מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשבות אובססיביות שלא נותנות מנוחמתעניין16/10/2011
שלום רב,
מזה זמן רב אני חווה מחשבות אובססיביות על החלטה שלקחתי בעבר שמשפיעה על חיי כיום. אני לא מפסיק לשחזר את הסיטואציה אחורה ולהמשיך לדמיין את תהליך קבלה ההחלטה (השגוי) ואיך יכולתי למנוע את זה ו/או לקבל החלטה אחרת.
להגנתי, אני יכול לציין שאני מנסה בכל פעם להוכיח לעצמי שההחלטה שקיבלתי הייתה סבירה או אנושית בנסיבות הקיימות, ושאין לי למה לכעוס על עצמי כי עשיתי את מה שכל אדם סביר היה עושה. עדיין, זה לא מרפה ממני ואני שב וממשיך להריץ את התסריטים בראש. זה פוגע בי בכל תחומי החיים, משפיע על מצב רוחי ומקשה עליי לתפקד.
בעבר, נפגשתי עם פסיכיאטר שרשם לי רסיטל. לקחתי את התרופה במשך כמה חודשים, וזה אמנם הפחית את רמת החרדה (שעכשיו לא ממש קיימת), אבל לא הפחית את המחשבות האובססיביות.
אני מעוניין לשאול איזו תרופה יכולה לסייע לי. ברור לי שאני חייב לפנות לפסיכיאטר כדי לקבל מרשם, ואני לא מסתמך באופן בלעדי על הפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות אובססיביות שלא נותנות מנוח - תגובה
ד''ר אלון אשמן16/10/2011מינון גבוה של תרופות ממשפחת הרסיטל יכול לעזור. כדאי בנוסף לגשת לטיפול קוגנטיבי במחשבות טורדניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסביר שהאובססיביות המנטלית
עדן מזור16/10/2011של מחשבות נובעת מחרדה. רצוי לגשת שוב לפסיכיאטר, לא חובה לאותו הפסיכיאטר על מנת לקבל אבחון והצעות לטיפול.
פורום זה לא יכול לספק לך אבחנה מעמיקה אלא תשובות מכסימום מפורטות ומקצועיות אולם אין זה תחליף לייעוץ רפואי , דהיינו פגישה עם רופא פסיכיאטר.
אם אתה נגד תרופות (מה שלא נראה כי לקחת בעבר רסיטל שעזר לך , לדברייך) אז אפשר לנסות רק CBT (טיפול קוגנטיבי התנהגותי) וטיפול פסיכודינאמי (קלאסי)
המטפל שלך יכול להיות עוס קליני, פסיכולוג קליני או פסיכיאטר.
מומלץ לרכז את הטיפול אז פסיכיאטר שהוא גם פסיכותרפיסט או מטפל בCBT כפי שציינתי.
יכול להיות שתהיה חזרה לרסיטל במינון יותר גבוה, או מעבר לתרופה אחרת בהדרגתיות ואולי עם הזמן שילוב של תרופות - לא לפחד זה בסדר, ונועד לסייע לך בסך הכל.
זכור שמחשבות שהוצאנו לפועל ויישמנו היו , עברו ונגמרו. כעת אתה בראייה לעתיד וחי את ההווה - את העכשיו. אפשר ללמוד תמיד ממה שעשינו , יכול להיות שזו ההחלטה הנכונה אף על פי שלך זו נראית טעות פטאלית. נסה לחשוב שלא בהכרח היה טוב עם החלטה אחרת . ואולי ההחלטה הזו הייתה הרע במיעוטו? או האפשרות היחידה? לא תמיד הכל בכוחנו , אבל יש לנו שליטה רבה על החיים שלנו !
תרגיש טוב חמוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)