מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב תרופות!טניה09/10/2011
שלום,
אמי היתה מאושפזת במשך כחודש ביולי בביה"ח עקב התמוטטות עצבים, רופאים אומרים שהיתה לה גם פסיכוזה ואז היא שתתה לוריוון שלוש פעמים ביום וחצי כדור רספרדל.
אחרי השחרור רשמו לה כדור שלם רספרדל בבוקר וחצי לוריוון בצהריים וחצי לוריוון בערב. היא היתה לפני כמה ימים אצל רופא והתלוננה על דכאון חזק שהתפתח אצלה(אחרי ביה"ח היא היתה במצב טוב יחסית), היא לא מסוגלת לקום להכין אוכל או לצאת לבד מהבית, כמו כן היא רוב הזמן לבד בבית כי כולנו עובדים ופסיכולוג לא ממהרים לתת לה.
הרופא אמר לה לשתות כדור רספרדל בערב עם כדור לוריוון ביחד ובבוקר רשמו לה רסיטל במינון נמוך.
שאלתי היא, מהיום הראשון שהיא שתתה רספרדל ולוריוון היא טוענת שיש לה שריפות קשות בבטן. האם זה הגיוני? האם רספרדל ולוריוון ביחד זה שילוב נורמלי? האם רסיטל יוציא אותה מדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק11/10/2011שלום טניה.
הבנתי שלאימך קשה לתפקד. זו כנראה תופעת לוואי של הריספדרל. גם לי היה קשה לתפקד כאשר לקחתי את התרופה הזו שאף היא ניתנה לאחר אישפוז כפוי. ההסבר שקיבלתי מהרופאים על בעיות התיפקוד היה "סימפטומים שליליים של המחלה", ואין שום הסבר שמניח את הדעת לשקר הגס הזה...
בשל חוסר היכולת לתפקד בגלל תופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות (ריספרדל היא אחת מהן), נכנסתי לדיכאון, ולא לדאוג, גם לזה יש הסבר: "דיכאון פוסט פסיכוטי". יכול להיות שהדיכאון שיש לאימך נובע מחוסר היכולת לתפקד.
אחרי שלוש שנים שסבלתי מהתרופות האלה, הפסקתי אותן (כמובן בהדרגה) על דעת עצמי והדיכאון והבעייות התיפקודיות חלפו.
יכול להיות שעכשיו זה מוקדם מדיי להפסיק את התרופות; במיוחד אם המצב שלה לא יציב (לא כתבת על זה כלום).
אני מודע לכך שהרבה אנשים שהפסיקו את התרופות, המצב שלהם התדרדר והם התאשפזו שוב, אבל עם זאת, אני חושב שכדאי שהציבור ידע על האפשרות הזו.
במיוחד אם מדובר במטופלים מספיק אחראים שנמצאים תחת מעקב ומוכנים לקחת תרופות אם תהיה החמרה במצב.
השאלה הגדולה היא נזק מול תועלת, והיא שאלה פרטנית שגם אם נגיד ש 99% מאלה שהספיקו את התרופות חזרו והתאשפזו, אין זה אומר על אף אחד שהוא לא שייך לאחוז הבודד שלהם זה לא יקרה. מה גם שאולי כדאי פעם לנסות לחקור לעומק את הסיבות שבזכותן אותם מטופלים לא התאשפזו שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב תרופות! - תגובה
ד''ר אלון אשמן11/10/2011אפשר לקחת רספרדל לוריוון ורסיטל ביחד. הטיפול יכול לעזור אך לפעמים יש תופעות לוואי. במידה והן בלתי נסבלות אפשר לשקול שינוי במינונים או בתכשירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב תרופות!
טניה11/10/2011תודה על התגובות. כן, אמא שלי מדוכאת בגלל חוסר היכולת שלה לתפקד, היא כל הזמן הולכת ואומרת שזאת לא היא, היא לא רוצה בכדורים האלה, היא מרגישה חסרת אונים מחוסר היכולת לתפקד כבן אדם רגיל. הרופאים לא מציאים שום אופציה לשינוי מינון או תרופה אך מצב הולך ומתדרדר, כך אני מרגישה...וכל זה עקב התרופה. נתנו לה עכשיו רסיטל, אני מקווה שזה יעזור אבל למה לא נתנו קודם לכן תרופה נוגדת דיכאון אם יודעים שרספרדל היא תרופה כל כך קשה. האם כל התופעות לוואי האלה לא מספיקות על מנת להחליף כדור או מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)