון קשה.
אביליפי - תרופה מעולה, ללא תופעות לוואי מטאבוליות ועליה במשקל כמו סרווקאל.
שווה לישקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)