חרדה חברתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית
    מישהי
    06/10/2011

שלום רב. הנני סובלת מחרדה חברתית קרוב ל3 שנים. התופעה התפרצה בזמן הצבא- מתוקף תפקידי עבדתי עם אנשים בכירים, קבלת קהל וכו' ומאז הבנתי שקשה לי לתפקד בסביבת אנשים.
    הבנתי איך קוראים לבעיה ומאז קראתי וחפרתי על הנושא באינטרנט וזה רק החמיר.
    בתקופת הצבא הייתי אצל קב"נית שלא ממש עזרה לי..ולא רצתה לתת לי כדורים
    לאחר מכן נרשמתי לקורס דיבור מול קהל- ומאז גם די החריפה הבעיה
    כיום אני עובדת במשרד וכשהבוס מבקש קפה, ידיי ממש רועודת עד כי אני לא מסוגלת לבצע את הפעולה.
    הדבר קורא גם אם מבקשים ממני לכתוב משהו בנוכחותם..
    לתת לבוס פקסים שלו וכו'
    כשאני נמצאת בתור עם הרבה אנשים וכו'...
    אני מרגישה שידיי ממש רועדות ולא יודעת מה לעשות
    הלכתי לפסיכיאטר לפני חצי שנה והוא רשם לי דרלין וקלונקס..
    הוא אמר לי לקחת אותם רק במקרים שאצטרך.
    אולם מאז הדבר רק מחמיר ובחודשיים האחרונים את הדרלין אני לוקחת כל יום ומרגישה מצוין!
    אני נמצאת גם בטיפול פסיכולוגי בשיטה הקוגנטיבית, שם למדתי על תרפיות וכו'.. אולם הפסיכולוג שלי ביקש שאפסיק לקחת דרלין.. אפילו יום כן יום לא בזמן העבודה.
    באמת שניסיתי אבל הדבר קשה. אני מרגישה שאני חייבת משהו שיחזק אותי ויתן לי בטחון כמו הכדורים האלה..
    גם הפסיכולוג וגם הפסיכיאטר לא המליצו על כדורים פסיכיאטריים שכן יש לי במשפחה נטייה של התמכרות
    אבל מה הבעיה אם אקח לתקופה מסויימת ובע"ה אם יהיה שיפור אפסיק?!
    אני כבר אובדת עצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/10/2011

הטיפול המומלץ :שילוב תרופות ממשפחת SSRI ( ציפראלקס, פרוזאק ...) וכן CBT.
    בדר'כ עדיף שפסיכיאטר יעשה את המעקב התרופתי והטיפול ב CBT ולא מספר מטפלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי

מישהי
    12/10/2011

אתה ממליץ שאלך לפסיכיאטר שגם יתן לי כדורים וגם ילמד אותי טכניקות CBT?
    תגובתך לא כל כך מובנת לי ואודה אם תחדד את דברייך

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישנם רופאים פסיכיאטרים

עדן מזור
    14/10/2011

שגם מוסמכים לטפל בפסיכותרפיה ו\או בCBT. הפסיכיאטר שלי מאוד מאמין בCBT, אין לי מושג אם הוא מטפל בשיטה הזו.

CBT = טיפול קוגניטיבי התנהגותי. לא עוסק במקורות ושורשי הדיכאון או החרדה (או ההפרעה) אלא במחשבות ובדפוסים קוגנטיביים שגורמים להרגשות שונות, למצב נפשי, להתנהגויות וכו'. כשמחשבה מתווספת ומתקשרת למעשה אני מאמין שהאפקט מועצם וגם קל יותר להבין, לחשוב, לעשות ולהפנים. יש תחושה שהמחשבה אולי פחות תיאורטית. "באוויר" " תלושה " וכו

אם אין באפשרותך לממן או למצוא קרוב לאיזור מגורייך פסיכיאטר שגם מטפל בCBT או טיפול דינאמי קלאסי, זה גם בסדר לעשות טיפול ומעקב תרופתי אצל הפסיכיאטר ובמקביל את הטיפול הנפשי אצל מטפל אחר, עו"ס קליני, פסיכולוג קליני או אולי רופא פסיכיאטר אחר. לא כל המטפלים חביבים בעיניינו וזה גם בסדר. כימיה וזה.. אבל חשוב שתטפלי!

תרופות ממשפחת SSRI מאוד עוזרות - ציפרלקס, סרוקסט, פרוזאק, רסיטל וכולי.
    באם החרדה עמידה או קשה מידי או שיש צורך לחזק טיפול מועיל אך לא מספיק בSSRI אפשר להוסיף אנטי פסיכוטי למשל סרוקוואל (עד 100 מ"ג בדרך כלל) או בנזודיאזפינים (לוריוואן, קסנקס, קלונקס וכו')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

עדן מזור
    14/10/2011

גם אצלי במשפחה יש בעיה של התמכרות לסמים, תרופות נוירולוגיות ופסיכיאטריות, סיגריות, אלכוהול, דיאטות, בגדים וכולי. עם זאת, אני לא חושב שאני משתמש לרעה בוולבוטרין, בציפרלקס ובסרוקוואל שלי, ובטח גם לא במשככי כאבים. עם זאת ישנם גורמים נוספים שמשפיעים כמו חינוך, תרבות, סיטואציות, מרכיבים נפשיים, מהלך ההפרעה ומהותה, הגיל, המין, המרכיב הסוציאלי והכלכלי וכן הלאה.

אם את והפסיכיאטר וגם הפסיכולוג שלך חושבים שתוכלי לקחת את התרופות במינון הנכון בצורה רציפה ועקבית (לא חושב שזה טוב לקחת דרלין רק כשצריך או לקחת יום כן-יום לא מאחר וזה פועל על מערכת העצבים ודרושה יציבות מבחינת ריכוז החומר הפעיל בדם וכך גם האפקט החיובי שהתרופה אמורה לעשות)

קלונקס עשוי להיות תרופת-מעבר, תרופה להרגעת חרדה (פאניקה או חברתית ועוד), להשריית שינה (BEFORE BED) ואולי נוגדת פרכוסים למרות שאין לי מושג לגבי העניין הזה. אפשר לקחת קלונקס SOS - מיידי, ההשפעה תוך חצי שעה עד שעתיים. ישנן תופעות לוואי לא כל כך נעימות. קלונקס מהבנזודיאזפינים - ממכר לאורך הזמן, בעיקר תלוי במינון ופחות במשך הזמן. חייב להיות בפיקוח רפואי. לא עם אלכוהול. מסוכן מאוד.

חשוב שתחזרי להתייעצות ומעקב אצל פסיכיאטר מומחה. חרדה חברתית זה אוייב לא נעים, רע שלא צריך לחיות איתו ואפשר גם בלעדיו.
    הרצון והמוכנות שלך לטיפול וכמו כן גם המודעות הזו לבעייה ולהלשכותייה היא חשובה מאוד. האם את מנסה למצוא מטענים או מרכיבים נפשיים שעשויים לגרום אצלך לחרדה מעבר לסימפטומים? החכמה היא לדעת גם לטפל בעצמך כשהמטפל לא איתך כרגע או בכלל.

כמובן להמשיך טיפול פסיכולוגי (בשיטה הדינאמית) ואפשר לשלב גם CBT עד כדי היכחדות החרדות.

בנוסף צריך לבדוק את עניין התזונה שלך, האם מספיק אוכל? חלבון, שומנים, פחמימות? האם שותה אלכוהול? מעשנת סיגריות או סמים? באיזו תדירות שותה אם בכלל? באילו סיטואציות? האם שותה יותר מידי קפה? (קופאין ברמה גבוהה מהווה לעתים טריגר לחרדה)

תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו