העלאת מינון לוסטרל לטיפול בחרדה חברתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העלאת מינון לוסטרל לטיפול בחרדה חברתית
    ד``ר יונתן דוידאור
    16/10/2011

אני לוקחת לוסטרל 50 מ"ג לטיפול בחרדה חברתית חודש ללא שיפור משמעותי ממש, הפסיכיאטר המליץ להעלות מינון ל100 , השאלה שלי היא האם באמת זה יראה שיפור גדול יותר ? אני לא רוצה סתם לקחת. ומה שמטריד אותי זה אם מעלים את המינון זה יגרום ליותר תופעות לוואי ויש סיכוי שגם להשמנה? יש הבדל בתופעות לוואי אם לוקחים 50 מ"ג או 100? אם מעלים את המינון הסיכוי להשמנה בעקבות הכדורים עולה?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לוסטרל

עדן מזור
    16/10/2011

זו SSRI - תופעות לוואי נפוצות כמו יובש בפה, בחילות, כאבי ראש וכו'.
    לוסטרל וציפרלקס הן שתי הSSRI המשמעותיות ביותר שתופעות הלוואי במערכת העיכול הנלוות לתרופה - עשויות מאוד להיות חלשות.

לוסטרל - SSRI כמו כל הרגילות: עשויה לגרום להגברת התיאבון ועלייה במשקל ואילו עשויה גם לדכא תיאבון ולהביא לירידה במשקל עקב צריכה מעטה של אוכל עקב כך.

ישנן עדויות נוספות שלוסטרל אינה גורמת להשמנה והיא אפילו יכולה לדכא תיאבון. בכל מקרה יש את ה ' סיכון ' של הגברת תיאבון ועלייה במשקל. זה עניין של ניסוי וטעייה.

איך את מרגישה עם ה50 מ"ג?
    זו אכן תרופה טובה לחרדה החברתית. 100 מ"ג זה גם בסדר,
    כעיקרון אם יש תופעת לוואי בתחילת הטיפול או שלא חלפה - אז ככל שהמינון גבוה יותר כך תופעת הלוואי תהיה בעצמה רבה יותר ואולי גם למשך זמן רב יותר.
    מאחר והגוף שלך כבר מכיר את החומר הפעיל בלוסטרל - התופעות עשויות להיות חלשות יחסית או לעבור במהירות יחסית.
    בכל מקרה התופעות לוואי אמורות לעבור תוך כמה ימים עד מס' שבועות.

אם תופעות לוואי קשות מידי או האפקט החיובי הרצוי לא טוב מספיק עבורך או שיש השמנה ניתן להחליף תרופה לSSRI אחרת שעשוייה לעזור לחרדה החברתית, למשל ציפרלקס, רסיטל וכולי. לפעמים יש תוספת מחזקת מאוד של אנטי פסיכוטי אטיפי (מהדור החדש, לא טיפוסי) כדי להעצים אפקט חיובי נגד חרדות, ואולי גם לחרדה חברתית למשל סרוקוואל או ריספרדל.

בנוסף ניתן להתגבר על ההשמנה באמצעות אורח חיים בריא ופעילות גופנית שמומלץ בין כה מבחינה נפשית.

תרגישי טוב ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדן תוסיף שאתה לא רופא!

אביתר
    16/10/2011

כל הכבוד שאכפת לך אבל אתה חיב לציין בתחילת כל תגובה שאתה עונה על סמך קריאה (אני מתאר לעצמי) ואינך פסיכיאטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדן תוסיף שאתה לא רופא! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/10/2011

שיני מינון מתחייב, באם יש תגובה מסויימת, זה סימן שהתרופה יעילה, ויש צורך למצות,
    50 מ''ג נחשב למינון נמוך יחסית ולא מספק, ממליץ להיצמד להמלצת הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו