בחילות כתופעת לוואי של רסיטל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחילות כתופעת לוואי של רסיטל?
    אמא
    12/10/2011

שלום רב,
    לפני יומיים התחלתי ליטול רסיטל, ומאז אני חשה בבחילות עד כדי קושי להירדם והתעוררויות בלילה. אני בוודאות לא בהריון.
    האם זו תופעת לוואי של התרופה? האם עליי להמשיך ליטול אותה תוך תקווה שזה יחלוף או להפסיק?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום לך

אמא
    13/10/2011

את הרסיטל קיבלתי כטיפול נגד חרדות, במינון של כדור ליום.
    אני לוקחת את הכדור בבוקר אחרי ארוחה מלאה, ואף על פי כן הבחילות קשות מאוד ומלוות אותי במשך כל היום והלילה.
    אגב, לפני כחמש שנים נטלתי את התרופה הזו לתקופה של מספר חודשים, ולא סבלתי מאף תופעת לוואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא יקרה - שלום שוב

עדן מזור
    13/10/2011

אני אחלק את זה לכמה אפשרויות ואדון בכל נושא:

- אני מציין שוב שבחילות זה אופייני לSSRI גם אם בעבר השתמשת ולא חווית זאת

- כמה מ"ג נטלת בעבר? וכמה כיום? האם היה שיפור בחרדות בעבר?
    כמה זמן לקחת? האם היו עליות ו\או ירידות במינון במשך הזמן הזה? (הכל מתייחס כמובן לעבר) מדוע הפסקת?

- ייתכן שתרופה שנטלת בעבר ולא גרמה לתופעות לוואי - לאחר הפסקה ונטילה מחודשת תגרום לתופעות לוואי בעצמה גבוהה משהיו או יופיעו למרות שבעבר לא הופיעו כלל וייתכנו מספר סיבות לעניין:
    1. הגורם הביולוגי - יש אנשים שהרצפטורים (קולטנים) שאליהם נקשרים הנוירוטרנסמיטורים (מוליכים עצביים כמו סרוטונין כשמדובר בSSRI) רגישים או נעשו רגישים עם הזמן ועל כן זה " משחק מזל " בנוגע לתופעות הלוואי.
    2. תרופות נוספות שנלקחות ייתכן ומשפיעות (?)
    3. מחלה או פתולוגיה חדשה שנמצאה שגורמת לרגישות יתר או לבחילות בלי קשר לתרופה הנוכחית (אף על פי שקשה לי להאמין מאחר והבחילות החלו עם נטילת הרסיטל)

דווחי לפסיכיאטר ולרופא המשפחה שלך על הבחילות אם אין ברצונך לחכות, תוכלי לקבל בינתיים מרשם לאומפרדקס או תרופה אחרת נגד הבחילות.

SSRI מקושר מאוד לתופעות לוואי הקשורות במערכת העיכול. ויש לכך סיבה פיזיולוגית מעבר לסרוטונין עצמו - כל כדור עובר דרך הקיבה לפני הפירוק שלו בכבד משום שהנטילה היא אוראלית (דרך הפה) ולא דרך פי הטבעת (כמו נרות לשימוש רפואי) או חוקן ועל כן סביר שיהיו תופעות.

המשיכי לאכול ארוחות מלאות ומסודרות וליטול את הרסיטל בשעה קבועה פחות או יותר ולאחר ארוחה טובה. אם תקחי את הכדור בימים השונים בהפרשים של 1-3 שעות: סביר ביותר ולא נורא בכלל. הקפידי על שעות וגם על שתיית מים, זה מאוד חשוב באופן כללי.

- שאלה: כמה מ"ג את לוקחת כיום? (של הרסיטל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו