מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה כימית...ליאת13/10/2011
שלום אני בת 28 ואובחנתי לאחרונה כסובלת מrls(תסמונת הרגל העצבית) במסגרת מעבדת שינה.הסינדרום לא מתבטא אצלי בכאב אלא סוג של חוסר נוחות במצב מנוחה וצורך לשנות תנוחה או לנער את הרגל לכן לא ייחסתי לכך חשיבות מיוחדת ולא הייתי בכלל חושבת לטפל בזה רק שאני סובלת מהפרעת שינה "פאזת שינה דחויה" ובמסגרת הבדיקות עשיתי גם בדיקת שינה מלאה ותנועת הרגליים נצפתה במהלך שינה ומסתבר שזה הגורם גם לדחיית השינה ללפנות בוקר(הסימפטומים חמורים בלילה ונחלשים ביום) וגם לשינה לא איכותית אלא אם היא בבוקר אז חובה לטפל בסינדרום.נודע לי שטיפול קו ראשון הוא תכשירים דופמינרגיים כמו בפרקינסון אך תופעת הלוואי שלהם הן תשישות ועייפות לא רגילה.שאלה ראשונה היא איך העלאת דופמין גורמת לעייפות אם דופמין דווקא מתקשר לריכוז וקשב,מה תגובת השרשרת שנוצת בעקבות "העמסת" דופמין מבחינת סרוטונין ונוראדרנלין והאם יש תרופות שנתן להעזר בהן במהלך היום כדי לסתור תשישות שיוצר אגוניסט דופמין כי אני סובלת מעייפות קשה מאוד גם כך,מבחינתי מטרת טיפול בהפרעת השינה חייבת להיות שיפור עירנות ולא החמרת עייפות.בעצם אני מחפשת מדע תיאורטי לפני שאקבל החלטה,מפאת גילי הצעיר והיותי אם ואדם עם יכולות רבות אני לא רוצה להשבית את עצמי אלא להתאושש ולתפקד. בתודה והערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה כימית... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/10/2011יש לזכור , שמצבי מחלה, ריכוז הקולטנים, תיפקודם מוביל לשינוי תיפקודי.
באופן כללי , דופאמין מממריץ.
בהפרעת קשב וריכוז - יש עודף פעילות, נותנים ממריץ כמו ריטאלין ויש רגיעה, במקום להחמרה בפעכילות וערנות, כי התיפקוד המוחי שונה תחת השפעת דופאמין, בעיה נוירוהתפתחותית.
לגבי חומר מעורר, ניתן לשקול מודפניל, עובד במנגנון היסטאמין ולא דופאמין באופן ישיר כמו ממריצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)