מנוירולוגים לפסיכיאטרים ....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • מנוירולוגים לפסיכיאטרים ....
    אמיר
    13/10/2011

    היי,
    קודם כל שנה טובה וחג שמח .
    שאלה לי וסליחה על אורך הפנייה , הפעם אני מפרט ממש את הכל .....

    לפני כחודשיים בעקבות תחושה של נימול ברגל ויד שמאל ( בערך 5 דקות ) הגעתי למיון בבית חולים . נבדקו סימני נוירולוגים שכללו בדיקת סי.טי ראש שיצאה תקינה , בדיקות מעבדה שכללו בדיקות קרישה ( pt - aptt - inr ) והכל יצא תקין .
    למרות זאת החליטו לשלוח אותי הביתה ואמרו לי לעשות בדיקת MRI .
    בוצעה בדיקת MRI מוח ועמוד שדרה צווארי. ( בלי ועם חומר ניגודי ) .
    התשובות היו שבראש הכל יצא תקין לחלוטין ללא ממצאים בכלל ואילו בעמוד שדרה הצווארי בלט בין C3 -C4 ובין C5-C6 שמדגים לחיצה קלה על השק. הבדיקות נבדקו גם על ידי נוירולוג בבית החולים , וגם על ידי נוירוכירורג בכיר בבית החולים רמבם ונאמר לי שאין שום עדות לבעייה מוחית .
    אמרו לי לפצוח בדיאטה מכיוון ששקלתי 150 קילו . תוך חודשיים נכון להיום הורדתי 17 קילו . בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין בכל הבדיקות כולל שומנים בדם ( 125 ) וכולסטרול ( 131 ) . הטיפול התרופתי שאני מקבל הוא 10 מ"ג אמלודיפין , 5 מ"ג קרדילוג , 100 מ"ג אספירין ו 5 מ"ג רמיטנס . ולוקח 3 פעמים ביום אומגה 3.
    לחץ הדם שלי תקין בעזרת הכדורים ועומד רוב היום על ממוצא של 115 על 70 ודופק 75 . בסך הכל הכללי אני מרגיש טוב , נוהג , מטייל , ממשיך לעסוק במטלות הבית ולא מרגיש חולשה ביד או ברגל שמאל.וכמובן שאין שינוי בפנים או חולשה באחד משרירי הפנים בחיוך וכדומה. .
    למרות זאת , מידי פעם אני מרגיש כמו תחושת עיקצוצים ביד שמאל וברגל שמאל במיוחד באצבעות , ובזמן האחרון אפילו בלחי שמאל ( בלחי זה יכול להמשך אפילו מספר שעות 8-9 שעות )
    הלכתי שוב לנוירולוג באופן פרטי שאמר לי שהדבר נובע סביר להניח מחרדה שאני נמצא בא אבל למרות זאת ( ואולי כדי להצדיק את הביקור ) הוא שלח אותי לעשות דופלר של עורקי הצוואר כדי לשלול TIA לדבריו , למרות שבאישפוזים בבית החולים גם במחלקת קרדיולוגיה בגלל כאבים בחזה הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין כולל אקו לב תקין וכולל סיטי קורנרי תקין .

    ראוי לציין כי ירדתי דרסטית בנושא התזונה , מצריכה של כמעט 7000 קלוריות ביום לצריכה מבוקרת של 1000-1200 קלוריות ביום , ולפעילות גופנית עדיין לא חזרתי מתוך חשש שאולי זה יגרום לנזק כלשהוא ( למרות שכל הרופאים ממליצים לי לחזור לפעילות )

    תאמת ? אני כבר חסר אונים. אם אכן הכל תקין והדברים נובעים מחרדה אני מוכן לקחת טיפול בחרדה לרבות תרופות ושיחות עם אנשי מקצוע אבל השאלה אם זה הכיוון כי כבר בוצעו עלי כל כך הרבה בדיקות וכולן תקינות .
    מה לעשות ???? האם באמת תופעות אלו יכולות להיות על רקע חרדתי לאחר שעברתי כמעט כל בדיקה אפשרית ?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • להתכוונן מחדש

    עדן מזור
    13/10/2011

    * אני די בטוח שלא עשית את כל הבדיקות הרפואיות האפשריות למצב. באם כן ואין סיבה אורגנית (מקור גופני לבעיה) אז יש מצב שהסימפטום\ים - על רקע חרדתי.

    * ממליץ על בדיקה פסיכיאטרית מקיפה (לא חייב לשלם כל כך הרבה כסף, באיזו קופח אתה? בכללית ובמכבי יש פסיכיאטרים טובים ואולי גם בלאומית, שמקבלים במוזל ממש. חבל על הכספים לפרטי.) - אם זה חשוב לך ועל מנת באמת לראות את המצב כמו שהוא ולשלול אפשרויות - ייתכן וכדאי לעשות. וייתכן וכדאי לחכות קצת זמן על מנת להשלים את הבירור.

    * על רקע חרדתי יש אי שקט או חרדה או אימה (פחד) - המרכיב המרכזי, ייתכן והוא סמוי או גלוי וכאשר סמוי מידי ייתכן ומודחק. תסמינים אפשריים נלווים חוץ מרגליים קופצות, עקצוצים ונימול - גם עייפות, כאבי ראש , תחושת פחד ולחץ (האם זה מאובייקטים ספציפיים? האם ממשהו כללי? האם כרוני? מהעולם? יש מחשבות מציקות? אילו? התדירות? הכמות? אילו מחשבות נלוות? האם יש חשיבה אובדנית?)

    * ייתכן ותקופה זו משמעותית ומרגשת ו\או מלחיצה אותך (דבר שאינו סותר כלל לדעתי) ועל כן מופיעים סימנים כלשהם. אולי מתפתח עניין חרדתי על רקע הירידה במשקל וכו'.

    * חוסרים בויטמינים ומינרלים או אבות מזון מסויימים או צריכת יתר של קופאין עשויים לגרום באופן עקיף למצב רוח ירוד, לחוסר באנרגיה , לMOOD משתנה , לעייפות. מבחינת קופאין - הרחבת כלי דם, המרצת והאצת דופק הלב, הזעה, תחושה של אי שקט. יכול להתלוות לנמלול או העקצוץ שאתה מרגיש. שוב - זה הרבה פחות סביר אבל גם אפשרות שיש להעלות.

    * במידה ויש עניין של חרדה אזי יש טיפול רגשי ואפשר לשלב עם תרופות. זה קורה בשעות מסויימות של היום ? באיזו מחזוריות (אם יש) ? מהי עצמת הנזק בבחינת מציק או מפחיד או מטריד או כואב מ1 ועד 10 כאשר 10 זה הכי מציק מטריד או כואב וכאשר 1 הוא כלל לא.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תוספת

    עדן מזור
    13/10/2011

    אפשרות נוספת היא שהקוקטייל המטורף של המינונים והתרופות שאתה נוטל עשוי לגרום להשפעה עצבית.

    הסיבה לתחושה עצמה היא נוירולוגית-עצבית מן הסתם, אם המקור הוא אורגני או נפשי את זה יש לברר ולטפל בהתאם.

    כמה זמן זה קורה לך ? אפשר לחכות קצת לפני בירור, יש מצב שזה פשוט עובר לבד ואם זה חד פעמי אז אין טעם לדאוג או להלחץ וכך שגם לא תהיה טעם בבדיקה. אם זה חוזר - גם בעצמה משתנה או פחותה - תחזור לרופאים לטפל.

    אני יכול להדגים למשל על שהעפעף השמאלי שלי קפץ במשך 4 ימים כל הזמן, כל חצי דקה בערך וזה לא הפסיק. סיבות אפשריות: לחץ נפשי, חוסר שינה, מקור עיני וכו'.
    בדרך כלל זה חולף ואין סיבה לדאוג או לבדוק. אם זה חוזר או מופיע במשך שבוע-שבועיים ויותר כמובן שיש לטפל ולהתחיל בבירור.

    זכור: עניין פסיכיאטרי חשוב מאוד והוא ככל עניין בריאותי - על מנת לנפץ הסטיגמה!!!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מנוירולוגים לפסיכיאטרים .... - תגובה

    ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2011

    באם נשלולו בעיות גופניות, בהחלט יש צורך לברר את המצב הנפשי ואת הקשר לחרדה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו