מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרפנן כטיפול בהפרעת אישיותהדס13/10/2011
שלום.אני בת 28.סובלת מהפרעת אישיות גבולית מס שנים.מחרדות מאנשים ומחשבות טורדניות על אנשים.דיכאון ושינאה עצמית.ללא שמיעת קולות.
הרופאה הפסיכיאטרית שלי המליצה לי על פרפנן 4 מג כטיפול בחרדות הלא הגיוניות מאנשים שיש לי.יש לציין כי לא אובחן לי סכיזופרניה.וכי אינני שומעת או שמעתי פעם קולות.אך אני סובלת מחרדות וממחשבות אובססיביות על אנשים.
האם זה הגיוני לתת תרופה כמו פרפנן .שהיא בעצם לטיפול בסכיזופרניה.לטיפול בבעיות כמו שלי.האם הגיוני לתת אותה להפרעת אישיות?
בנוסף.אני גם לוקחת ציפרלקס 10 מג.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנן וסכיזופרניה
עדן מזור13/10/2011פרפנן ניתנת לסכיזופרניה בהתוויה הרשמית. ייתכן שהפסיכיאטר רשם לך אותה לצורך לא מותווה. אין מה לדאוג באשר לעניין זה. לדוגמה - התרופה סרוקוואל היא אנטי-פסיכוטית אטיפית (לא טיפוסית. מהדור החדש) שניתנת לחולי סכיזופרניה וכולי בהתווייתה הרשמית אולם היא ניתנת גם למצבים של דיכאון עמיד לטיפול או חרדה ברמה גבוהה למרות טיפול (כמו מצב של חרידה עמידה)
בנוסף היא משרה שינה מהפעילות שלה על מערכת העצבים ובהתאם למנגנונים שעליהם היא עובדת.
לאחר בדיקה קצרצרה מצאתי ש" פרפנן " היא תרופה מרגיעה ונגד הקאות (ניתנת בעיקר לחולי סרטן במהלך תקופת הכימותרפיה מאחר ויש סימפטום רב של הקאות)
עוד דבר.
אין להשתמש בתרופה מבלי להיוועץ ברופא לפני התחלת הטיפול:
בחולים הלוקים בתופעות האופיניות לתסמונת ריי, בחולים בדיכאון, אם הינך סובל/ת או סבלת בעבר מ:
אלכוהליזם, פגיעה מוחית, מליקוי בתיפקוד: מערכת הנשימה (כגון אסטמה או דלקת ראות חריפה) או
הכבד.
האם את סובלת מאחד או יותר מהדברים שמצויינים כאן?
אזהרות:
יש להזהר בזמן פעילות גופנית, מזג אויר חם ומקלחת חמה (מחשש לשבץ חום).
בשימוש כרוני בתרופה זו יש לערוך בדיקות דם, תפקודי הכיליה והכבד.
בזמן נטילת תרופה זו תתכן סחרחורת ,יש להזהר מקימה פתאומית ממצבי שכיבה או ישיבה לעמידה.
תופעות לוואי:
בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה, בזמן השימוש בה עלולות להופיע השפעות לוואי כגון: יובש בפה,
עצירות, סחרחורת, ירידה בהזעה, בחילה, נמנום, גודש באף.
בנוסף, זה מה שד"ר יונתן דודאור רשם בעבר על התרופה:
פרפנן - נוגד פסיכוזה דור ראשון, תופעות לוואי נוירולוגיות, נוקשות שרירים ועוד
ש לבדוק בעלון המצורף לתרופות ולברר זאת מול הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנן לא ניתנת להפרעת אישיות גבולית
עדן מזור13/10/2011מאחר והיא מרגיעה, ייתכן שהפסיכיאטרית שלך חשבה שזה גם ירגיע את אוטוסטרדת המחשבות הבלתי הגיוניות שלך, לדברייך.
בהפרעת אישיות גבולית ניכר חוסר תפקוד די משמעותי (כמובן תלוי ברמת ארגון האישיות באופן ספציפי להפרעה) בתחומים שונים - תעסוקתי, חברתי, משפחתי, מקצועי, אישי ובינאישי עקב ארגון אישיות לקוי ברמה נמוכה ועל כן מומלץ לשלב טיפולי CBT ו\או טיפול פסיכודינאמי. הבעיה היא - חוסר יציבות אצל חלק מהמטופלים.
ישנו טיפול ייחודי מסוגו המיועד לבעלי BPD והוא DBT - חפשי באינטרנט קצת אם מעניין אותך וחשוב לך וקראי.
חוסר יציבות גם מבחינה רגשית - מצבי רוח , הערכה עצמית , בטחון עצמי , דימוי , קשרים ויחסים עם אנשים , תוקפנות , זעם , כעס וכו' - השתנות מעין תחושה של "הפכפכות" כזאת = ביטויים של חוסר וויסות רגשי ברמה מסויימת.
מסקנה: פרפנן אינה מטפלת בהפרעה זו ולא חייב שתרופה אחת תטפל בהכל גם אם היא מיועדת ליותר מהפרעה אחת שיש למטופל - לא קשה למצוא אנשים שהתרופה מסייעת ומקלה בעיקר בהפרעה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול התרופתי בBPD הוא כדלהלן
עדן מזור13/10/2011מייצבים: ליתיום, טגרטול, דפקוט או טופמקס יכולים לעזור בוויסות מצבי הרוח המשתנים.
תרופות ממשפחת הSSRI כמו פרוזאק, פאקסיל, ציפרלקס, סרוקסט, רסיטל וכולי עשויים לסייע בשליטה על אימפולסיביות ועל פתולוגיות נלוות של ההפרעה כמו חרדה ודיכאון.
אפקסור \ וייפאקס (ונלאפקסין) ממשפחת ה SNRI עשוי לסייע בשליטה בכעס ואי שקט מוגברים.
ריספרדל (ריספרידון) או ריספונד הינה תרופה נוגדת פסיכוזה, יכולה לעזור להפחית התפרצויות , לארגן מחשבות ולפעמים לראת את המציאות באופו אמיתי יותר. (ד"ר יונתן דודאור)
התרופה הטובה ביותר , מוכחת מחקרית , בהפרעת אישיות גבולית, SEROQUEL XR , במינון של 300 מ''ג בקירוב. נחשב מאוד יעיל במקרים עמידים. (כנ"ל)
אפשרות גם למעכבי MAO - מעכבי מונואמין אוקסידז , או ממשפחת הטריציקליים.
ואני חושב שבמצבים חמורים ביותר כאשר יש התפרצויות זעם או מצבי לחץ משמעותיים שעשויים לעורר אימפולסיביות, פגיעה עצמית, נסיון אובדני כלשהו וזעם רב - אפשר זמנית להשתמש בבנזודיאזפינים על מנת להרגיע. משפחה זו גם יעילה בהפחתת חרדה (בעיקר התקפי פאניקה PANIC ATTACKS) שעשויים להיות נלווים לBPD.
הטיפול הינו אישי לחלוטין ואלו הן אפשרויות תרופתיות טובות.
כמובן שהמלצתי גם על טיפול פסיכותרפי בגישה הדינאמית וגם DBT לשיפור יכולות דיאלקטיות ומיומנויות חברתיות ורגשיות שמקלות ועוזרות לבעלי ההפרעה תוך גילוי אמפטיה והבנת המערכות והמנגנונים הרגשיים של המטופל.
זו הכוונה בטיפול פסיכו-פרמקולוגי (נפשי ותרופתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפנן כטיפול בהפרעת אישיות - תגובה
ד''ר אלון אשמן16/10/2011פרפנן שייכת לתרוםות האנטיפסיכוטיות. במינון נמוך הן לעיתים יעילות גם לחרדה לעצבנות ולנדודי שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)