מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנה בילתי הפיכה עקב זיפרקסהרועי08/10/2011
שמי רועי ואני בן 28 , למדתי מדריך חדר כושר בכיר ויעץ תזונת ספורט בכיר..
לפני כשנה קיבלתי מפסיכאטר כדורי זיפרקסה במינון נמוך(5-10 מג), כדי שיעזרו לי לישון בזמן גמילה מכדורי שינה !
העלתי במשקל בחודש וחצי כ 17 קילו !
כאשר נגלה לעניי הנזק הרב ,הפסקתי מייד עם התרופה הנ"ל !
עשיתי בדיקות דם לבלוטת התריס, סוכר אינסולין , וקושינג, כולן יצאו תקינות !
וגם עשיתי בדיקת bmr בוינגייט שיצא בא 100% מהמדד החזוי , 2155 קלוריות ..
התחלטי בדיאטה שבא אני אוכל כ 1900-2100 קלוריות ביום (שזה מה שלמדתי בלימודים ,שדיאטה שצריכה להיות עם כמות קלוריות באזור ה bmr )
ובנוסף אני עושה גם ספורט 3-4 בשבוע ,אשר שווה ערך לכ 350-500 קלוריות באימון !
בחישוב גס ,הייתי צריך (לפי 7200 קלוריות לקילו שומן ) לרדת במשקל מאז ועד היום כ 36 קילו !
במקום זה ,(ואין לי מושג איך זה קורה !! ) אני רק עולה במשקל מאז , לאט לאט !
ב11 החודשים של הדיאטה עם גרעון ממוצא של כ 500-1000 קלוריות ביום אני עולה במשקל כחצי קילו בחודשים לערך !
אני היום כ 26 קילו מעל מה שהייתי לפני הזיפרקסה, וזה לא הסוף לדעתי !
הייתי אצל 2 תזונאיות כבר אשר בדקו לי יומני אכילה , ושתיהן לא הבינו איך אני לא מרזה, ועד מרזה הרבה !
ולגבי ההשמנה שעוד מתרחשת אצלי אין להן בכלל מושג איך זה קורה !
הייתי אצל אינדיקרינולוגית כמה פעמים , כמובן שהיא חושבת שאני טועה בחישוב קלוריות , ואני בהחלט מבין אותה, אך הדבר לא נכון !!
בדקתי את זה בצורה יותר ממחקרית שאני בגרעון , ובגרעון גדול !
אני ממש רוצה להרזות , ואין לי מושג מה לעשות , וממש מפחידה אותי התופעה שאני ממשיך להשמין ..
אין לי כבר בגדים , ומבחור צעיר ורזה הפכתי לבחור שכבר צריך לקנות בגדים במידות גדולות !
אני ממש רוצה לבקש מימך להעמיק חשיבה במה יכול לעזור לי להפסיק להשמין , איך יתכן שמינון דיי נמוך שנלקח בעבר של זיפרקסה גרם לדבר כזה ...
אני כבר ממש חסר עונים , ולדעתי הדבר האחרון שנותר לי הואלעשות דיאטה עם אקסטזי .. בשל זה שזה מעלה מאוד את חום הגוף .אני מודע לזה שזה עלול להיות קצת מסוכן ,אך אין לי כבר ברירה ..
כל הכוחות הנפשיים נגמרו לי ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה בילתי הפיכה עקב זיפרקסה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור09/10/2011היי רועי
נשמע מאוד מתסכל ולא ברור, השפעה של זיפרקסה אמורה להיות זמנית ללא נזק בלתי הפיך. יש כלל בסיסי, מאזן קאלוריות, אם אתה במאזן שלילי - מצופה שתרד במשקל, לא יכול להיות מצב שאדם צם ולא אוכל וממשיך לעלות במשקל.
ככל הידוע, דיאטה ושילוב פעילות גופנית תוביל לירידה במשקל,
באם תוכל לרוץ כל יום לפחות חצי שעה או יותר + דיאטה ( ללא לחם ומזונות שומנים ) אני מאמין שתוך שבוע תראה שינוי ראשוני כל שהו.
בהצלחה אל תתייאש ולא מומלץ ליגוע בסמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)