סכיזורפרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזורפרניה
    יוסי
    10/10/2011

איך אפשר לדעת אם אם שעבר התקף אחד בלבד של מחשבות שוא
    שהוא שליח של אלוקים, ואושפז אז למשך כחודש וחצי- ואחר כך טופל
    בתרופות נוגדי פסיכוזה, נרפה עם הזמן והתחיל לעבוד רגיל ואף התחתן
    והביא ילדים. את התרופות הפסיקו לחולה כשנה וחצי אחרי האשפוז.

השאלה האם אותו אדם הוא חולה סכיזופרניה?

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכיזורפרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה - מחלה כרונית או לא?

שמוליק
    11/10/2011

שלום יוסי.

השאלה שלך היא שאלה פילוסופית הרבה יותר מאשר רפואית. בעקרון, אפשר לומר שאפילו שפעת היא מחלה כרונית. עובדה שכל שנה מחדש אנשים חולים בה, ומתי שישנה הרגשה טובה אז אפשר לומר שהיא נמצאת ב"תרדמת".

בעיקרון, הפסיכיאטריה מאמינה שסכיזופרניה היא מחלה כרונית, שנגרמת בשל חוסר איזון כימי של המח (עודף בדופמין).

כשהייתי באישפוז פחתתי דיון באחת הקבוצות בשאלה שלא הצלחתי לקבל עליה תשובה טובה; אם מחלות הנפש הן בעיות של חוסר איזון כימי במח אז מדוע הן מיוסות לנפש ולא למח, ושתהיינה מטופלות ע"י נוירולוגים ולא ע"י פסיכיאטרים.

חוץ מזה, ישנם אנשים שיש להם חוסר איזון כימי במח (ניתן לבדוק את זה במעבדה), וההתנהגות שלהם בסדר ולא מייחסים אליהם שום בעיות נפשיות.

אינני מקבל את התיאוריה של הפסיכיאטריה של חוסר איזון כימי; אני מאמין שחוסר האיזון הכימי נוצר כתוצאה ממצבים קשים, וזו אינה בעייה שעומדת בפני עצמה.

אישית, התאשפזתי כמה פעמים, חלקם בכפיה, השתקמתי ואינני לוקח יותר כדורים. מבחינתי, אינני מייחס לעצמי שום בעיה נפשית, וזה ממש לא מעניין אותי מה הפסיכיאטרים או העולם חושב...

בכל אופן, השאלה שלך היא בהחלט פילוסופית ואיננה רפואית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק

דני האוריגינל
    13/10/2011

אתה פשוט מכור לפורום הזה.
    בטוח עברת טרואמה מהאישפוזים ומכל מה שעברת..
    אך אתה לא מפסיק לחזור על עצמך בלומר.."מבחינתי אין לי מחלה נפשית"
    "הכדורים גרמו לרצות לישון כל הזמן".
    אחי חלאס תמשיך הלאה אני בטוח שלפני כל מה שעברת לא היה לך בראש אפילו להתעמק בעניין הזה של הפסיכיאטריה,כדורים,מחלות וכו'.
    אם אתה בריא וחזרת לעצמך תעשה את מה שתמיד עשית ותנטוש כבר הפורום הזה.
    גם ככה שמתי לב שאף אחד אינו מקשיב לך ממש.
    לטובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזורפרניה - תגובה

ד''ר אלון אשמן
    11/10/2011

לא תמיד קל לבצע אבחנה של סכיזופרניה. לרב מהלך המחלה לאורך שנים יקבע האם מדובר בסכיזופרניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו