מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העלאת מינון לוסטרל לטיפול בחרדה חברתיתד``ר יונתן דוידאור16/10/2011
אני לוקחת לוסטרל 50 מ"ג לטיפול בחרדה חברתית חודש ללא שיפור משמעותי ממש, הפסיכיאטר המליץ להעלות מינון ל100 , השאלה שלי היא האם באמת זה יראה שיפור גדול יותר ? אני לא רוצה סתם לקחת. ומה שמטריד אותי זה אם מעלים את המינון זה יגרום ליותר תופעות לוואי ויש סיכוי שגם להשמנה? יש הבדל בתופעות לוואי אם לוקחים 50 מ"ג או 100? אם מעלים את המינון הסיכוי להשמנה בעקבות הכדורים עולה?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל
עדן מזור16/10/2011זו SSRI - תופעות לוואי נפוצות כמו יובש בפה, בחילות, כאבי ראש וכו'.
לוסטרל וציפרלקס הן שתי הSSRI המשמעותיות ביותר שתופעות הלוואי במערכת העיכול הנלוות לתרופה - עשויות מאוד להיות חלשות.
לוסטרל - SSRI כמו כל הרגילות: עשויה לגרום להגברת התיאבון ועלייה במשקל ואילו עשויה גם לדכא תיאבון ולהביא לירידה במשקל עקב צריכה מעטה של אוכל עקב כך.
ישנן עדויות נוספות שלוסטרל אינה גורמת להשמנה והיא אפילו יכולה לדכא תיאבון. בכל מקרה יש את ה ' סיכון ' של הגברת תיאבון ועלייה במשקל. זה עניין של ניסוי וטעייה.
איך את מרגישה עם ה50 מ"ג?
זו אכן תרופה טובה לחרדה החברתית. 100 מ"ג זה גם בסדר,
כעיקרון אם יש תופעת לוואי בתחילת הטיפול או שלא חלפה - אז ככל שהמינון גבוה יותר כך תופעת הלוואי תהיה בעצמה רבה יותר ואולי גם למשך זמן רב יותר.
מאחר והגוף שלך כבר מכיר את החומר הפעיל בלוסטרל - התופעות עשויות להיות חלשות יחסית או לעבור במהירות יחסית.
בכל מקרה התופעות לוואי אמורות לעבור תוך כמה ימים עד מס' שבועות.
אם תופעות לוואי קשות מידי או האפקט החיובי הרצוי לא טוב מספיק עבורך או שיש השמנה ניתן להחליף תרופה לSSRI אחרת שעשוייה לעזור לחרדה החברתית, למשל ציפרלקס, רסיטל וכולי. לפעמים יש תוספת מחזקת מאוד של אנטי פסיכוטי אטיפי (מהדור החדש, לא טיפוסי) כדי להעצים אפקט חיובי נגד חרדות, ואולי גם לחרדה חברתית למשל סרוקוואל או ריספרדל.
בנוסף ניתן להתגבר על ההשמנה באמצעות אורח חיים בריא ופעילות גופנית שמומלץ בין כה מבחינה נפשית.
תרגישי טוב ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדן תוסיף שאתה לא רופא!
אביתר16/10/2011כל הכבוד שאכפת לך אבל אתה חיב לציין בתחילת כל תגובה שאתה עונה על סמך קריאה (אני מתאר לעצמי) ואינך פסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדן תוסיף שאתה לא רופא! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/10/2011שיני מינון מתחייב, באם יש תגובה מסויימת, זה סימן שהתרופה יעילה, ויש צורך למצות,
50 מ''ג נחשב למינון נמוך יחסית ולא מספק, ממליץ להיצמד להמלצת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)