מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקש הסבררוני05/10/2011
שלום רב,
אני מתנצל מראש על השאלה שעלולה להישמע מעט מצחיקה. מזה כשבוע אני לא מצליח להתנתק משיר מסויים שפשוט מתנגן לי בראש בכל רגע פנוי. אני מתפקד כרגיל בעבודה ובכלל, אבל לאחר מספר הימים הדבר מתחיל להטריד. (ומתחילות השאלות - האם אני משתגע?)
ממה זה נובע? מה עלי לעשות? האם יש בכלל מה לעשות? האם עלי להידבק במישור רפואי (לבר נפשי).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש הסבר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2011אם זה רק שבוע וללא פגיעה בתיפקוד, אתה עדין נורמאלי .
אחד מהשיטות זה לא להתנגד, לשיר בכוונה ולקבל את התופעה,
אל תראה בכך סימן לשגעון, תנסה דווקא לחשוב הרבה על השיר
ולא לפחד מכך, תבין שאין כל בעיה אתה נורמלי , תשתף את הסובבים
בשיר, דווקא תדבר עליו, תנסה למנוע מלחמות עצמיות.
ככל שלא תנסה להתנגד ותבין שאין בעיה, זה ייעלם הרבה יותר מהר
ממה שאתה חושב. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - ושאלה נוספת ברשותך
רוני06/10/2011מודה לך מקרב לב על התשובה.
אין לי בעיה בתפקוד ואני עובד כרגיל (במקצוע לחוץ שדורש חשיבה מאומצת), אך הבנתי שאולי יכול להיות לכך קשר למשהו שנקרא "שחזור" (?!) וקשר עקיף אולי ל - ocd (מונחים שלמדתי עליהם השבוע). חשוב לציין שלפני כשנתיים עברתי אירוע טראומתי של מוות במשפחה, ומאז הפכתי להיפוכונדר מדופלם ואפשר לומר שאני אדם שנוטה לפעמים ללחץ (וללא ספק הייתי בסטרס בשנתיים האחרונות). שאלתי הנוספת - האם יכול להיות לכך קשר, ואם אני לא מצליח להתנתק מהשירים, האם עלי לשקול לפנות לגורם מקצועי?
תודה רבה על הסיוע וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - ושאלה נוספת ברשותך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/10/2011אם אתה מרגיש סבל נפשי ממושך- מומלץ לפנות לעזרה מקצועית ולטפל בזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)