מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר מדיסתמיה לדיכאון קשהמדוכא10/10/2011
שלום רב,
סבלתי במשך שנים מדיכאון קל-בינוני,ניסיתי מספר אנטי דיכאוניים כדי להפטר מהדיכאון אשר גרמו לי לתופעות לוואי והפסקתי את הטיפול בהם.
אני גם נוטל ריטלין בתקופות מבחנים,לאחרונה נכנסתי לאפיזודות של דיכאון קשה שאני לא מצליח לצאת ממנו,אני בקושי מסוגל לתפקד ולא יכול לאסוף את עצמי בידיים,זה ממש מדאיג אותי לאור העובדה שכל האנטי דיכאוניים גרמו לי לתופעות לוואי,
האם ייתכן שהריטלין מחמיר את הדיכאון למצב אקוטי?האם עצם ההתחלה של הטיפול באנטי דיכאוני והפסקתו החמירה לי את הדיכאון למצב קשה?
מה עליי לעשות במצב כזה?אני מרגיש כבר אבוד ואני בתקופה חשובה ולחוצה בחיי ואני מרגיש שאני לא מסוגל להרים את עצמי ולתפקד כבר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מדיסתמיה לדיכאון קשה - תגובה
ד''ר אלון אשמן11/10/2011ריטלין עלול להחמיר דיכאון על כן יש להפסיקו ולהתחיל טיפול אנטי דיכאוני מקבוצה שלא התנסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך עלי להתמודד במבחנים?
מדוכא11/10/2011אני לא מסוגל ללמוד בלי הריטלין,פיתחתי תלות בכדור ואני לא מסוגל ללמוד בלי זה למרות שהוא מפיל אותו לדיכאונות קשים אבל זה מלית ברירה...מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחובה להפסיק ריטלין! ובהדרגה.
עדן מזור11/10/2011ריטלין מחמיר דיכאון ויכול גם לגרום לדיכאון. אתה לא הראשון או האחרון לצערינו שמרגיש ככה.
אם הייתה תרופה שהייתה הטבה יחסית משמעותית או ניכרת עימה- אפשר לחזור אלייה לאחר ירידה מריטלין. אפשר להגביר מינון. לכל תרופה הטווח שלה. למשל אם ציפרלקס 10 לא סייע אפשר לעבור ל20 ואפילו יותר.
בנוסף עוד תרופות שעשויות להקל מאוד:
רמרון Remeron מהקבוצה אנטי דיכאוני לא משוייך
אפשר גם אדרונקס במינון גבוה שתגיע אליו בהדרגה. למשל 6-8 מג
שגם עוזר בקשב וריכוז כך תשיג שני ציפורים במכה.
סימבלטה של לילי היא SNRI מעולה גם לכאבים ממקור עצבי ושרירים כנראה וגם לדיכאון.
אם הדיכאון עמיד אפשר לתחזק ssri בסרוקוואל או ריספרדל (ריספרידון)
לא להתייאש. אולי יש בעיה גם עם הדופאמין חוץ מהנוראדרנלין?
גם וולבוטרין עשוי לעזור לדיכאון וגם קשב וריכוז.
מאיזו סיבה הינך נוטל ריטלין?
אפשר לשאול את הפסיכיאטר לגבי מעבר לקונצרטה xr
שזהו מושהה.
חובה לרדת מריטלין בהדרגה כי לכל תרופה נוירולוגית
ופסיכיאטרית יש השפעה על מערכת עצבים.
שיטות נוספות להצליח במבחנים ללא ריטלין:
תכנון למידה
למידה עם מורה
ניסיון להעלות מוטיבציה ולשבת וללמוד
ריטלין הוא לקשב וריכוז וגם היפראקטיביות
והוא לא נועד לנגוג לחץ לפני ובעת מבחן ולכן
הבנתי שאין לך בעיה מהבחינה הזו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)